Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Ring 12

DREISCHOR
120 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever mogen wij u dit sfeervolle Rijksmonument uit omstreeks 1800 aan de Ring in Dreischor aanbieden. Het betreft een dubbel pand met één en al sfeer, zoals balkenplafonds, spanten in het zicht en karakteristieke raamkozijnen. Het geheel is gelegen op een ruime kavel van maar liefst 611 m2 eigen grond met een achtertuin van ruim 40(!) meter diep. In deze tuin geniet u van de natuur en uw privacy, maar zeker ook van het uitzicht op de karakteristieke kerktoren van Dreischor.

Het unieke van dit object is de diepe tuin welke op het westen gericht is. Als buitenmens kunt u hier uw hart ophalen. Direct achter het huis is een groot terras aanwezig waar u zowel een grote tafel als een loungehoek kwijt kunt. Er loopt een pad naar achter tot aan de poort, welke toegang biedt tot het achtergelegen parkeerterrein. Verder is er nog een nette vrijstaande schuur aanwezig van ca. 6 x 3 meter voorzien van elektra, water aan de buitenzijde en een vliering.

Dit dubbeldakige pand kan grofweg opgesplitst worden in twee gedeeltes, welke in het midden worden gescheiden door een lange hal; in de linkerhelft bevindt zich achtereenvolgens een eetkamer en een smalle doorgang naar de keuken. Aan de rechterzijde is er een voor- en achterkamer aanwezig, zodat u verschillende zit- en eethoeken kunt creëren. Beide delen hebben een trapopgang naar de etage waar zich in het linkergedeelte een slaapkamer en een eenvoudige badkamer bevinden. Rechts bevindt zich aan weerszijden een slaapkamer.

Deze woning is door de jaren heen netjes onderhouden; zo is een groot deel van de kozijnen en het glas vernieuwd, is in 2008 de elektrische installatie gedeeltelijk vernieuwd (meterkast en extra groepen) en is het schilderwerk netjes bijgehouden.

De woonoppervlakte bedraagt ca. 120 m2 en de inhoud ca. 430 m3. Graag nodigen wij serieus geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen;
– Rijksmonument uit omstreeks 1800.
– Mooi perceel van 611 m2 eigen grond.
– Achtertuin op het westen van ca. 42 x 15 meter.
– Unieke ligging aan de karakteristieke Ring van Dreischor.
– Klassieke indeling met aparte voor- en achterkamer en eetkamer.
– Veel glas en kozijnen vernieuwd.
– Woonoppervlakte ca. 120 m2 , inhoud ca. 430 m3.
– Nette schuur ca. 6 x 3 meter.
– Drie slaapkamers.
– Oplevering in onderling overleg.

Indeling begane grond: binnenkomst in de hal met links achtereenvolgens de eetkamer met trapkast en een deur naar de keuken aan de achterzijde. De keuken is voorzien van een Boretti gasfornuis met oven en Fry top en Miele vaatwasser en koel-vriescombinatie. Bij binnenkomst direct rechts de meterkast en vervolgens de deur naar de woonkamer welke bestaat uit een voor- en achterkamer. In de voorkamer is een sfeervolle speksteen houtkachel aanwezig. De achterkamer biedt toegang tot de tuin middels openslaande deuren. Verder bevindt zich hier de trapopgang naar de etage. In de hal aan het einde rechts is een badkamer toegankelijk waar een toilet, wastafel en douche zijn gevestigd. Rechtdoor bevindt zich nog een achterdeur naar het andere terras aan de achterzijde.

Indeling etage: sfeervolle etage met de houten spanten in het zicht. Vanaf de overloop heeft u toegang tot de slaapkamers aan weerszijden van de woning. De slaapkamer aan de voorzijde beschikt over een sluis welke leidt naar een eenvoudige badkamer voorzien van toilet, wastafel en bad. Van hieruit is de tweede overloop toegankelijk waar de witgoed- en cv-opstelling zijn gevestigd. Aangrenzend bevindt zich de derde slaapkamer.

Dreischor:
Dreischor is een geliefd dorp en heeft een beschermde dorpsring met vele monumenten. Het dorp heeft bijna 1.000 inwoners en beschikt over een basisschool en het landbouwmuseum “Goemanszorg”. Voor de voorzieningen concentreren de meeste inwoners zich op het naburige Nieuwerkerk (3 km) of Zierikzee (6 km). Opvallend is de sfeer in het dorp; gemoedelijk en rustig. Het kent dan ook een hoge mate van samenhorigheid. Feesten als Koningsdag en de regionaal bekende Vlasdag worden altijd druk bezocht. De afstand tot het Randstedelijk gebied is circa 45 minuten autorijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel inwoners werken in het Randstedelijk gebied en wonen in het rustige Zeeuwse dorp Dreischor.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  1800
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  120 m²
 • Perceelsoppervlakte
  611 m²
 • Inhoud
  430 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Verzorgd

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.