Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Kerkring 18

GRIJPSKERKE
159 m²
kamers
€ 575.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Makelaarskantoor Zwaan heeft het genoegen namens haar opdrachtgever dit woonhuis en optioneel het voormalige winkelpand in de dorpskern van Grijpskerke te koop aan te bieden. De woning is goed gelegen op een rustige, kindvriendelijke en mooie woonlocatie aan de karakteristieke Kerkring.

WOONHUIS
Op de begane grond bestaat de woning uit een uitgebouwde woonkeuken en een riante woonkamer met zicht op de ring en tevens ook op de diepe achtertuin. Een schuifdeur zorgt voor verbinding tussen de woonkamer en het terras. De leefruimte op de begane grond is ruim en mede door de aanwezigheid van diverse raampartijen ook lekker licht.

Tussen de voormalige winkel en de woning bevindt zich een ‘bufferruimte’. Deze ruimte is opgedeeld in diverse separate ruimtes en kunnen prima dienst doen als bijkeuken, hobbyruimte of kantoor. Verder is er op de begane grond nog een ruime hal en toiletruimte.

Op de eerste verdieping zijn er drie ruime en daarmee goed bruikbare slaapkamers en een badkamer. De badkamer is voorzien van een douche, toilet, wastafel. Via een vaste trap is de tweede verdieping bereikbaar. Deze is onderverdeeld in een ruime overloop en vierde slaapkamer.
De tuin is ruim van opzet en zeer diep. Achterin de tuin staat een houten schuur met terras. De tuin is voorzien van groen en veel gras. Er is een hoge mate van privacy aanwezig.

VOORMALIGE WINKEL EN PERCEEL
Het overige deel van pand (niet in deze vraagprijs inbegrepen) omvat een voormalige supermarkt en een stuk ongebonden grond (afsplitsbaar). Door de bedrijfsbeëindiging van de supermarkt komt het geheel nu beschikbaar voor verkoop. Het pand, gebouwd rond 1972 en uitgebreid in 1990, staat op twee percelen met een gezamenlijk oppervlak van 1.330 m
Het geldende omgevingsplan biedt ruime mogelijkheden voor ontwikkeling en gebruik van het pand. Mocht u verdere vragen hebben of interesse tonen, staan wij graag ter beschikking voor nadere toelichting en eventuele bezichtigingen.

KENMERKEN:
– Vraagprijs € 575.000,- k.k. voor het woonhuis, € 399.000,- k.k. voor het bedrijfsgedeelte (winkel), en € 50.000,- k.k. voor de achterliggende grond
– Bouwjaar 1972 en uitbouw 1990
– Energielabel D (woonhuis)
– Verkoop van het geheel in een overeenkomst heeft de voordeel. Het is mogelijk om de woning separaat van het bedrijfsgedeelte aan kopen. Dit in overleg en in combinatie met verkoop van het bedrijfsgedeelte aan een andere partij.

Uitgebreide verkoopinformatie van het geheel (woning + bedrijfsgedeelte) is opvraagbaar via ons kantoor.

LOCATIE:
Het dorp Grijpskerke, gelegen in de provincie Zeeland, heeft zijn eigen charme en unieke kenmerken die het tot een aantrekkelijke woonplaats maken. Grijpskerke staat bekend om zijn rustige sfeer, gemeenschapsgevoel en de prachtige omgeving die het biedt. Hoewel het niet zo groot is als sommige steden, heeft Grijpskerke zijn eigen bijzondere eigenschappen die bewoners en bezoekers aantrekken.
Grijpskerke heeft een hechte gemeenschap waarin mensen elkaar kennen en begroeten. De landelijke omgeving en de nabijheid van natuurgebieden maken het een ideale plek voor liefhebbers van rust en natuur.
In de afgelopen jaren heeft Grijpskerke enkele nieuwe voorzieningen verwelkomd en zijn er enkele renovatie- en nieuwbouwprojecten gerealiseerd.
De bereikbaarheid van Grijpskerke is goed, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Het dorp is goed verbonden met het omliggende gebied. Het treinstation en het centrum van Middelburg liggen op korte afstand, en zowel per auto als te fiets zijn ze gemakkelijk bereikbaar. Grijpskerke bevindt zich in de nabijheid van belangrijke snelweg A58, die de regio verbinden en het reizen vergemakkelijken.
Hoewel Grijpskerke wellicht niet dezelfde bruisende activiteit heeft als sommige steden, biedt het een vredige en gemeenschapsgerichte leefomgeving voor degenen die de rust van een landelijk dorp waarderen.

BODEMINFORMATIE:
In het bodemloket wordt melding gemaakt dat de locatie voldoende is onderzocht. De resultaten van het uitgevoerde (historische) bodemonderzoek geven aan dat de (voormalige) activiteiten en/of de onderzoekslocatie voldoende zijn onderzocht in het kader van de Wet bodembescherming. Uit het bodemloket kan niet worden gehaald wanneer er een onderzoek heeft plaatsgevonden. In het kader van dit adviesrapport hebben wij geen aanvullende gegevens opgevraagd bij de gemeente Veere.

BESTEMMING:
Het object ligt binnen het gemeentelijk plan; ‘Kom Grijpskerke’ dat onherroepelijk is vastgesteld op 19-04-2012 en heeft de bestemming ‘Gemengd’.
De voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. bedrijven uit categorie A van de Staat van Bedrijfsactiviteiten ‘functiemenging’;
b. detailhandel;
c. dienstverlening;
d. horecabedrijven uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten;
e. kantoren;
f. maatschappelijk in de vorm van bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- en kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven en religie;
g. wonen;
Daarnaast is er een voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan uitgebracht. Het voorontwerp; ‘Kernen Veere Plus’ is gepubliceerd op 13-12-2022. Deze locatie verkrijgt uitbreiding van de gebruiksfuncties alsook een nieuwe bestemming. Deze locatie verkrijgt in het voorontwerp bestemming; Gemengd -1.
In dit nieuwe voorontwerp zijn bedrijven tot cat. B van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, bedrijfswoningen en cultuur en ontspanning mede toegestaan.
Met ingang van 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. De verstrekte informatie is gebaseerd op Ruimtelijkeplannen.nl, maar deze website bevat mogelijk niet alle relevante gegevens en kan verouderd zijn.
Wij raden u aan gebruik te maken van het Omgevingsloket. Daar kunt u alle digitale informatie vinden met betrekking tot de fysieke leefomgeving, inclusief alle actuele regelgeving.

STAAT VAN OPLEVERING:
Het geheel wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd.

KOOPOVEREENKOMST:
Koopovereenkomst op basis van het NVM model.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 575.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Type woonhuis
  Halfvrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1972
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  159 m²
 • Perceelsoppervlakte
  530 m²
 • Inhoud
  580 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  5
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door Makelaarskantoor Zwaan
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Makelaarskantoor zwaan staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 118 553 288 info@zwaanmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Grijpskerke?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.