Op zoek naar een tijdelijk (Leegstandswet) onderkomen? Aan de Frambozestraat 15 te Goes mag Sinke Komejan u dit ruime appartement TE HUUR aanbieden. Het appartement heeft een ruim woonoppervlak van 99 m2, met vooral een heerlijk lichte woonkamer. Daarnaast heeft het een tweetal slaapkamers en een royaal dakterras. Het is dus verrassend ruim en dit samen met de ligging op het zuiden maakt het hier tijdelijk fantastisch wonen.
Via het portaal aan de Frambozestraat is via het trappenhuis de galerij te bereiken. De voordeur van de woning ligt direct aan het begin van de galerij. Via de voordeur is de hal te bereiken. Aan het begin in de hal liggen de meterkast en het toilet.
Hierna is er toegang tot de woonkamer. Dit is wel een van de mooiste aspecten van de woning omdat deze over de hele breedte ligt, gericht op het zuiden. Aan de linkerkant staat de keuken en aan de rechterkant kan het eetgedeelte en zitgedeelte worden gesitueerd. Over de breedte heeft de woonkamer veel glas, wat de ruimte mooi licht maakt. Uiteraard is er vervolgens vanuit deze ruimte toegang tot het dakterras. Met een totaal oppervlak van 28 m2 heeft dit meerdere heerlijke zithoeken.
Aan de voorkant van de woning geeft de hal toegang tot de twee slaapkamers. Tussen deze kamers en de woonkamer ligt de badkamer. Deze laatste is voorzien van een bad, wastafel en aansluiting voor de wasmachine. Boven de woning is een ruime bergzolder terug te vinden. Aan bergruimte dus geen gebrek. Voor fietsen is er plek in de algemene berging op de begane grond.
Verhuur procedure
De woning staat momenteel leeg en is dus per direct beschikbaar. Het gaat om een tijdelijk huurcontract van minimaal zes maanden tot maximaal 24 maanden, dit onder de Leegstandswet.
Indien u in aanmerking wilt komen voor het huren van dit appartement, dan kunt u bij ons per mail – goes@sinke.nl een huur-aanvraagformulier aanvragen, voor nadere informatie kunt u ook ons kantoor bellen via 0113-251000.
Bezichtigingen vinden plaats ná goedkeuring van het huur-aanvraagformulier (met bijlagen) door verhuurder.
Alleen volledig ingevulde formulieren met bijlagen worden in behandeling genomen.
Bij sleuteloverdracht betaalt u een waarborgsom van 1 maand huur aan verhuurder te weten € 1098,74. De huurprijs is exclusief gas, water en elektra.
Transparantie selectieprocedure
1. Wervingsfase Hierin wordt door de verhuurder per wooncomplex en type woning een huurdersprofiel* opgesteld en wordt er, met behulp van een makelaar, gezocht naar woningzoekende die daaraan voldoen.
2. Beoordelingsfase Hierin begint de door de verhuurder ingeschakelde makelaar met het beoordelen en selecteren van woningzoekende middels het inschrijfformulier voor een bezichtiging.
3. Bezichtigingsfase Hierin vindt de bezichtiging van de woning plaats en wordt er vaak door de mogelijk nieuwe huurder extra informatie aangeleverd om te kijken of er voldaan wordt aan het huurdersprofiel*.
4. Selectiefase
· Na het verstrekken van de volledig gevraagde informatie en het voldoen aan de financiële eisen komt de kandidaat die hier als eerste aan voldoet voor de woning in aanmerking. · Toewijzing geschiedt alleen op basis van deze criteria en wie het eerst komt.
· De afgevallen kandidaten worden geïnformeerd inclusief reden waarom zij het niet geworden zijn.
· Vervolgens komt er een overeenkomst tot stand bij wederzijds akkoord.
5. Verhuurfase Hierin wordt de woning verhuurd. Onder deze fase wordt ook het beëindigen van de huurperiode en het afhandelen hiervan geschaard.
Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een
andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.
b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.
Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.
Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.
De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.