Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Langstraat 26

ZOUTELANDE
160 m²
kamers
€ 779.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Een pand met veel gebruiksmogelijkheden voor zowel particulieren, investeerders als ondernemers. Panden op dit soort locaties zijn schaars en komen slechts sporadisch op de markt.

Het object is gelegen aan de Langstraat; de hoofdstraat van Zoutelande. De Langstraat is de belangrijkste straat van Zoutelande met diverse winkels, restaurants, terrassen en cafeetjes. Zoutelande geroemd door haar lange, uitgerekte en schone stranden. Maar ook de meeste zonuren en de hoogste natuurlijke duinen van Nederland. Met recht al meerdere keren uitgeroepen tot de ‘mooiste badplaats van Nederland’. Achter de duinen ligt het gezellige dorp.

Het object is een woon – werkpand met de voorgevel gelegen aan de hoofdstraat en met de achtertuin gelegen aan de dijk. Het object beschikt over de bestemming ‘Gemengd’ waardoor o.a. wonen (permanent), detailhandel, horeca tot cat. 1b, kantoren en bedrijvigheid uit cat. A tot de mogelijkheden behoren. Het object heeft een totale gebruiksoppervlakte van 206 m2 gelegen op een perceel van 408 m2 groot. Het pand vereist een modernisatie, maar zowel de locatie als de fysieke eigenschappen van het object lenen zich uitstekend voor een transformatie.

Al met al is de Langstraat 26 een uniek object met een groot scala aan mogelijkheden, gelegen op een geweldige locatie aan de hoofdstraat van Zoutelande met een prachtige ligging aan de dijk. Kortom een ‘once in a life time opportunity!’

In het kort:
– Langstraat 26, 4374 AP Zoutelande
– Vraagprijs: € 779.000,- k.k.
– Multifunctioneel pand met ruime gebruiksmogelijkheden
– Totale gebruiksoppervlakte 206 m2 en inhoud 820 m3
– Perceel 408 m2
– Bouwjaar 1930

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het object te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Afmetingen:
Gehele pand : 216 m2 GBO
Externe bergruimte : 16 m2
Gebouw gebonden buitenruimte : 9 m2
Inhoud : 820 m3

Indeling
Begane grond: lange hal met voor en achterdeur, toilet en trap naar 1e verdieping, woonkamer aan de voorzijde en keuken aan de achterzijde, werkplaats, achtertuin met schuur en toegang tot het duinpad achter de woning.

1e verdieping: overloop, 6 slaapkamers, 1 werkkamer en 1 badkamer.
2e verdieping: bergzolder.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Valkenisse
Sectie : D
Nummer : 3055
Grootte perceel : 408 m2

Locatie:
Zoutelande is gelegen in de gemeente Veere onder aan de voet van de duinen tegenaan de Westerschelde. De toeristische dorpskern beschikt over diverse voorzieningen en gezellige restaurantjes. Daarnaast is er een supermarkt, bakker, etc. en een basisschool. Het is gunstig gelegen in verhouding tot steden als Middelburg en Vlissingen en Domburg. Zoutelande heeft ongeveer 1.635 inwoners.

Zoutelande is een echt kustdorp en staat bekend om haar toerisme. Het strand van Zoutelande wordt samen met het strand van Dishoek en Westkapelle, de Zeeuwse Rivièra genoemd, naar de befaamde Zuid-Franse kust. Omdat er weinig andere Nederlandse stranden op het zuiden zijn behoort Zoutelande tot de meest bezochte badplaatsen van Zeeland. Zoutelande heeft een groot scala aan restaurants, hotels en winkels.

Zoutelande is eenvoudig te bereiken door de nabij gelegen N288 welke na ca. 10 kilometer aansluiting heeft op de A58 (Vlissingen- Bergen op Zoom).

Parkeren:
Inwoners kunnen standaard twee bewonersvergunningen aanvragen op kenteken. Eerste bewonersvergunning is gratis en de tweede vergunning kost € 40,- per jaar. Voor visite is er de visite-app. Dagtoeristen moeten terecht op de betaalde parkeerterreinen.

Bodeminformatie:
Volgens de Bodemkwaliteitskaart ligt de Langstraat 26 in de Zone: Vooroorlogse kernen met Kwaliteit: Industrie. Dit betekent dat voorafgaand aan bouw werkzaamheden er waarschijnlijk een bodemonderzoek uitgevoerd moet worden. Dit wordt bij de aanvraag beoordeeld.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Gemeente Veere’ dat deels onherroepelijk in werking is. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 21 april 2011. De bestemming is ‘Gemengd’ en deze gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven uit categorie A van de Staat van Bedrijfsactiviteiten “functiemenging”;
b. maatschappelijk in de vorm van bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- en kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven en religie;
c. detailhandel;
d. dienstverlening;
e. horecabedrijven uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten;
g. kantoren;
h. wonen;
i. bedrijfswoningen, daaronder begrepen de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalig bedrijfsmatige activiteiten;

Tevens gelden 2 voorbereidingsbesluiten:

1. voorbereidingsbesluit ‘Cultuurhistorie’:
Het Cultuurhistorisch voorbereidingsbesluit is vastgesteld op 17-12-2020 stelt dat het verboden is aangewezen cultuurhistorisch waardevolle panden te slopen. Langstraat 26 is aangewezen als cultuurhistorisch waardevol pand. Het doel is het beschermen van het cultuurhistorisch waardevol erfgoed. Dit betekent, dat verbouwplannen door de Monumentencommissie worden getoetst. Door verbouw van de panden mag de cultuurhistorische waarde van het pand niet onevenredig worden aangetast.

2. voorbereidingsbesluit ‘Verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel’:
Het verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel voorbereidingsbesluit is vastgesteld 17-12-2020 en stelt dat het gebruik van verdiepingen boven horeca- en detailhandelspanden niet mag worden gewijzigd in verblijfsrecreatie. Hierop is een uitzondering: het college kan afwijken van deze regel als het plan bijdraagt aan het behoud van de cultuurhistorische waarden. Dit kan alleen als er van het volgende sprake is:

1. geen verblijfsrecreatie op de begane grond;
2. op eigen terrein of aantoonbaar elders voorzien in minimaal 1 parkeerplaats per verblijfsrecreatieve eenheid;
3. exploitatie van de verblijfsrecreatie is gekoppeld aan de bedrijfsvoering van de horeca- en of detailhandelsfunctie en daarmee een economische eenheid vormen;
4. de gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden en bouwwerken mogen niet onevenredig worden aangelast.

Tot slot wordt binnen afzienbare tijd een nieuw ontwerp- bestemmingsplan ter inzage gelegd. De regels daarvan kunnen afwijken in verhouding tot wat in de voorbesluiten is aangegeven.
Er geldt een verbodsbepaling voor het gebruik als tweede woning, conform Huisvestingsverordening d.d. 12 november 2020.

Koopovereenkomst:
Op basis van model NVM.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Staat van oplevering:
Het object wordt verkocht op basis van het “as is, where is” principe waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 779.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  1930
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  160 m²
 • Perceelsoppervlakte
  408 m²
 • Inhoud
  820 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  8
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan water
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Video

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door Makelaarskantoor Zwaan
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Makelaarskantoor zwaan staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 118 553 288 info@zwaanmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.