Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Frederik Barbarossaweg 2

GRIJPSKERKE
Icon
237 m²
Icon
kamers
€ 1.695.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

Op Walcheren vrijer wonen dan op deze mooie locatie? Volgens ons bestaat dit niet. Letterlijk een oase midden op Walcheren met de toepasselijke naam ‘Hof Moerweie’. Heerlijk verstopt in het buitengebied tussen Grijpskerke en Middelburg aan een rustige weg met enkel bestemmingsverkeer. Het leuke is dan ook dat vrij wonen in de polder met de voorzieningen van de stad binnen handbereik hier mogelijk is. Bijna 2 hectare eigen grond, een ruime woning en ook nog een appartement en een vrijstaande vakantiewoning die beiden geschikt zijn voor recreatieve verhuur. Daarnaast nog een zee aan schuurruimte, twee vrijstaande schuren en diverse andere opstallen. Genoeg om uw eigen droom te realiseren. Gaat uw hart al sneller kloppen?

Het geheel is omringd door groen in de vorm van hagen, diverse bomen, struiken en wilgen. Hierdoor is er een zeer hoge mate van privacy. Het perceel kent een natuurlijke afwisseling tussen gras, bomen, struiken, siertuin, een vijver en groentetuin. Dwalen over uw eigen terrein met een fraai zicht op het polderlandschap is mogelijk doordat er op subtiele wijze diverse doorkijkjes zijn gerealiseerd.

De woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1953 als boerderij met landbouwschuur. In de loop van de tijd is het geheel getransformeerd naar een woonboerderij. Een deel van de voormalige landbouwschuur is bij de woning getrokken en aan de achterzijde is de woning uitgebreid. Door deze aanpassingen is er een ruime woning met veel extra ruimtes ontstaan. Wellicht dat een nieuwe eigenaar de woning aan de binnenzijde wil moderniseren maar aan duurzaamheid is al vast gedacht. In totaal zijn er 55 zonnepanelen aangebracht en tevens zijn er twee cv-ketels met een hybride warmtepomp. Deze slag is alvast gemaakt.

Om een ander mee te laten genieten van deze omgeving zijn er twee eenheden die momenteel recreatief verhuurd worden. Dit betreft een complete, vrijstaande, houten studio aan de voorzijde van het perceel en een studio/appartement op de eerste verdieping van de voormalige landbouwschuur. Echt een mogelijkheid om deze locatie te delen met anderen.

WOONHUIS EN SCHUUR
De begane grond bestaat uit een ruime hal met toegang tot de woonkamer en keuken. Keuken en woonkamer vormen samen één grote ruimte en zijn verdeeld in een zithoek, eetkamer en woonkeuken. Tevens is vanuit de hal de (wijn)kelder bereikbaar. Daarnaast is er nog een zeer ruim bemeten bijkeuken of multifunctionele ruimte. Op de verdieping zijn drie (slaap)kamers. Waarvan er één, de slaapkamer in de voormalige landbouwschuur, zeker 25m² meet. Een andere slaapkamer heeft een leuk zicht tot aan de nok van de woning en de derde slaapkamer kan ook prima dienst doen als werkkamer. Het overgebleven deel schuur is ingedeeld in een ruime berging en een voormalige paardenstal. Diverse deuren bieden toegang.

GASTENVERBLIJVEN
In de voormalige landbouwschuur is op de eerste verdieping een ruime studio van zo een 28m² gerealiseerd. Deze is voorzien van een eigen eenvoudige keuken en een badkamer. Het tweede gastenverblijf is 29m² groot en bevindt zich in een separaat bouwwerk aan de voorzijde van het perceel. Dit gastenverblijf is modern en voorzien van een keuken, woonkamer, slaapkamer, een badkamer en een terras. Voor beide gastenverblijven geldt dat ze met name geschikt zijn voor twee personen.

OVERIGE OPSTALLEN EN PERCEEL
Op het perceel staan een tweetal schuren (beide ca. 50m² groot). Met name de houten schuur tegenover de landbouwschuur is een moderne, goed bruikbare en goed onderhouden schuur. Verder is er nog een kas en een carport. Op het perceel is voldoende parkeerruimte voor diverse auto’s. Zoals eerder al omschreven is er op het perceel een mooi biodiversiteit. Zelfvoorzienendheid ligt hier voor de hand. Het hele jaar door eten uit eigen tuin is een mogelijkheid.

ALGEMEEN
-Aangesloten op twee septictanks, een van de tanks is op leeftijd en dient uiterlijk 2027 vervangen te zijn. Andere tank is aangeschaft in 2017 en voldoet aan de regels.
-Bestemming wonen met de functie aanduiding voormalig agrarisch bedrijf.
-Gebruik als tweede woning voor eigen recreatief gebruik is mogelijk.
-Buitenschilderwerk nog deels uitgevoerd in 2023.
-Oplevering in onderling overleg.

Grijpskerke is centraal gelegen op Walcheren. Op het dorp is een huisarts, basisschool, kapsalon en dergelijke aanwezig. Plaatsen als Middelburg en Domburg zijn binnen 10 autominuten te bereiken. De dorpsgemeenschap is actief en organiseert jaarlijks diverse activiteiten waaronder de jaarlijkse bazaar. Daarnaast staat u lopend of op de fiets zo in het prachtige buitengebied met al haar wandel en fietspaden. Strand, zee en duinen zijn binnen tien minuten bereikbaar.

Interesse?
Een van onze makelaars leidt u graag rond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 1.695.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1953
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  237 m²
 • Perceelsoppervlakte
  19760 m²
 • Inhoud
  1080 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  6
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Tuin rondom Normaal

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door Makelaarskantoor Zwaan
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Makelaarskantoor zwaan staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 118 553 288 info@zwaanmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Grijpskerke?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.