Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Spanjaardstraat 9

MIDDELBURG
157 m²
kamers
€ 719.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Genesteld in het hart van het historische Middelburg, bieden wij een uniek monumentaal pand, genaamd “de Metalen Vysel” te koop aan. Dit juweeltje van een huis kenmerkt zich door zijn indrukwekkende trapgevel en statige gemetselde lijstgevel, waardoor het een tijdloze charme uitstraalt die de eeuwen heeft doorstaan. Een van de aantrekkelijke kenmerken van dit pand is de diepe tuin, een zeldzame vondst in het centrum van de stad. Hier kunt u genieten van rust en privacy te midden van weelderig groen, en beschikt u over een praktische garage voor uw voertuigen of de nodige opslagbehoeften.

Binnenin wordt u begroet door een sfeer van historie. Ruime kamers met goede lichtinval, terwijl originele details zoals balkenplafonds en karakteristieke ramen de authentieke ambiance behouden.

Indeling:

Begane grond:
Via de voordeur kom je in de hal en hier bevindt zich het toilet met fonteintje. De riante woonkamer is op de tuin gericht en kenmerkt zich door de riante raampartijen, het originele balkenplafond en de fraaie schouw met open haard. De keuken is gelegen aan de voorzijde en is ook ruim te noemen en voorzien van een originele Bruynzeel keuken met onder- en bovenkasten en enkele inbouwapparatuur. Ook aan bergruimte is geen gebrek, zo bevindt er zich nog een ruime kast onder de trap.

Eerste verdieping:
De ruime overloop biedt toegang tot de drie ruime slaapkamers, de badkamer, de riante berging, vaste kast en hier bevindt zich ook de trapopgang naar de tweede verdieping. De slaapkamer aan de voorzijde heeft ook een fraai balkenplafond, is met een oppervlakte van ca. 18 m² echt ruim te noemen en biedt een mooi uitzicht. De twee slaapkamers aan de achterzijde hebben elk een oppervlakte van ca. 8 m² en vanuit beide kamers heb je een fantastisch uitzicht over de binnenstad en de achtergelegen tuinen. De badkamer is eenvoudig maar biedt voldoende ruimte en beschikt thans over een ligbad, toilet, wastafel en de wasmachineaansluiting. Ook op deze verdieping is voldoende bergruimte door de aanwezigheid van twee ruime bergkasten waarvan de grote uitstekend dienst kan doen als “walk in closet”.

Tweede verdieping:
Via de vaste trap kom je op de overloop en deze biedt de toegang tot de drie slaapkamers en de stookruimte. Wat gelijk opvalt is de hele fraaie sporenkap welke zo kenmerkend is voor de bouw uit de 18e eeuw! De slaapkamer aan de voorzijde heeft een oppervlakte van ca. 17 m² en beschikt over een tweetal vaste kasten. De slaapkamer aan de achterzijde heeft een oppervlakte van ca. 15 m² en beschikt ook over een vaste kast. De derde slaapkamer is wellicht wat kleiner maar door de aanwezigheid van een dakkapel kan dit toch een fijne slaapkamer zijn. Op de overloop bevindt zich een wastafel en de ruimte is groot genoeg voor het realiseren van een doucheruimte. Ook aan bergruimte is er op deze verdieping geen gebrek. Zo heb je er de stookruimte en nog een bergzolder.

Garage:
Uniek aan deze woning is natuurlijk de aanwezige garage. De garage is ruim, heeft een zadeldak en is voorzien van elektra. Ideaal voor de eigen auto maar ook voor de stalling van fietsen, scooters en het tuingereedschap!

Is uw interesse gewekt? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen. Dit is een zeldzame kans om eigenaar te worden van een stukje Middelburgse geschiedenis, mis het niet!

Om een goede indruk te krijgen van dit sfeervolle monument nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging. U kunt hiervoor contact met ons kantoor opnemen op tel. nr. 0118 689000 of stuur een email naar info@sinke.nl.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Sinke Komejan Makelaars | Taxateurs dient de te verkopen woningen in te (laten) meten volgens de branchebrede Meetinstructie. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Kandidaat-kopers wordt geadviseerd een en ander zelf na te meten en verkoper en zijn makelaar accepteren hierom geen aansprakelijkheid.

Standaard wordt er een bankgarantie c.q. waarborgsom van 10% van de koopprijs in de koopovereenkomst opgenomen. Deze zal door koper moeten worden gesteld c.q. gestort bij de notaris. Daarnaast zullen er diverse aanvullende artikelen in de koopovereenkomst opgenomen worden met betrekking tot onder meer de ouderdom en eventueel aanwezig asbest.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 719.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  1760
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  157 m²
 • Perceelsoppervlakte
  170 m²
 • Inhoud
  614 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  7
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Middelburg?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.