Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Langestraat 6- 8

Oostburg
kamers
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment memorandum: Een verhuurde winkelruimte met separate bovenwoning op een steenworp afstand van het centrum van Oostburg.

De verhuurde winkelruimte, welke plaatselijk bekend staat als Langestraat 6 is gelegen op de begane grond en heeft een frontbreedte van ca. 9 meter. Deze ruimte van maar liefst 575 m2 is recentelijk verhuurd aan een ondernemer welke haar bedrijfsactiviteit richt op het vermaken van kleding en meubels. De ruimte op de begane grond is te omschrijven als één grote open ruimte met een entree aan de voorzijde alsook een entree aan de achterzijde.

De woning welke gelegen is aan de Langstraat 8 te Oostburg is recentelijk (2022) geheel gerenoveerd en kadastraal afgesplitst van toenmalig bijhorende commerciële ruimte op de begane grond. De verhuurde bovenwoning is 121 m2 GBO en beschikt over een uitzonderlijk groot dakterras van 81 m2 gelegen op het zuidwesten, een nieuwe keuken, badkamer, vloer en schilderwerk. De bovenwoning is middels een separate doorgang aan de voorzijde te betreden.
Het pand is praktisch gelegen, nabij het centrum van Oostburg en direct naast de Jumbo, waar een grote openbare parkeerplaats aan de voorzijde is gesitueerd. De actuele huurinkomsten van deze ruimte bedraagt: € 24.000,- GWL excl. GWL

Oostburg is een prachtige authentieke vestigingsstad gelegen op Zeeuws-Vlaanderen, ca. 30 kilometer van de havenstad Terneuzen en 7 kilometer van de Belgische grens. Oostburg heeft vanwege haar goede voorzieningenniveau een belangrijke streekfunctie in de regio en kent vele bezienswaardigheden zoals o.a. het oorlogsmuseum alsook diverse periodieke activiteiten met als voorbeeld de weekmarkt en diverse plaatselijke concerten in het centrum van Oostburg.

In het kort:
– Langestraat 6-8, 4501 BS Oostburg
– Vraagprijs: nader overeen te komen
– Verhuurde winkelruimte met separate bovenwoning
– Totale actuele huurinkomsten: € 36.000,- per jaar excl. BTW & GWL
– Bouwjaar: 1940, gerenoveerd in 2022
– Energielabel G

Locatie:
Oostburg ligt in de gemeente Sluis, gelegen in Zeeland nabij de Belgische grens. Gemeente sluis is met 4.315 inwoners (1 januari 2021) de grootste plaats in deze gemeente. Oostburg is een stad met een rijk verlegen en is gelegen aan de westzijde van Zeeuws-Vlaanderen. Oostburg vervult een belangrijke functie binnen de gemeente Sluis. Oostburg, ook wel ‘eenhoornstad’ genoemd, wordt omringd door diverse kleinere dorpen welke allen gebruikmaken van de diverse voorzieningen die stad te bieden heeft. In Oostburg zijn o.a. een school voor voorgezet onderwijs, een theater, een ziekenhuis en diverse winkels en andere amusementsvoorzieningen gevestigd.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met twee lopende huurovereenkomst. Deze is opgenomen in onze dataroom.

Huurder winkelruimte:
Ingangsdatum : 01-09-2023
Expiratiedatum : 31-08-2028
Verlenging : 5 jaar opeenvolgend
Actuele huur : € 12.000,- per jaar excl. BTW oplopend naar € 33.000,- per jaar excl. BTW in jaar 3
Indexering : jaarlijks op 1 oktober
Opzegtermijn : 1 jaar
Waarborgsom : € 3.000,-
Nutsvoorzieningen : Op naam en voor rekening van huurder
Bijzonderheden : Break-optie na het 1e jaar, 1 september 2024
: Er is een aflopende huurkorting voor de eerste 3 jaar overeengekomen

Huurder bovenwoning:
Ingangsdatum : 13-08-2022
Expiratiedatum : Onbepaalde tijd
Actuele huur : € 24.000,-
Indexering : jaarlijks op 1 oktober
Opzegtermijn : 1 maand
Waarborgsom : € 2.000,-
Nutsvoorzieningen : Op naam en voor rekening van huurder

Bodeminformatie:
Bij Nazca4u zijn er diverse bodemonderzoeksgegevens beschikbaar. Het meeste recente rapport: d.d. 15-02-2017 met nummer: 23164025 welke uitgevoerd is door SAGRO Milieu Advies Zeeland B.V. toont aan dat de aangetroffen bodemverontreiniging is afgevoerd, aangevuld en geïsoleerd. De bodem is conform dit rapport voldoende gesaneerd.

Oppervlaktes:
Appartementsindex 1:
Winkelruimte: 575 m2 VVO

Appartementsindex 2:
Woonruimte: 121 m2 GBO
Dakterras: 81 m2

Parkeren:
Gratis in de directe omgeving

Kadastrale gegevens:
Gemeente: Oostburg
Sectie: E
Nummer: 4840
Appartementsindex: A1 + A2
Perceel: 656 m2

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na ondertekening van de koopovereenkomst.

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom wordt belast met 10,4% overdrachtsbelasting.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van NVM model.

Opleveringsniveau:
In afwijking van het standaard NVM model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles