Tussen de imposante monumenten, sierlijke geveltjes, en de eeuwenoude straatjes, staat deze unieke woning.
Met maar liefst 200 m2 voelt dit stoere pand, een voormalige meubelmakerij, ruim aan. Het bezit industriële details, stoere balken, brick-wall behang en hoge plafonds. Deze royale loft is in 2020 met smaak verbouwd en geïsoleerd. Elementen, zoals antieke deuren en de houten vloeren geven hier de juiste industriële touch. Oude klassieke portretfoto’s, de originele balkenplafonds en de houten vloer zien we in elke ruimte terugkomen.
PERMANENTE EN RECREATIEVE BEWONING – DAUERHAFT WOHNEN UND ZWEITWOHNSITZ
Via de entree met een imposante, industriële trap omringd door groene muren en oude foto’s van Zeeuwse pandjes en mensen, lopen we naar boven. Drie gigantische kroonluchters hangen er in de hal, zij geven hier de ruimte grandeur. We komen binnen in de ruime gezellige woonkeuken, waar de riante woonkamer aan grenst. De keuken is, onder andere, voorzien van een strakke kastenwand ( 2022 ) waarin een grote koelkast, vriezer, stoomoven en wijnkoelkast zijn geplaatst. Het riante dakterras, in 2022 geheel vernieuwd en voorzien van bankirai vlonderplanken is vanuit de woonkeuken zo te bereiken en hier is het heerlijk om na een drukke dag in het zonnetje te ontspannen met een goed glas wijn of gewoon heerlijk te genieten van het uitzicht. Je hebt hier namelijk een heerlijk stads-uitzicht over de Middelburgse daken. Het dakterras is tevens voorzien van een buitenkraan.
De woonkeuken is de plek waar gegeten en geborreld wordt met vrienden en familie. De grote eettafel is wel het kloppend hart van de loft. Hier zijn al aardig wat feestjes gevierd. De oude en-suite-deuren waarin glas met een roedeverdeling zit, trekken hier de aandacht. Vanuit hier voel je de sfeer van de sierhaard en de donkergroene kleuren op de muren omarmen de ruimte. Het geeft een gevoel van geborgenheid deze met smaak ingerichte, chique living.
Via de tweede overloop, komen we in een lange gang, met brick-wall muren terecht. Waaraan vier ruime slaapkamers grenzen waarvan de ouderslaapkamer een riante inloopkast heeft. Een kamer is nu in gebruik als werkkamer. Een deur in de lange hal, is van de stoere badkamer. “Het toffe badkamermeubel dat is gemaakt van een oude werkbank uit de meubelmakerij valt hier gelijk op. Dit is zo’n leuk detail, dat dit bijna honderd jaar oude meubelstuk nu nog steeds dienst doet.
Hier aan de Zeeuwse kust is het fijn wonen in een voormalige meubelmakerij uit 1930, in het historische hartje van Middelburg. Het appartement is in 2020 geheel verbouwd en zaken als de cv-ketel, bedrading, afvoeren e.d. zijn allemaal vernieuwd. Het is een heerlijke, rustige plek, midden in het centrum van Middelburg. Het is 10 minuten fietsen naar het strand en het voelt altijd als vakantie! Verder zijn alle voorzieningen van de binnenstad binnen handbereik!
Een gedeelte van de inboedel is inbegrepen in de vraagprijs. Om een goede indruk van de bijzondere object te krijgen nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging. U kunt hiervoor contact met ons kantoor opnemen op tel. nr. 0118 689000 of stuur een email naar info@sinke.nl
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.
Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.
Standaard wordt er een bankgarantie c.q. waarborgsom van 10% van de koopprijs in de koopovereenkomst opgenomen. Deze zal door koper moeten worden gesteld c.q. gestort bij de notaris.
Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een
andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.
b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.
Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.
Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.
De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.