Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Lange Nobelstraat 25

ZIERIKZEE
162 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Namens onze opdrachtgever mogen wij u dit pand uit ca. 1840 in het centrum van Zierikzee aanbieden. Dit monument stond vroeger bekend als ‘’de Soepkokerij’’ en is gelegen in de Lange Nobelstraat schuin tegenover de Albert Heijn. Het geheel bestaat uit een voormalige gaarkeuken en later gemeentelijke schilder/timmerwerkplaats (Lange Nobelstraat 25) en een voormalig slachthuis (Hem 18).

De Lange Nobelstraat 25 beschikt over een centrumfunctie en is naast wonen voor diverse doeleinden te gebruiken; Naast wonen zijn bijvoorbeeld detailhandel, kantoor of kleinschalige bedrijfsactiviteiten ook mogelijkheden of een combinatie hiervan. Het pand beschikt over veel potentie met een totaal gebruiksoppervlak van ca. 162 m2 verdeeld over twee woonlagen. Elementen zoals de hoge balkenplafonds en de zichtbare spanten op de etage geven sfeer aan dit Rijksmonument.

De woning beschikt over mooi perceel van 290 m2 eigen grond. De achtertuin is gelegen op het westen en is ca. 16 meter diep en 6 meter breed. Vanuit deze tuin heeft u zicht op de molen ‘De Hoop’. Aan de achterzijde van de tuin is het bijgebouw aan de Hem 18 bereikbaar.

Het achtergelegen bijgebouw aan de Hem 18 is recentelijk gedeeltelijk gerenoveerd. Zo is het dak vernieuwd en zowel geïsoleerd als voorzien van Velux dakramen en nieuwe dakpannen. Dit bijgebouw beschikt over een eigen meterkast en heeft de bestemming ‘gemengd’. Hierdoor is deze ruimte tevens geschikt als woonhuis, kantoor of voor kleinschalige bedrijfsactiviteiten. De Hem 18 meet een totale gebruiksoppervlakte van ca. 60 m2. Met de plaatsing van een vaste trap naar de etage kan deze oppervlakte worden vergroot naar ca. 94 m2.

Globale indeling Lange Nobelstraat 25: begane grond met grote open ruimte en aansluitend kantoorruimte en magazijn met vliering. Aan de achterzijde is nog een portaaltje met toilet aanwezig. De etage bestaat uit een grote open ruimte verdeeld over twee niveaus. Tevens is hier een kleine ruimte met de Cv-ketel gesitueerd. Aan de achterzijde van de woning is een tuin van ca. 20 x 6 meter van waaruit u zicht heeft op de molen.

Algemeen:
– Gelegen op een toplocatie in het centrum van Zierikzee
– Woonoppervlakte maar liefst ca. 162 m2
– Gebruiksoppervlakte Hem 18 ca. 60 m2 (94 m2 als vliering wordt benut)
– Het geheel kan naar smaak afgebouwd worden (bouwtekening van de architect reeds aanwezig)
– Perceel van 290 m2 eigen grond
– Diverse mogelijkheden gezien de bestemming van beide objecten
– Gebruik Hem 18 als gastenverblijf of B&B reeds vergund (bouwtekening van de architect reeds aanwezig)
– Gunstige subsidieregeling van 38% op de instandhouding van een Rijksmonument (u kunt de site van cultureel erfgoed raadplegen om te zien voor welke posten subsidieaanvraag mogelijk is)
– Oplevering in onderling overleg

Zierikzee:
Zierikzee is bekend vanwege haar monumentale binnenstad, waar deze woning ook onderdeel van is. Het voorzieningenniveau is goed, alle voorzieningen zijn op loopafstand of per fiets te bereiken. Op loopafstand is de sfeervolle haven met diverse restaurantjes, winkels en gezellige drukte gelegen. Met name in de zomer zijn de terrassen gevuld en is het gezellig druk in de binnenstad van Zierikzee. Ook qua sportvoorzieningen heeft Zierikzee genoeg te bieden met o.a. een multifunctioneel sportcentrum, een atletiekbaan en diverse sportverenigingen aan de Korte Blokweg.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  1840
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  162 m²
 • Perceelsoppervlakte
  290 m²
 • Inhoud
  690 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  3
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Bekijk het aanbod in je buurt Bekijk alles
Beschikbaar
Touwbaan 19
ZIERIKZEE
€ 589.000,- k.k.
115 m²
5 kamers
Beschikbaar
Lange Groendal 17
ZIERIKZEE
€ 375.000,- k.k.
96 m²
3 kamers
Benieuwd naar al ons woningaanbod?
Sinke Komejan heeft woningaanbod in heel Zeeland. Van appartement tot luxe villa. Onze kantoren in Goes, Middelburg en Zierikzee staan voor je klaar.

Bekijk al het aanbod
Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Zierikzee?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.