Plaats zoekopdracht
Succesvolle vastgoedveilingen via Sinke Komejan

Sinke Komejan investeert ervaring, kennis, tijd en energie in veilingen om ze zo succesvol mogelijk te laten verlopen.

Aankondiging
Dit begint bij een tijdige aankondiging, onder meer via social media, gericht op de juiste doelgroep. Onder deze doelgroep vallen de traditionele veilingbeleggers, maar steeds vaker ook particulieren en eind gebruikers.

Transparant
We voorzien geïnteresseerden van alle beschikbare informatie over het object en zijn bovendien transparant in de voorwaarden van de veiling.

Door deze goede informatievoorziening en mediaplanning op maat, werken we toe naar een momentum, de veiling. Hierdoor wordt de marktdruk opgevoerd en bereiken we de hoogst mogelijke opbrengst. De veilingopbrengsten komen zo dichtbij de marktwaarde of gaan daar zelfs boven.

Veilingproces

Afhankelijk van het type vastgoed en de te verwachten bieders voor het specifieke object adviseren we u over het best passend veilingproces. Dit kan een fysieke veiling zijn of een internetveiling, waarbij die laatste vaak een prijsopdrijvend effect heeft vanwege het grotere aantal deelnemers.

Zo werkt het

Een vastgoedveiling bestaat uit drie fasen: opbod, afslag en gunning. Vaak vinden deze fasen op dezelfde dag plaats, kort na elkaar.

 

Opbod

In de opbodfase bieden deelnemers tegen elkaar op. Degene met het hoogste bod wordt de ‘inzetter’ genoemd en diens hoogste bod geldt als ‘inzetsom’.

Afslag

In de afslagfase, ook wel afmijning genoemd, begint de veiling met een bedrag boven de inzetsom. Vanaf daar wordt in vaste stappen naar beneden afgeteld, richting de inzetsom. Wil een deelnemer alsnog meer bieden dan de inzetsom, dan kan hij op ieder moment ‘mijn’ aangeven. Op dat moment stopt het aftellen en staat het winnende bod op de ‘afgemijnde’ prijs vast.

Wordt er tijdens de afslagfase niet afgemijnd, dan wint de hoogste bieder uit de opbodfase en geldt de inzetsom als winnend bod.

 

Gunning

Na deze twee veilingfases dient de verkoper tot slot aan te geven of en welk bod hij aanvaardt. Na deze ‘gunning’ is de koop definitief.

Gerelateerd aanbod

Contact

Denkt u aan het verkopen van uw (onder)pand via een veiling? Sinke Komejan begeleidt u er graag bij. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Vestiging Bedrijfsmakelaars
Onze specialisten staan voor u klaar
Koos Schreuder
Algemeen directeur I Register Makelaar en Taxateur
Bedrijfsmakelaars
Rick Hengst
Vestigingsmanager Bedrijfsmatig Vastgoed I Register Taxateur
Bedrijfsmakelaars
Jordi van Veen
Vastgoedadviseur Bedrijfsmatig Vastgoed
Bedrijfsmakelaars
Diana Sinke
Register Makelaar en Taxateur Bedrijfsmatig Vastgoed
Bedrijfsmakelaars
d.sinke@sinke.nl
0118 620 062
Bedrijfsmakelaars