Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
Scroll
Twee bronnen van rendement bij vastgoedbeleggingen

Bij vastgoedbeleggingen profiteer je van twee bronnen van rendement: huur en waardevermeerdering.

  • Rendement uit huur
    Beleggen in vastgoed wordt vrijwel altijd gecombineerd met verhuur. Dit levert tijdens de looptijd van je belegging mooie rendementen op. Wanneer je goed gefundeerde keuzes maakt in het soort vastgoed dat je aankoopt, ben je zo goed als zeker dat de huurinkomsten continu aanhouden. Het mooie van huur is bovendien dat deze meegroeit met de inflatie. Ten opzichte van de dan juist vaak flink fluctuerende aandelen- en obligatiemarkt is dat een groot voordeel.

 

  • Rendement uit waardevermeerdering
    De vastgoedmarkt kent minder grote schommelingen in waarde dan de aandelenmarkt. Over de langere termijn laten vastgoedbeleggingen historisch een stabiele en aantrekkelijke groei zien. Bij verkoop van het vastgoed is de kans op een positief rendement uit waardevermeerdering dan ook groot.
Vastgoedbeleggingen spreiden

Hoewel de risico’s bij beleggen in vastgoed niet groot zijn, is het alsnog belangrijk om een goed gespreide vastgoedportefeuille aan te houden. Dus bijvoorbeeld niet alleen beleggen in winkelpanden of alleen in kantoren, maar in meerdere soorten vastgoed. Gaat het in de ene branche wat minder, dan vangt de andere branche dat op.

Soorten vastgoed om in te beleggen

Via Sinke Komejan kun je beleggen in verschillende soorten vastgoed. De genoemde winkel- en kantoorpanden, maar ook overige bedrijfspanden, woon-zorgcomplexen en particuliere woningportefeuilles. Ieder soort vastgoed heeft zo zijn eigen kenmerken, risico’s en rendementen. Onze vastgoedbeleggingsspecialisten adviseren je hier graag over.

Voor iedere vastgoedbelegger

Of je nu een particuliere of institutionele belegger bent, een projectontwikkelaar of vertegenwoordiger van een woningcorporatie, we helpen je graag met het vinden en aankopen van een passende vastgoedbelegging. Ook wanneer je als vastgoedbelegger je bestaande vastgoedportefeuille wilt uitbreiden, herschikken of (deels) verkopen, vind je in Sinke Komejan een kundige partner. Dankzij onze kennis van de markt, onze ervaring in beleggingsmakelaardij en ons grote netwerk zorgen we voor de beste resultaten binnen en buiten de provincie Zeeland.

Advies over vastgoedbeleggingen

Sinke Komejan adviseert je over de opbouw en samenstelling van jouw beleggingsportefeuille. Daarbij laten we zien wat de te verwachten rendementen zijn en brengen we ook de risico’s helder in beeld. Naast het financiële aspect hebben we ook aandacht voor de juridische aspecten van een vastgoedbelegging. We zorgen dat alle zaken goed geregeld zijn.

Beleggen in vastgoed via Sinke Komejan

Bij Sinke Komejan beginnen we altijd met een goed gesprek. Wat zijn jouw wensen en verwachtingen bij vastgoedbeleggen? Welke rendementen wil je behalen en welke risico’s vind je acceptabel? Welk soort vastgoed spreekt je aan? En hoe betrokken wil je bij het vastgoed zijn: alles in eigen hand houden of het beheer zoveel mogelijk uitbesteden?

Daarna doen we een gedegen marktonderzoek naar de best passende vastgoedobjecten met de best mogelijke rendementsverwachtingen. Wanneer we specifieke objecten of portefeuilles op het oog hebben, verzamelen we extra informatie over de financiële draagkracht en stabiliteit van de huurders. Ook taxeren we de objecten op hun bouwkundige kwaliteit en beleggingswaarde.

Vervolgens presenteren we de mogelijkheden en risico’s in heldere financiële scenario’s en brengen we ons advies uit voor de aan- en eventueel verkoopstrategie. Zo komen we samen tot besluiten rondom jouw vastgoedportefeuille. Vanaf dat moment nemen we je alle zorgen uit handen in de formele afwikkeling van de koop/verkoop.

Benieuwd naar de mogelijkheden en rendementen van vastgoedbeleggen via Sinke Komejan? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We laten graag zien wat we voor je kunnen betekenen. 

Gerelateerd aanbod

Vestiging Bedrijfsmakelaars
Onze specialisten staan voor u klaar
Koos Schreuder
Algemeen directeur I Register Makelaar en Taxateur
Bedrijfsmakelaars
Rick Hengst
Vestigingsmanager Bedrijfsmatig Vastgoed I Register Taxateur
Bedrijfsmakelaars
Jordi van Veen
Vastgoedadviseur Bedrijfsmatig Vastgoed
Bedrijfsmakelaars
Diana Sinke
Register Makelaar en Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed
Bedrijfsmakelaars
Icon
d.sinke@sinke.nl
Icon
0118 620 062
Icon
Bedrijfsmakelaars