Appelmarkt 6 Zierikzee

Algemeen

Omschrijving

Interessante belegging bestaande uit een verhuurd Rijksmonumentaal restaurant in het centrum van Zierikzee.

Het pand heeft een rijke historie die teruggaat tot de 16e eeuw. Destijds was hier de genormeerde drinkgelegenheid "Den Hollantschen Tuijn" gevestigd. In de eeuwen erna zijn hier onder meer gevestigd een wijnhandel, sigarenfabrikant en viswinkel. In de jaren 60 is het pand verbouwd tot het huidige gebruik als restaurant. Een bijzonder pand met veel karakteristieke details zoals de fraaie klokgevel met hierin nog de originele hijsinstallatie van weleer.

Het erg gunstig gelegen pand heeft een bijzondere indeling die bestaat uit 7 verdiepingen(split-level), 3 aan de voorzijde en 4 aan de achterzijde.

Het geheel is verhuurd aan een echt Spaans restaurant. Het huurcontract loopt tot 30 april 2025 met een huuropbrengst van € 30.000,- per jaar excl. BTW. Een bruto aanvangsrendement van 7,5%.

In het kort:
- Appelmarkt 6 4301 CA Zierikzee
- verhuurd horecapand
- vraagprijs € 399.000,- k.k.
- actuele huur op jaarbasis € 30.000,- excl. BTW
- bruto aanvangsrendement 7,5%
- bestaat uit 7 verdiepingen(split-level) 3 aan de voorzijde en 4 aan de achterzijde.
- totale gebruiksoppervlakte 334 m2
- perceel 152 m2
- kadastraal bekend Zierikzee L 938

Locatie en bereikbaarheid:
Het geheel ligt in het hartje centrum Zierikzee. De Appelmarkt is één van de vele gezellige winkelstraatjes. Met veel historische panden, ruime winkelstraten en gezellige steegjes beschikt Zierikzee over een bruisende binnenstad. Bekende winkelketens en lokale ondernemers zorgen samen voor een divers winkel en horeca aanbod.

Zierikzee:
Monumentenstad Zierikzee (Zeeuws: Zurrikzeê)is de grootste kern van Schouwen-Duiveland met ruim 11.000 inwoners en heeft een regiofunctie. Zierikzee kent veel voorzieningen die elders op het eiland niet voorhanden zijn en waarvoor de eilandbewoners dus naar Zierikzee komen zoals het gemeentehuis, voortgezet onderwijs en een polikliniek. In Zierikzee is een breed scala aan scholen en kinderdagverblijven beschikbaar. Ook voor sporten als atletiek en hockey, die je elders op het eiland niet aantreft, kunnen in Zierikzee aan de Korte Blokweg beoefend worden. Ook qua ligging ten opzichte van het Randstedelijk gebied is het een prima uitvalbasis voor wonen in het mooie en rustige Zeeland en werken in de Randstad.

Afmetingen:
Begane grond : 61 m2
Souterrain (toilet dames-heren) + opslag : 50 m2
1e verdieping speelzaal : 61 m2
2e verdieping keuken : 50 m2
3e verdieping : 112 m2
Totaal : 334 m2

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Zierikzee
Sectie : L
Nummer : 938
Grootte : 152 m2

Koopsom:
€ 399.000,- kosten koper.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 8% overdrachtsbelasting.

Oplevering:
In overleg.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht inclusief de lopende huurovereenkomst.
Ingangsdatum : 1 mei 2020
Expiratiedatum : 30 april 2025
Duur : 5 jaar
Actuele huur (2020) : € 30.000,- excl. BTW per jaar
Opzegtermijn : 12 maanden
Waarborgsom : ad. € 9.075,-

Zekerheidstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Bestemming:
Het geheel is gelegen binnen het thans vigerende bestemmingsplan 'Binnenstad-Centrum', dat is vastgesteld op 19 april 2001 en geheel onherroepelijk. De bestemming van het geheel is centrumgebied. Dit is een brede bestemming waarbinnen vestiging van kantoren, detailhandel en maatschappelijke doeleinden mogelijk is.
Het object is gelegen binnen het vigerend bestemmingsplan "Bebouwde Kom Zierikzee" en heeft de bestemming "horeca". Ter plaatse van de aanduiding H(h1b) geldt de bestemming: gebouwen ten behoeve van horecavoorzieningen voor zover die voorkomen in de categorieën 1a en 1b van de Staat van Horeca-activiteiten.

Bodemgegevens:
Volgens een uitdraai van het Nazca Solutions, Provincie Zeeland en aangesloten gemeenten zijn er geen bodembedreigende activiteiten aangetroffen bij de locatie.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het standaard NVM model.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 399.000, - k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Hoofdbestemmingbelegging
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1600
Statusbeschikbaar
Belegging soorthoreca
Oppervlakten en inhoud
Belegging334 m²

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house

Video

Brochure

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T (0118) 62 00 62
bedrijfsmakelaars@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?