Verwerijstraat 26 Middelburg

Algemeen

Omschrijving

Interessant en omvangrijk beleggingspand in het historische centrum van Middelburg.

Het betreft een voormalig VOC pakhuis uit 1651 bestaande uit drie zelfstandige appartementen op de begane grond, 6 eenpersoonskamers op de 1e verdieping en een loft met dakterras op de 2e verdieping. Dit rijksmonument, genaamd ‘De Glazenkast’ ligt direct naast de Oostkerk en daarmee middenin het centrum van Middelburg met een uitgebreid aanbod van luxe winkels om de hoek, diverse horeca, delicatessenzaken en schitterende panden uit het rijke verleden rondom.

De combinatie moderne inrichting met authentieke elementen uit het verleden zorgt voor een zeer aangename woonomgeving op niveau. Op de begane grond vindt u drie zelfstandige appartementen, voorzien van alle gemakken. Op de tweede verdieping zijn momenteel zes kamers met twee badkamers, twee toiletten en twee keukens. De loft op de bovenste verdieping biedt veel luxe en comfort. Tevens geven de hoge plafonds met authentieke balken veel sfeer.

Kortom: een unieke kans!

Samenvatting:
- rijksmonument ‘De Glazenkast’
- Verwerijstraat 26a-28 (4331 TC) Middelburg
- 3 appartementen, 6 eenpersoonskamers en een loft met dakterras
- totaal 730 m2 GBO
- vraagprijs € 1.250.000 k.k.
- 99,77% bezettingsgraad (afgelopen 12 maanden).
- hartje centrum Middelburg
- bouwjaar 1651, renovatie 2008

Indeling:
- Appartement souterrain: entree via de algemene entree, open keuken, overloop, badkamer met douche, toilet en wastafel, open woonkamer met slaapkamer.
- Appartement 28 b: eigen entree, open keuken, woonkamer, badkamer met toilet, douche en dubbele wastafel en slaapkamer.
- Appartement 26: eigen entree, open hoekkeuken, woonkamer, badkamer met toilet, douche en dubbele wastafel en slaapkamer.
- 1e verdieping: toegang via algemene entree en gang, aan de voorzijde 3 kamers met toilet, badkamer en keuken, aan de achterzijde 3 kamers met toilet, badkamer en keuken.
- 2e verdieping: luxe loft met 3 slaapkamers, riante woonkamer, toilet, badkamer met bad, douche, toilet een dubbele wastafel, open keuken en toegang tot dakterras.

Afmetingen:
Begane grond
Appartement souterrain : 97,6 m2 GBO
Appartement 28b : 68,6 m2 GBO
Appartement 26a : 74,9 m2 GBO

1e verdieping
Kamer 1 : 23,8 m2 GBO
Kamer 2 : 19,2 m2 GBO
Kamer 3 : 26,1 m2 GBO
Kamer 4 : 35,2 m2 GBO
Kamer 5 : 14,9 m2 GBO
Kamer 6 : 18,8 m2 GBO

2e verdieping
Loft : 243,0 m2 GBO

* Kamers 5 en 6 vormen momenteel samen met de keuken, toilet en badkamer aldaar een zelfstandig appartement.

Specificaties:
Het pand is onder andere voorzien van:
- 2 cv-ketels HR Nefit verdeeld over linker en rechter gedeelte.
- zonneboiler met 2 zonnecollectoren.
- ledverlichting.
- elektra vernieuwd 2008 (bedrading groepenkast).
- dak vernieuwd 2010 en geïsoleerd aan de binnenzijde met glaswol.
- binnenmuren bekleed met isolatie voorzetwanden .
- mechanische ventilatie badkamers, toiletten.

Kadastrale gegevens:
Kadastrale gemeente : Middelburg
Sectie : L
Nummer : 4249
Grootte : 318 m2

Locatie en bereikbaarheid:
Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft ruim 48.000 inwoners, daarnaast is het de vijfde monumentenstad van Nederland. Het pand is prachtig gelegen in het monumentale stadscentrum. Een levendige binnenstad met meer dan 1.200 monumenten die nog steeds de sfeer ademen van een rijk verleden. De machtige abdij, het indrukwekkende stadhuis en de prachtige pakhuizen, zoals de Glazenkast zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Een tijd lang was Middelburg, na Amsterdam, zelfs de tweede VOC-stad van ons land. Daarnaast beschikt Middelburg over tal van winkels, terrasjes, cafés, restaurant en culturele voorzieningen. De bereikbaarheid met het openbaar vervoer is uitstekend en er zijn voldoende (betaalde) parkeermogelijkheden in de omgeving.

Bestemming:
Het pand is gelegen binnen het thans vigerend bestemmingsplan ‘Binnenstad’ vastgesteld op d.d. 15 december 2015 en geheel onherroepelijk in werking. De bestemming is ‘Wonen’.

Zakelijke lasten:
De zakelijke lasten bestaande uit gemeentelijke belastingen, waterschapslasten, gas-water-licht en internet zijn momenteel € 19.728,- per jaar.

Overdrachtsbelasting en BTW:
Ter zake van de levering van de onroerende zaak is door koper geen omzetbelasting (BTW) maar wel overdrachtsbelasting (2%) verschuldigd.

Zekerheidstelling
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het besluit tot gunning aan de koper is medegedeeld.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het "as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Disclaimer:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Kenmerken

Overdracht
Vraagprijs€ 1.250.000, - k.k.
Statusbeschikbaar
Aanvaardingin overleg
Bouw
Soort woonhuisherenhuis
Type woonhuishalfvrijstaande woning
Bouwvormbestaande bouw
Bouwjaar1651
Statusbeschikbaar
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte730 m²
Perceeloppervlakte318 m²
Inhoud3000 m³
Inpandigeruimte135 m²
Buitenruimte30 m²
Indeling
Aantal kamers3
Energie
Warm waterc.v.-ketel
Buitenruimte
Liggingin centrum
Tuinzonneterras
Bergruimte
Schuur/berginginpandig
Inpandigeruimte135 m²

Foto's

house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house
house

Locatie

Plattegronden

house
house
house

Brochure

Zonnestand

ik wil graag:

Sinke Komejan Makelaars
Molenwater 97
4331 SG MIDDELBURG
T (0118)-689000
info@sinke.nl

onze vestigingen:

 
Goes Oostwal 2-c
4461 JT Goes
T. (0113) 251 000
Stuur een e-mail
Whatsapp
Middelburg Molenwater 97
4331 SG Middelburg
T. (0118) 68 90 00
Stuur een e-mail
Whatsapp
Zierikzee Havenplein 5
4301 JD Zierikzee
T. (0111) 45 15 00
Stuur een e-mail
De Hypotheekshop Molenwater 97
4331 SG Middelburg
(0118) 642 007
Stuur een e-mail
Een geheel vrijblijvende waardebepaling van uw huis?