Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Bastionstraat 2

Axel
kamers
€ 195.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment Memorandum: Een verhuurd woon/winkel pand in het centrum van Axel.

Het pand is in totaliteit ca. 99 m² groot verdeeld over twee verdiepingen. De begane grond was ingericht voor bedrijfsmatige doeleinden en heeft in het verleden de dienst gedaan als kapperszaak.

In de huidige situatie wordt het object volledig verhuurd als woning. De huurovereenkomst is ingegaan op 26-11-2023 en loopt tot en met 25-11-2024. Conform het bestemmingsplan is het volledig gebruiken van het object als woonhuis toegestaan.
Het object is recentelijk (2023) gerenoveerd.

De begane grond heeft een nieuwe keukenopstelling verkregen. Op de 1e verdieping zijn zowel de badkamer, de aansluitingen, de tussenwanden, de trapopgang, de vloer en de indeling volledig vernieuwd. De kozijnen worden nog vernieuwd door kunststof kozijnen met dubbele beglazing.

Zowel de begane grond als de 1e verdieping zijn voorzien van een toilet en een keukenopstelling. Hierdoor is dit pand ideaal voor gebruikers, kopers en/of huurders welke op zoek zijn naar een locatie waar wonen en werken gecombineerd kan worden.

De actuele huurinkomsten bedragen: € 13.800,- per jaar. De huurovereenkomst is opgenomen in onze dataroom. Toegang op aanvraag.

In het kort:
– Bastionstraat 2, 4571 ET in Axel
– Verhuurd woon-winkelpand
– Huurinkomsten: € 13.800,- per jaar
– Vraagprijs: € 195.000,- k.k.
– Nutsvoorzieningen op naam en voor rekening van de huurder
– Oppervlakte: 99 m² VVO/ GBO.
– Perceel: 63 m² groot
– Bouwjaar: 1960

Locatie:
Axel is een stad gelegen in Zeeuws-Vlaanderen, het zuidelijke gedeelte van provincie Zeeland en heeft 7800 inwoners. Axel heeft in de 12de eeuw stadsrechten ontvangen en maakt tegenwoordig deel uit van de gemeente Terneuzen.
Ondanks dat Axel geen gemeente meer is heeft de stad een belangrijke regionale functie. Een voorbeeld is de uitgebreide zaterdagmarkt, die niet alleen regionale bewoners, maar tevens mensen vanuit België trekt.
De kern van Axel is voorzien van een actief centrum met vele voorzieningen zoals een winkelcentrum met een supermarkt, sportschool en vele horecagelegenheden. De steden Goes, Middelburg, Gent en Antwerpen liggen binnen circa 40 autominuten bereik.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Terneuzen
Sectie : G
Nummer : 6295 + 4419
Grootte : 63 m²

Voorzieningen:
– Cv-installatie uit 2012;
– Verwarming middels radiatoren;
– Airco en verwarmingsunit op de begane grond
– Pantry op de begane grond en op de 1e verdieping
– Een toiletvoorziening op de begane grond en op de 1e verdieping;
– Kunststofkozijnen met dubbele beglazing.

Bestemming:
Het geheel valt onder de beheersverordening ‘’Axel’’ en welke onherroepelijk is vastgesteld op 28 januari 2016 heeft de functieaanduiding ‘’Centrumdoeleinden’’. De voor ‘Centrumdoeleinden’ aangewezen gronden zijn bestemd voor onder andere:
– dienstverlening;
– kantoren;
– horeca-activiteiten tot categorie 2;
– wonen

Huurgegevens:
Huurinkomsten: € 13.800,- per jaar
Ingangsdatum: 26-11-2023
Expiratiedatum: 25-11-2024
Indexatie: Ja, jaarlijks per 1 november
Waarborgsom: € 1.150,-
Opzegtermijn: 1 maand
Nutsvoorziening: Op naam en voor rekening van huurder

Het bestemmingsplan:
Het bestemmingsplan voorziet in een gebruik in detailhandel en wonen. Eventuele andere gewenste bestemmingen dienen aangevraagd te worden bij de gemeente Borssele.

De specificatie van het vigerende bestemmingsplan luidt als volgt;
Het object valt onder het bestemmingsplan ‘Kern – Borssele’ welke geheel onherroepelijk in werking is en vastgesteld op 2 november 2012. Het heeft de bestemming Gemengd.
De op de kaart voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
– detailhandel;
– wonen, zowel in combinatie met detailhandel dan wel zelfstandig;

Bodeminformatie:
Bij het Bodemloket of Nazca4u zijn geen bijzonderheden voor deze locatie beschikbaar over bodemverontreiniging/of sanering. De grond kan door de historie licht tot matig verontreinigd zijn.

Energielabel:
Het object is voorzien van energielabel D en is geldig tot 04-05-2032. Dit label is afgegeven in de oude situatie en voor de voor verbouwing, de inschatting is dat het werkelijke label nu hoger is.

Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor. Per mail bedrijfsmakelaars@sinke.nl en via telefoon 0118-620062.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Definitieve goedkeuring:
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de eigenaar.

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Notaris:
Keuze koper.

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting. Het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 2% indien koper er zélf voor langere tijd gaat wonen (met uitzondering van de startersvrijstelling).

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het NVM-model.

Opleveringsniveau:
In afwijking van het standaard NVM-model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 195.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles