Vliethoeve Kortgene

Wie koopt, de Vliethoeve? Dat is lange tijd de vraag geweest in Kortgene en Geersdijk. En daar is nu een antwoord op:

Landgoed Rijckholt, de woongemeenschap voor ouderen in Geersdijk. Het wil in het complex aan de Galgendijk betaal­bare zorgappartementen aan­bieden.

En dat is meteen de grootste uitda­ging het betaalbaar houden, laat eigenaar Kim Bakker weten. Wil je onder de huursubsidiegrens blijven, dan moet je minimaal vijf­tig mensen kunnen huisvesten." In de huidige opzet lijkt de Vliechoeve daar in eerste instantie niet geschikt voor. Het complex tot eind vorig jaar in gebruik door jeugdinstelling Juzt, bestaat uit meerdere gebouwen en veel kleine ruimtes.

Mogelijkheden 
Binnenkort gaan we met een ar­chitect aan tafel om te kijken wat er in de huidige opzet mogelijk is zegt Bakker. Zelf ziet ze na verbou­wing van complex volop mogelijkheden. De U-vormige opzet van de Vliethoeve leent zich uitstekend voor her creëren van een dorpje. Een mini Landgoed Rijckholt waar ouderen met en zonder zorg beschermd kunnen wonen. Net als op Landgoed Rijckholt wil Bakker de Vliethoeve geschikt maken voor meerdere doelgroepen. Voor de levendigheid en ge­zelligheid kijken we ook naar het toerisme, in de vorm van over­nachtingen. En begeleid wonen. Daarvoor willen we graag de sa­menwerking aangaan met andere organisaties. Mogelijk in de vorm van verhuur of medegebruik.

Sleuteloverdracht

Eind september vindt de sleutel­overdracht plaats. Tot zeker begin volgend jaar gebeurt er niets met de Vliethoeve. Het complex staat sinds december leeg en wordt tijdelijk beheerd. Door een dalende vraag naar zorg voor jongeren met ernstige ge­dragsproblen Was jeugdinstel­ling Juzt genoodzaakt de deuren te sluilen. Eerder was de Vliethoeve een internaat.

Het gehele aankooptraject voor Landgoed Rijckholt is begeleid door Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars.

Lees hier het hele artikel in de PZC.

https://www.pzc.nl/bevelanden/van-boefjes-naar-ouderen-landgoed-rijckholt-koopt-de-vliethoeve-bij-kortgene~a74bc034/

 

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?