'Ongelofelijk, hoe snel dat ging'

“Eierdozen als isolatiemateriaal tussen de muren. Oude deuren verstopt tussen de plafonds. En een schilderij onder de zoldervloer. Het was net zo’n ontdekkingsreis”, herinneren Willemienke en Martin Bliek Janssen zich de tijd waarin zij acht jaar geleden hun huidige woning aan de Oostkerkestraat 20 in Wolphaartsdijk volledig hebben verbouwd. Ze pakten werkelijk alles aan en maakten er hun paleisje van. Maar nu verkopen ze het voor een nieuw avontuur.

“We woonden hier super naar onze zin”, zegt Willemienke. Maar sinds hun oog op een oude pastorie in Baarland is gevallen, is er geen weg meer terug. “We hebben er goed over nagedacht. Willen we wel weg? Maar de pastorie is dusdanig mooi, dat vind je niet snel meer. Het was wel gek hoor, om zo verliefd op een ander huis te worden.”

Toen de knoop doorgehakt was, gingen Willemienke en Martin op zoek naar een makelaar die hun huis kon verkopen. “We hebben door meerdere makelaars een waardebepaling laten doen. Ze kwamen allemaal wel redelijk op dezelfde vraagprijs uit, dus het kwam aan op vriendelijk en professioneel contact. Simon Corbijn van Sinke Komejan Makelaars was rustig. Niet zo’n typisch verkopertje, weet je wel? We hadden vertrouwen in hem.”

Toen de aankoop van de pastorie in een stroomversnelling kwam, zette Simon alles in gang. “Op vrijdagochtend stond ons huis online. ’s Middags belde Sinke Komejan al. Er waren al zes bezichtigingen ingepland! Dus ik dat weekend helemaal in de weer met poetslappen en verfkwasten. Martin vond dit veel te gek en zei ‘het is take it or leave it’. Dinsdag was de eerste bezichtiging. Simon belde al binnen een uur. Er was een bod gedaan boven de vraagprijs. Deze mensen waren enorm enthousiast over onze woning. Ongelofelijk, hoe snel dat ging. We hebben de overige bezichtigingen nog door laten gaan. Om iedereen een kans te geven en ook om zelf het gevoel te hebben dat we een goed proces doorlopen hadden. We hebben het bod vervolgens geaccepteerd. Op 4 januari 2019 volgt de overdracht. “We hebben er veel zin in, al zal het afscheid nemen nog wel een dingetje worden.”

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?