Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Oude Haven 33

ZIERIKZEE
Icon
200 m²
Icon
kamers
€ 549.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

Op een mooie locatie aan de Oude Haven en op slechts 250 meter loopafstand van het centrum mogen wij u dit monumentenpand te koop aanbieden. Vanuit de voorkamer is er een prachtig uitzicht op de historische Oude Haven en de Zuidhavenpoort.

Het object heeft de bestemming ‘Gemengd’ wat inhoudt dat er vele gebruiksmogelijkheden zijn. Naast wonen vallen de functies kantoren, dienstverlening, maatschappelijke voorzieningen en bedrijfscategorieën in categorie 1 waaronder kappers en persoonlijke dienstverlening. Een ideale mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Het geheel heeft een monumentale status wat inhoudt dat op het gebied van onderhoudskosten er diverse subsidies mogelijk zijn.

Hoge plafonds, diverse karakteristieke elementen zoals prachtige deuren en authentieke details zijn elementen die direct opvallen. Alle ruimtes zijn ruim van opzet. Het geheel heeft een woonoppervlakte van ca. 200 m² wat verdeeld is over 3 woonlagen en een souterrain. Ook is de woning voorzien van een stadstuin van ca. 12,5 x 3,5 meter.

De woonkamer bevindt zich aan de achterzijde, deze kamer heeft zicht op de achtertuin. Wat zeker niet onvermeld mag blijven is de aanwezigheid van een souterrain van ca. 25 m² waar zich tevens de keuken (2015) bevindt, vanuit deze ruimte is er toegang tot zowel de achtertuin als tot de kelder. Op de verdieping is de indeling nagenoeg gelijk aan de begane grond wat wederom resulteert in ruime vertrekken.

Per maart 2024 zijn er deels nieuwe raampartijen vervangen met HR ++ glas. Hierdoor is de woning nu geheel voorzien van dubbele beglazing. Dit jaar wordt ook nog de voorgevel in zijn geheel opnieuw geschilderd. Kortom zoekt u een goed onderhouden woning zonder directe aanpassingen dan…..

Als u een sfeervol rijksmonument zoekt met alle voordelen van het wonen in de binnenstad dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen:
– Gelegen in het centrum van Zierikzee, veel voorzieningen op loopafstand;
– Sfeervol rijksmonument met veel authentieke details;
– Totale woonopp. ca. 200 m² excl. de zolderruimte van ca. 30 m² vanaf de 1,5 meter hoogtelijn;
– De gehele woning is voorzien van HR ++ glas;
– Per maart 2024 zijn tevens enkele oude ramenpartijen vervangen;
– Voorzijde eerste verdieping wordt het glas vervangen voor fineo modern glas.
– Voorzien van 10 zonnepanelen;
– Uitstekende staat van onderhoud;
– Drie slaapkamers, creëren vierde slaapkamer mogelijk;
– Het adres heeft de bestemming Centrum waardoor het meerdere mogelijkheden van gebruik heeft. Eventueel in combinatie met wonen;
– Oplevering in onderling overleg.

Indeling:
Begane grond: entree, meterkast, hal, links de toegang tot de voorkamer, verder in de hal links het toilet, rechts de trap naar het souterrain en links de trapopgang naar de woonkamer. De woonkamer is ook te bereiken vanuit de voorkamer. Vanuit de hal er is ook, middels de trapopgang, toegang tot de eerste verdieping.

Souterrain: het souterrain is vanuit de hal bereikbaar via de trap naar beneden. In het souterrain bevindt zich de keuken welke voorzien is van een gaskookplaat met afzuigkap, oven, vaatwasser en een koel- en vrieskast. Ook is deze ruimte voorzien van een ruime voorraadkast, de voorraadkast was vroeger een bedstee. Vanuit de keuken is er tevens toegang tot de kelder.

Eerste verdieping: overloop, voorts rechts de toegang tot de badkamer welke voorzien is van een dubbele wastafel met wastafelmeubel, inloopdouche en apart toilet. De badkamer is ook voorzien van vloerverwarming. Vanuit de badkamer is er rechts toegang tot de slaapkamer aan de voorzijde van de woning. Bij de trap is er links toegang tot een aparte kamer wat momenteel als berging wordt gebruikt. Voorts naast de trap is er een kleine trapopgang naar de achterste twee slaapkamers. Tevens vindt u in deze hal ook de trapopgang naar de tweede verdieping.

Tweede verdieping: ruime, bruikbare zolder met cv opstelling. Van deze zolder is eventueel een vierde slaapkamer te realiseren.

Zierikzee
Monumentenstad Zierikzee heeft een sterke regiofunctie en biedt dan ook vele voorzieningen zoals, diverse sportverenigingen, zwembad, scholen, bibliotheek en winkelvoorzieningen. Daarnaast heeft het centrum een monumentaal karakter met vele restaurantjes en terrasjes. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn de Randstad, Antwerpen en West-Brabant goed en eenvoudig te bereiken. Op korte afstand is de Oosterschelde met zijn vele strandjes en het prachtige krekengebied van Ouwerkerk gelegen. Daarnaast, op 20 minuten autorijden, vindt u de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • In_verkoop_genomen
  € 549.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
 • Bouwjaar
  1800
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  200 m²
 • Perceelsoppervlakte
  130 m²
 • Inhoud
  857 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan water
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Zierikzee?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.