Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Dorpsdijk 72

WISSENKERKE
Icon
176 m²
Icon
kamers
€ 429.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

Stap binnen in deze voormalige burgemeesterswoning, doordrenkt van geschiedenis en authentieke karaktereigenschappen. Gelegen op een mooie plek in het hart van Wissenkerke, biedt deze woning een prachtig uitzicht aan zowel de voor- als achterzijde. Vanuit de voorkant domineert de Voorstraat het uitzicht, terwijl aan de achterkant het uitzicht reikt tot aan de Oosterschelde.

De oorspronkelijke bouw dateert uit 1870, met een rijke geschiedenis als ambtswoning tot de vroege jaren ’50. Later onderging het pand een transformatie, waarbij het werd opgesplitst tot twee woningen, resulterend in een uniek halfvrijstaand karakter. Als kers op de taart werd in 1995 een garage met een handige bergzolder toegevoegd, waardoor de functionaliteit van deze woning verder werden versterkt.

Bij binnenkomst verwelkomt de entree u met zijn kenmerkende charme. De hal ademt een tijdloze sfeer uit, met antieke boeren plavuizen die naadloos overgaan in het toilet met fontein. Onder de trap naar de eerste verdieping bevindt zich een ruime garderobe met handige opbergruimte, perfect voor uw jassen en schoenen.
Stap verder en betreed de woonkamer. De gehele ruimte is voorzien van een prachtige rustieke eikenhouten vloer en een indrukwekkende plafondhoogte van circa 3 meter, waarvan de warmte en karakter de kamer vullen. Grote ramen bieden een charmant uitzicht op de iets lager gelegen Voorstraat, terwijl de Leilindes in de voortuin zorgen voor een aangename schaduw op zonnige dagen. De originele haard, met zijn authentieke ombouw, vormt het middelpunt van gezellige avonden.
Onder de woonkamer bevindt zich een oude wijnkelder, een verborgen schat die toegankelijk is via een discreet luik in de vloer, waardoor een unieke en sfeervolle toevoeging aan het huis wordt onthuld.
Direct grenzend aan de woonkamer bevindt zich de gezellige, afgesloten keuken, een essentieel onderdeel van het huiselijk leven. Deze keuken, geïnstalleerd in de uitbouw die in 1995 werd toegevoegd, straalt ambachtelijkheid uit met zijn handgemaakte berkenhouten afwerking en natuurstenen aanrechtblad. Een achterdeur biedt toegang tot de achtertuin.
Aan de keuken grenst de praktische bijkeuken, een veelzijdige ruimte die vaak fungeert als de ‘voordeur’ van het huis. Hier vind je tevens de meterkast en voldoende opbergruimte. Via de bijkeuken is ook de zeer ruime garage/kantoorruimte toegankelijk. Een brede trap leidt naar de zolder boven de garage, die verrassend ruim is dankzij zijn uitbreiding over de keuken en bijkeuken. Hier bevindt zich de CV-combiketel (Intergas, 2023).

1e verdieping:
Via de vaste trap in de hal bereikt u de overloop. Vanaf hier zijn twee slaapkamers en de badkamer toegankelijk.
De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel, douche en toilet. Een slimme toevoeging is de waskamer, die handig is ingericht voor het plaatsen van een wasmachine en/of droger.
De hoofdslaapkamer aan de voorzijde straalt grandeur uit met zijn hoge plafond, stucwerk en sierlijsten, samen met vaste kasten voorzien van antiek beslag. Aan de achterzijde bevindt zich een tweede keurige slaapkamer, met vrij uitzicht over de velden richting de Oosterschelde.

2e verdieping:
Via de overloop bereikt u met een vaste trap de volwaardige tweede verdieping, die een overvloed aan ruimte en mogelijkheden biedt. Hier vind u twee nette slaapkamers, samen met een royale bergruimte om al uw bezittingen op te bergen en georganiseerd te houden.

Tuin
De achtertuin is voorzien van meerdere gezellige zithoekjes en borders met kleurrijke bloemen en planten. Praktisch is de houten berging, voor het opbergen van tuingereedschap of het plaatsen van fietsen. De achtertuin is te bereiken via een vrij achterom.

NB: Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot bezichtiging, het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Tot zekerheid van de nakoming van de koper wordt in de koopovereenkomst een artikel opgenomen, waarbij de koper zich verplicht binnen een afgesproken periode een waarborgsom te storten c.q. een bankgarantie te stellen van 10% van de koopsom. BOOT makelaars neemt zowel een ouderdoms-, asbestclausule als een bankgarantie c.q. waarborgsom op.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • In_verkoop_genomen
  € 429.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Halfvrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Halfvrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1870
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  176 m²
 • Perceelsoppervlakte
  340 m²
 • Inhoud
  768 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  5
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Boot makelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Boot makelaars staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 113 252 400 info@bootmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Aanbod in de buurt

Benieuwd naar meer aanbod in Wissenkerke?

Bekijk volledig woning aanbod Bekijk alles
Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.