Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Bastionstraat 2

Axel
kamers
€ 950,- Per maand
Heeft u interesse? Maak een vrijblijvende afspraak

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag namens haar opdrachtgever een net woon/winkel pand in het centrum van Axel te huur en/of te koop aanbieden.

Het pand is in totaliteit ca. 99 m² groot verdeeld over twee verdiepingen. De begane grond is momenteel ingericht voor bedrijfsmatige doeleinden en heeft in het verleden de dienst gedaan als kapperszaak. Echter zijn conform het bestemmingsplan zijn ook kantoor en volledig wonen op deze locatie mogelijk.

Het object is recentelijk (2023) gerenoveerd. De 1e verdieping is gerenoveerd en de bedrijfsruimte is voorzien van een nieuwe keukenopstelling. Op de 1e verdieping zijn zowel de badkamer, de aansluitingen, de tussenwanden, de trapopgang, de vloer en de indeling volledig vernieuwd. De kozijnen worden nog vernieuwd door kunststof kozijnen met dubbele beglazing.
Door deze renovatiewerkzaamheden is er een instapklare bovenwoning ontstaan.

Zowel de begane grond als de 1e verdieping zijn voorzien van een toilet en een keukenopstelling. Hierdoor is dit pand ideaal voor kopers en/of huurders welke op zoek zijn naar een locatie waar wonen en werken gecombineerd kan worden.

De begane grond is geheel naar eigen wens in te richten. Hierbij behoort het geheel verbouwen tot woonhuis met een woonkamer op de begane grond ook tot de mogelijkheden.

In het kort:
– Bastionstraat 2, 4571 ET in Axel
– Vraagprijs: € 195.000,- k.k.
– Huurprijs: € 950,- per maand
– Nutsvoorzieningen op naam en voor rekening van de huurder
– Oppervlakte: 99 m² VVO/ GBO.
– Perceel: 63 m² groot
– Bouwjaar: 1960

Locatie:
Axel is een stad gelegen in Zeeuws-Vlaanderen, het zuidelijke gedeelte van provincie Zeeland en heeft 7800 inwoners. Axel heeft in de 12de eeuw stadsrechten ontvangen en maakt tegenwoordig deel uit van de gemeente Terneuzen.

Ondanks dat Axel geen gemeente meer is heeft de stad een belangrijke regionale functie. Een voorbeeld is de uitgebreide zaterdagmarkt, die niet alleen regionale bewoners, maar tevens mensen vanuit België trekt.

De kern van Axel is voorzien van een actief centrum met vele voorzieningen zoals een winkelcentrum met een supermarkt, sportschool en vele horecagelegenheden. De steden Goes, Middelburg, Gent en Antwerpen liggen binnen circa 40 autominuten bereik.

Indeling:
Het bedrijfspand beschikt over een entree aan de voorzijde. Direct na binnenkomst is de bedrijfsruimte gesitueerd. Aan de achterzijde van de bedrijfsruimte is de ingang te vinden voor de pantry en de toiletvoorziening. De 1e verdieping is middels een vaste trap te betreden en bestaat uit een open woon-leefkeuken, badkamer en twee slaapkamers.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Terneuzen
Sectie : G
Nummer : 6295 + 4419
Grootte : 63 m²

Voorzieningen:
– Cv-installatie uit 2012;
– Verwarming middels radiatoren;
– Airco en verwarmingsunit op de begane grond
– Pantry op de begane grond en op de 1e verdieping
– Een toiletvoorziening op de begane grond en op de 1e verdieping;
– Kunststofkozijnen met dubbele beglazing.

Energielabel:
Het object is voorzien van energielabel D en is geldig tot 04-05-2032. Dit label is afgegeven in de oude situatie en voor de voor verbouwing, de inschatting is dat het werkelijke label nu hoger is.

Bestemming:
Het geheel valt onder de beheersverordening ‘’Axel’’ en welke onherroepelijk is vastgesteld op 28 januari 2016 heeft de functieaanduiding ‘’Centrumdoeleinden’’. De voor ‘Centrumdoeleinden’ aangewezen gronden zijn bestemd voor onder andere:
– dienstverlening;
– kantoren;
– horeca-activiteiten tot categorie 2;
– wonen

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Bij verkoop:

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Fiscaal:
Bij zakelijke doeleinden: Zal de koopsom worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting.
Bij privédoeleinden: Het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 2% indien koper het object gaat gebruiken voor privédoeleinden en het object gaat gebruiken als woning. Mocht de koper gebruikmaken van zijn/haar startersvrijstelling, dan is de koper 0% overdrachtsbelasting over de koopsom verschuldigd.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het NVM model.

Opleveringsniveau:
In afwijking van het standaard NVM model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bij verhuur:

Huurprijs:
€ 950,- per maand

Nutsvoorziening:
Huurder dient zelf zorg te dragen voor de nutsvoorziening en het afsluiten hiervan.

Huurbetaling:
De huurpenningen dienen te worden voldaan bij vooruitbetaling per maand.

Huurtermijn:
In overleg.

Huurovereenkomst:
De huurovereenkomst zal volgens model ROZ (winkelruimte) worden opgesteld.

Huurindexatie:
Jaarlijks, voor het eerst 1 jaar na ingangsdatum huurovereenkomst, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de Consumentenprijsindex (CPI), reeks, CPI- Alle Huishoudens (2000 = 100) zoals gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Oplevering:
In overleg te bepalen.

Bankgarantie/waarborgsom:
Een garantie/waarborgsom ter grootte van een betalingsverplichting van 3 maanden huur inclusief BTW.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Huurprijs
    € 950,- Per maand
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles