Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Essebos 1

NOORDGOUWE
Icon
179 m²
Icon
kamers
€ 1.100.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

In de meest groene woonkern van Schouwen-Duiveland mogen wij u aanbieden; deze schitterend gelegen villa op een ruim bemeten perceel van 3.275 m² eigen grond.

We mogen op deze locatie met recht spreken van één van de meest interessante woonkavels van héél Schuddebeurs! Mede door de prima zonligging op het heerlijke zuiden én vooral door de ligging van de achtertuin direct grenzend aan het bosperceel van Landgoed Heesterlust (een zeer riant privéterrein en niet toegankelijk voor publiek). Aan de oostzijde van het perceel is eveneens sprake van zeer veel privacy door een brede groenbuffer naar het aangrenzende perceel.

De door een tuinarchitect ontworpen tuin is doordacht waar natuur, mooie zichtlijnen, privacy en de diverse terrassen vormen een mooi geheel met de woning. Naast het grote zonneterras aan de woning zijn er diverse zitjes op het perceel voor zowel een zonnige als schaduwrijke zit. De volgroeide tuin met enkele karakteristieke bomen maken het tot een oase van rust waar u regelmatig bijzondere vogels heen en weer ziet vliegen. Als u rust wenst en optimale privacy, dan is deze woning zeker een overweging waard!

Mede door de architectonische achtergrond van voorgaande eigenaar mogen wij hier spreken van een hoogwaardige woning met een praktische en onderscheidende indeling. Naast dat deze woning over een gelijkvloers woonprogramma beschikt is ook de woonkamer een noemenswaardig onderdeel. De woonkamer is iets verdiept waardoor er een bijzonder zicht op de tuin is ontstaan. Deze woning biedt tevens een prima mogelijkheid voor kantoor of praktijk aan huis. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers. Twee van deze slaapkamers hebben toegang tot het riante dakterras.

Bouwkundig verkeert deze woning in een goede staat. Enkele zaken kunnen we als gedateerd betitelen maar zijn eenvoudig aan te passen. De mogelijkheden om uw ultieme woning te realiseren zijn legio op deze fantastische stek. Indien wenselijk geeft het bestemmingsplan volop mogelijkheden tot het uitbreiden van deze woning.

Als locatie ertoe doet en u een kwaliteitswoning zoekt die traditioneel gebouwd is, dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging met onze makelaar Erik de Bruine. U bent van harte welkom! Een bakje koffie wordt uiteraard geserveerd.

Algemeen woonhuis:
– Ruim bemeten perceel; 3.275 m² eigen grond;
– Achtertuin op het zuiden en zeer veel privacy;
– Woonoppervlak ca. 179 m², exclusief overige inpandige ruimte van ca. 15 m²;
– Inpandige garage ca. 3.1 x 5.2 m;
– Woonkamer voorzien van vloerverwarming;
– Tuinbesproeiing aanwezig;
– Zeer veel (bijzondere) vogels;
– Zowel permanent als tweede woning eigen gebruik te bewonen. B&B is tevens toegestaan.
– Geheel omzoomd met een brede groenstrook. Mede doordat er in het bestemmingsplan verplichte groenbuffers zijn gecreëerd kunnen we deze woonwijk als zeer groen betitelen.

Indeling
Begane grond:
Entree met garderoberuimte, toilet, hal met trapopgang, woonkamer met een verlaagd deel aan de tuinzijde, keuken, bijkeuken met CV- opstelling en toegang tot de garage. Via het bijkeuken-portaal is een kantoor/slaapkamer toegankelijk. Deze kamer is voorzien van een eigen badkamer welke is voorzien van een douche, toilet en wastafel.

Verdieping:
Via de hal en trap is de verdieping toegankelijk; overloop, drie slaapkamers waarvan twee kamers toegang hebben tot het dakterras. Via de overloop is de badkamer toegankelijk. Deze is voorzien van een dubbele wastafel, bidet, toilet, ligbad en een aparte douche.

Schuddebeurs:
Schuddebeurs valt onder de dorpskern Noordgouwe, maar is als het ware meer een buitenwijk van Zierikzee dan van Noordgouwe. De buitenplaats Schuddebeurs is een schitterende woonlocatie met opvallend veel groen en villa’s. Op Schouwen-Duiveland absoluut één van de mooiere woongebieden!

Een ruim opgezette woonwijk waar rust en natuur de kernwoorden zijn. Wie landelijk en rustig wil wonen, zou zeker een woning in Schuddebeurs kunnen overwegen. Natuur maakt een belangrijk deel uit van het wonen in Schuddebeurs. De bossen van Schuddebeurs zijn niet zo groot, maar er is genoeg te zien. Een overvloed aan oude bomen waarvan eiken, beuken, meidoorns en verschillende naaldbomen de boventoon voeren. Qua dieren zult u onder andere spechten, uilen, vele zangvogels, salamanders en zelfs reeën en wezels aantreffen. Historisch gezien is Schuddebeurs ook een opvallende woonlocatie.

In de loop der tijd werden kapitale huizen gebouwd in Schuddebeurs. Enkele vinden hun oorsprong in de 17e eeuw, zoals het nabijgelegen Mon Plaisir. Zij sieren nog steeds het landschap. Rondom deze villa’s werden prachtige parken en bossen aangelegd. Mede hierdoor beschikt Schuddebeurs over een meer dan gemiddeld groen karakter. Staatsbosbeheer beheert het bos bij landgoed Mon Plaisir en bij het iets verderop gelegen landgoed Weelzicht. Tevens ligt “Hostellerie Schuddebeurs” op loopafstand. De woning ligt op 10 minuten afstand van 18-holes golfbaan Grevelingenhout en de Jachthaven van Bruinisse. Rotterdam is op ca. 45 autominuten gelegen. Niet voor niets een ideale woonlocatie die de mogelijkheid biedt om te wonen in een oase van rust en te werken in het Randstedelijk gebied.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • In_verkoop_genomen
  € 1.100.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1990
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  179 m²
 • Perceelsoppervlakte
  3275 m²
 • Inhoud
  721 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  5
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan bosrand
 • Tuin
  Achtertuin Verzorgd

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Noordgouwe?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.