Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Kaai 109

VEERE
105 m²
kamers
€ 695.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Kaai 109, Veere

Het liefst zou je je volledig willen overgeven aan de charme van dit lieflijke huis op deze idyllische plek aan de Kaai in Veere. Je hart is al verkocht, maar je verstand drukt nog ferm op de rem. Want ja, bij zo’n authentieke woning moet je immers flink inleveren op comfort en gemak. Nou, in dit geval dus niet!

Laat je hart gerust de vrije loop bij dit prachtige Veerse pareltje. Het huis heeft een eeuwenlange historie en heeft heel wat doorstaan, waaronder de verwoestende Watersnoodramp, maar is vijftien jaar geleden door de huidige bewoners op meesterlijke wijze opgeknapt en aangepast naar de moderne tijd zonder het originele karakter verloren te laten gaan.

Dit kan haast niet
Aan de buitenzijde zie je de eerste tekenen al: de perfect bijgehouden gevel en hardhouten kozijnen, de nieuwe goten en kleurige markiezen. Eenmaal binnen ga je toch even twijfelen. Je wordt voor je gevoel jaren terug in de tijd geworpen. De prachtige oude plavuizen, het mooie glas in lood, de karakteristieke balkenplafonds… zoveel karakter, zoveel sfeer… dit kán haast geen gerenoveerde woning zijn. En toch is het dat wel.

Vol-le-dig opgeknapt
Wanneer je door al het karakter heen kijkt, vallen je de ruime vensterbanken en dikke buitenmuren op. Dit komt door de aangebrachte extra binnenmuur en isolatie. Bovendien merk je dat de temperatuur overal heel behaaglijk is, ook op de eerste verdieping. Zie daar de voordelen van driedubbele beglazing, vloerverwarming en een volledig geïsoleerd dak. Zo zouden we nog wel even kunnen doorgaan, maar de moraal van het verhaal is: dit huis is vol-le-dig opgeknapt.

Vrijuit genieten
Met dat idee in je verstand geprent, kun je echt vrijuit gaan genieten van wat dit karakteristieke pand je allemaal te bieden heeft. Overal waar je loopt, omarmt deze woning je als een warme deken. Je voelt je meteen thuis in de sfeervolle woonkamer en kunt de appeltaart al bijna ruiken in de gezellige landelijke keuken. Je zou uren door het keukenraam naar de bootjes aan de overkant kunnen turen of vanuit de woonkamer mijmerend kunnen staren naar de zon die achter de molen ondergaat.

Ruimte!
‘Ruimte!’ Roept je verstand je nog tot de orde. In oude kadewoningen ontbreekt het daar nog wel eens aan. Te weinig kamers, te weinig opbergmogelijkheden. Maar ook hieraan is in dit unieke huis geen enkel gebrek. Aan de achterzijde van de woning is een bijkeuken en ruime hobby/werkkamer aanwezig en boven nog een slaapkamer, een grote badkamer en zelfs een inloopkast. In iedere ruimte is er optimaal gebruik gemaakt van ieder hoekje en nisje. Overal vind je handige inbouwkasten.

Immens souterrain
En dan heeft het huis nog een bijzondere verrassing voor je in petto. Of twee eigenlijk. De eerste is het souterrain. Deze is vijftien jaar geleden, tijdens de grootschalige renovatie van de woning, geheel nieuw aangelegd en loopt onder de volledige woning door. Eén muur geeft de historie van de oorspronkelijke kadewoning nog prijs, verder is alles strak en wit afgewerkt. Achter iedere hoek valt je mond opnieuw van verbazing open. Nóg een kamer en nog één en nóg één. Hier is alle ruimte voor hobby-, logeer- en opbergmogelijkheden.

Oase van rust
Voor de tweede verrassing moet je buiten zijn. Je stapt in een oase van rust binnen met overal heerlijke zonnige én schaduwrijke plekjes. Een zonneterras hier, een overdekte buitenkamer daar, een grasveldje met appelboom hier, een rozenstruik daar. Achter de haag nog een handige schuur links en een ruime parkeerplaats (te bereiken via de Kwartierstraat) rechts. Leuke details zoals de waterput en het keldertje onder het bordes naast de gevel (ooit aangelegd om de woning bij een volgende stormvloed beter te beschermen) geven deze karakteristieke tuin de ultieme finishing touch.

Zóveel te vertellen
Het is lastig om een uniek object als dit in het kort te beschrijven. We zouden een boek vol kunnen schrijven over de historie en het karakter en alle moderne gemakken die er heel zorgvuldig in zijn verwerkt. En dan hebben we het nog niet eens over de omgeving gehad. De op steenworp gelegen stadswallen en de Veerse watergang waarlangs het heerlijk wandelen is. De haven en het centrum waar het een jaar rond gezellig is. Ach, je moet het gewoon zelf ervaren. Maakt jouw hart een sprongetje bij het zien van de foto’s? Kom dan zeker eens kijken en beleef het zelf.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 695.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Hoekwoning
 • Type woonhuis
  Hoekwoning
 • Bouwjaar
  1900
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  105 m²
 • Perceelsoppervlakte
  295 m²
 • Inhoud
  665 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Fraai aangelegd

Plattegronden

Video

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Bekijk het aanbod in je buurt Bekijk alles
Beschikbaar
Kapellestraat 14
VEERE
€ 499.000,- k.k.
120 m²
5 kamers
Benieuwd naar al ons woningaanbod?
Sinke Komejan heeft woningaanbod in heel Zeeland. Van appartement tot luxe villa. Onze kantoren in Goes, Middelburg en Zierikzee staan voor je klaar.

Bekijk al het aanbod
Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Veere?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.