Stichting Zuidwester - Ieder zijn zorg

Als je bij een zorginstelling werkt, wil je je bezighouden met mensen – en niet te veel met de verkoop van panden en de complexe regelgeving die daarbij komt kijken. Ad van der Leeden, medeverantwoordelijk voor de vastgoedportefeuille bij Stichting Zuidwester, is dan ook blij dat Sinke Komejan het proces heeft begeleid rondom de verkoop van hun pand aan de Ossenhoofdstraat in Goes.

Het pand vlak bij de Goese kade werd gebruikt voor dagbesteding en als woonruimte voor drie cliënten met een (licht) verstandelijke beperking. Op de begane grond en de tweede verdieping waren de appartementen gevestigd, op de eerste verdieping was plaats voor een dagbestedingsgroep met een winkeltje. Geen ideale indeling, aldus Van der Leeden. “Om de zoveel tijd houden we onze panden tegen het licht: zijn ze nog geschikt voor de doelgroep? De indeling was niet logisch en er konden te weinig cliënten huisvesten voor de oppervlakte. Vandaar dat we hebben besloten het pand af te stoten.”

Ingewikkelde procedures

De verkoop van een pand van een zorginstelling moet in nauw overleg gebeuren met het College sanering – zij zien erop toe dat de panden tegen de juiste marktwaarde worden verkocht. “Er gelden daarbij strikte procedures. Na een objectieve taxatie moet het pand breed en lang genoeg in de markt worden gezet. In dit geval gebeurde dat via inschrijving door de notaris. Uiteindelijk moet het College akkoord geven op de verkoop. Het klinkt simpel, maar in de praktijk is dat een heel proces.” Het werd dan ook een intensieve samenwerking tussen Zuidwester, het College sanering en Sinke Komejan.

Rick Hengst heeft het proces namens Sinke Komejan begeleid. “Toen hij binnenkwam, viel me op dat hij jong is. Dat vond ik leuk, ik werk graag met jonge mensen. Rick Hengst was beleefd, vriendelijk, vakkundig en geduldig. Dat is nodig: zeker met dit soort processen wordt je geduld nog al eens beproefd. Hij kan goed uitleggen hoe dingen werken. Goes is een mooi plaatsje, en Sinke Komejan heeft de contacten hier. Dat lokale maakt het persoonlijker. Een positieve samenwerking dus.” 

Verder met zorg

Na zes weken te koop te hebben gedaan, is het pand inmiddels verkocht. Het College sanering heeft akkoord gegeven op de verkoop, binnenkort is de sleuteloverdracht. De drie cliënten konden verhuizen naar de Ramusstraat, honderd meter verderop. “Dat is een nieuwbouwproject van een aantal jaar geleden, met 22 studio’s. Iedereen heeft een eigen keukentje en badkamer en er is een steunpunt voor ondersteuning. De studio’s zijn praktischer en moderner en er is veel meer maatwerk mogelijk.” 

Van der Leeden is blij dat het succesvol is afgerond. “Onze business is zorg. We zijn er voor de mensen, we hebben niet zoveel met stenen. We willen zo snel mogelijk weer verder met waar wij goed in zijn: zorg bieden aan onze cliënten.”

 

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?