'We hebben een prettig contact met Sinke Komejan'

Na ruim dertig jaar stopt huisartspraktijk Lankhorst aan de Seisweg. Het zal wennen zijn, want sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw is hier een dokterspraktijk aan huis geweest. Mevrouw Lankhorst vertelt er enthousiast over. “Mijn echtgenoot liep begin jaren ‘80 stage bij zijn voorganger, dokter Reijerse. De jaren verstreken, wij woonden en werkten elders. In 1987 kregen wij een dochter en ontvingen we met de post een jurkje van de familie Reijerse. Wij hadden net een nieuwe auto die ingereden moest worden. Toen we in Middelburg op bezoek kwamen, bleek dat de dokter een opvolger zocht. En zo ging het balletje rollen. Vanaf april 1988 hadden wij hier praktijk aan huis.”

“Eigenlijk leek het op een dorpspraktijk, maar dan in de stad. Korte lijnen en een goed contact met de patiënten. Zelf werkte ik mee als assistente en later als praktijkmanager. Dan leer je de mensen echt  kennen. Wij zijn de laatsten in Middelburg met een praktijk aan huis. Het gebouw is oorspronkelijk een boerderij uit 1903. Ik zei wel eens grappend dat wij veel patiënten in de achtertuin hebben wonen, omdat de Griffioen voor een deel is gebouwd op land dat bij deze boerderij hoorde.”

Inmiddels is het echtpaar Lankhorst verhuisd naar de randstad, dichter bij de kinderen. Maar ze zijn voorlopig nog twee dagen in Middelburg om op hun kleinkinderen te passen. Hun dochter werkt die dagen namelijk nog in de praktijk. In april  wordt de praktijk overgedragen aan huisartspraktijk De Getijdenmolen. “Het is wel prettig dat we zo een geleidelijke overgang maken naar ons leven in de randstad.”

Wat ze gaan missen? “De heerlijke, grote tuin. En de unieke ligging. Het is maar 10 minuten lopen naar het centrum.  Wij hebben het huis en de praktijk destijds met hulp van de Zeeuwse architect Piet Dekker aangepast aan de eisen van de tijd. Zo kwam hij met het idee om de wachtkamer zalmroze te schilderen, want een witte muur deed de patiënten er slechter uitzien. Dat hebben we zo gehouden al die tijd.” Het echtpaar is benieuwd wat er met het pand zal gebeuren. “We hebben een prettig contact met Sinke Komejan. Zij hebben ervaring met het verkopen van bedrijfsruimten en grotere panden. Het is natuurlijk best spannend hoe de verkoop gaat lopen, het gaat in elk geval om een uniek pand!”

Te koop Seisweg 29, Middelburg

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?