Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Havenplein 6

Zierikzee
Icon
Icon
kamers
€ 635.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een Iconvrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment memorandum bestaande uit een verhuurd Rijksmonumentaal winkelpand met bovenwoning in het centrum van Zierikzee.

Het pand is gelegen in de binnenstad van Zierikzee aan het druk bezochte Havenplein. Het Havenplein is één van de toeristische trekpleisters van Zierikzee met tal van gezellige terrassen. Een locatie met veel exposure en omringd door groot scala aan winkels, restaurants en afhaallocaties. Het Havenplein is elk jaar het middelpunt van gezelligheid. Op het Havenplein worden o.a. een weekmarkt, jaarlijkse kerstmarkt en de kermis georganiseerd. Daarnaast gebruiken diverse restauranthouders het plein voor de uitbreiding van hun terras.

Het object is onderverdeeld in een winkelruimte op begane grond en een bovenwoning op bovenliggende verdiepingen. De winkelruimte is 103 m2 VVO groot en beschikt over tal van monumentale elementen waaronder een karakteristieke voorgevel, hoge plafonds, diverse ornamenten, etc. De bovenwoning beschikt over een eigen huisnummer en een separate entree aan de achterzijde. Daarnaast beschikt het pand over een ruime tuin en een onlangs opgeknapt dakterras. De separate ingang van de bovenwoning mondt uit in de Sint-Domusstraat.

De bovenwoning heeft een oppervlakte van ca. 278 m2 GBO onderverdeeld in een keuken met eetkamer, twee slaapkamers, één woonkamer, badkamer en opslagruimte op de zolder. Vanaf de woonkamer aan de voorzijde is er uitzicht op het Havenplein van Zierikzee. De diverse karakteristieke elementen waaronder de eeuwenoude balkenlaag en constructieve dakspanten van het object zijn nog aanwezig dan wel grotendeels in het zicht.

De winkel en de bovenwoning zijn verhuurd aan een en dezelfde huurder. Het contract van de winkelruimte loopt tot 31 maart 2028. Het contract van de bovenwoning is voor onbepaalde tijd. De jaarlijkse huurinkomsten bedragen tezamen € 34.816,32 excl. BTW.

In het kort:
– Havenplein 6, 4301 CB & Sint Domusstraat 9a 4301 CM te Zierikzee
– Vraagprijs € 635.000,- k.k.
– Winkelruimte ca. 103 m2 VVO
– Bovenwoning ca. 278 m2 GBO incl. opslagruimtes
– Perceel 310 m2
– Huurinkomsten € 34.816,32 per jaar excl. BTW
– Rijksmonument bouwjaar 1828

Locatie:
Het pand is gelegen in de binnenstad van Zierikzee aan het druk bezochte Havenplein. Het Havenplein is één van de toeristische trekpleisters van Zierikzee met tal van gezellige terrassen. Een locatie met veel exposure en omringd door groot scala aan winkels, restaurants en afhaallocaties. Het Havenplein is elk jaar het middelpunt van gezelligheid. Op het Havenplein worden o.a. een weekmarkt, jaarlijkse kerstmarkt en de kermis georganiseerd. Daarnaast gebruiken diverse restauranthouders het plein voor de uitbreiding van hun terras.

Monumentenstad Zierikzee heeft een sterke regiofunctie en biedt dan ook vele voorzieningen zoals, diverse sportverenigingen, zwembad, scholen, bibliotheek en winkelvoorzieningen. Daarnaast heeft het centrum ook nog eens een heel monumentaal karakter met vele restaurantjes en terrasjes. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn de Randstad, Antwerpen en West-Brabant goed en eenvoudig te bereiken. Op korte afstand is de Oosterschelde met zijn vele stranden en het prachtige krekengebied van Ouwerkerk gelegen. Daarnaast, op 20 minuten autorijden, vindt u de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen-Duiveland.

Huurgegevens:
Het object wordt verkocht met twee lopende huurovereenkomsten.

Winkelruimte Havenplein 6 Zierikzee
Huurder : MarmurGo+ VOF
Ingangsdatum : 1 april 2018
Expiratiedatum : 31 maart 2028
Verlenging : 5 jaar opeenvolgend
Actuele huur : € 23.209,32 excl. BTW per jaar
Indexactie: Jaarlijks op 1 april
Opzegtermijn : 1 jaar
Waarborgsom : € 3.200,-

Bovenwoning Sint Domusstraat 9a te Zierikzee
Huurder : MarmurGo+ VOF
Ingangsdatum : 1 augustus 2018
Actuele huur : € 11.607,- per jaar
Indexactie: Jaarlijks op 1 augustus
Waarborgsom: : Geen

Vraagprijs
€ 635.000,- k.k.

Zakelijke lasten 2023:
Rioolheffing: € 184,25
Onroerende zakenbelasting: € 695,87
Waterschap: € 158,89

Nutsvoorzieningen:
Kosten nutsvoorziening zijn op naam en voor rekening van huurder.

Bestemming:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Zierikzee’ dat geheel onherroepelijk in werking is en heeft de bestemming ‘Centrum- w’. De voor ‘Centrum- w’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
– Detailhandel met uitzondering van perifere detailhandel
– Wonen met uitsluitsel van wonen op de begane grond
– Kantoren
– Dienstverlening
– Maatschappelijke voorzieningen
– Kleinschalige bedrijfsactiviteiten als bedoeld in categorie 1 van de ‘Staat van Bedrijfsactiviteiten’
– Ondersteunende horeca bij detailhandel, waarbij de oppervlakte van ondersteunende horeca-activiteiten niet meer mag bedragen dan 25% van het totale verkoopbare vloeroppervlak met een maximum van 50m2.

Bodeminformatie:
Volgens een uitdraai van het Nazca-i Provincie Zeeland en aangesloten gemeenten zijn er geen bodemonderzoeken beschikbaar.

Echter, kan gezien de ligging in het historische centrum, sprake zijn van historische vervuiling. Tevens kan er in het pand sprake zijn van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Zierikzee
Sectie : L
Nummer : 1873

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Koopovereenkomst:
Op basis van NVM model.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak met een van onze bedrijfsmakelaars!

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 635.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles Icon