Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Boomstraat 37

Dordrecht
Icon
Icon
kamers
Heeft u interesse? Maak een Iconvrijblijvende afspraak

Omschrijving

Hotel Bellevue Dordrecht – Het mooiste hotel van Dordrecht in de verkoop bij Forvalue Vastgoedspecialisten.

Hotel Bellevue Dordrecht aan de Boomstraat 37 is een bijzonder monumentaal pand dat vanaf 1840 gefaseerd is gebouwd. Vandaag de dag is dit één van de meest beeldbepalende objecten in Dordrecht. Het hotel staat in directe verbinding met de Groothoofdpoort, de belangrijkste stadspoort van Dordrecht.
In de Middeleeuwen speelde de stadspoort een prominente rol als aanmeerpunt en als toegang tot de stad. Dordrecht was in de Middeleeuwen een groot handelscentrum waar graan, wijn en hout werden verhandeld. Op de plek van het hotel bevond zich voordat het hotel gebouwd werd al een herberg met eet- en drinkgelegenheden. De rijke historie is nog steeds goed zichtbaar en voelbaar. Deze bijzondere plek met het hotel en grootschalig restaurant verdient een mooie exploitatie waar gasten kunnen genieten en samenkomen.

HOTEL BELLEVUE
Het object bestaat uit vijf bouwlagen en is gebouwd in een statige bouwstijl. In totaal is het object circa 951 m² VVO. In de souterrain en op de begane grond is het grootschalige restaurant gelegen van in totaal circa 251 m² vvo groot. Vanaf het restaurant heeft men prachtig uitzicht over het water van de Oude Maas. Aan de voorzijde van het restaurant is er ruimte voor een grootschalig terras, welke aan het water gelegen is.
De restaurantverdiepingen, in combinatie met het terras, lenen zich perfect voor een toegankelijk horecaconcept. Op de eerste tot en met de vierde verdieping zijn de hotelkamers gelegen. Er zijn in totaal 11 ruime hotelkamers en één bruidssuite aanwezig. Dit aantal kan verder worden uitgebreid door onder andere de vergaderzalen, welke zich bevinden op de eerste verdieping, te transformeren naar hotelkamers.

DORDRECHT
Dordrecht is een levendige stad waar jaarlijks verschillende evenementen worden georganiseerd en dit trekt jaarlijks veel bezoekers naar de stad. Daarnaast wordt de stad graag bezocht door toeristen vanwege de rijke historie van de stad en het mooie centrum. Dordrecht telt ruim duizend (rijks)monumenten en op 31 januari 2023 wonen er 122.000 inwoners. Dit maakt de gemeente Dordrecht de vijfde grootste gemeente van Zuid-Holland. De afgelopen jaren is het inwonersaantal van de stad gestegen.
Het hotel heeft een bijzondere ligging op een overblijfsel van een oud dijklichaam, waar de drie rivieren samenkomen. Het drie-rivierenpunt is het drukst bevaren waterknooppunt van Europa. Het hotel is uitstekend bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Direct aan de voorzijde van het hotel ligt een grootschalig openbaar parkeerterrein.

BESTEMMING
De objecten bevinden zich in het gebied waar bestemmingsplan ‘Historische Binnenstad’ van toepassing is. De enkelbestemming ter plaatse van het hotel is ‘horeca’. De volgende dubbelbestemmingen zijn van toepassing: ‘Waarde – Archeologie’ en ‘Waarde – Beschermd Stadsgezicht’. De voor ‘Horeca’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. Horeca – 1
b. Horeca – 2
c. Wonen
d. Openbare verbinding
e. Bij de bestemming behorende voorzieningen, zoals verhardingen, groen, water, parkeervoorzieningen en nutsvoorzieningen.

Onder horeca 1 en 2 wordt het volgende verstaan:
Horeca categorie 1: een horecabedrijf dat is gericht op het hoofdzakelijk overdag en in de avond verstrekken van dranken en etenswaren en/of het bieden van nachtverblijf, zoals een café, een restaurant, een croissanterie, een snackbar, een koffiehuis en een hotel.
Horeca categorie 2: een horecabedrijf dat voor goed functioneren ook ’s nachts geopend moet zijn en dat eveneens een groot aantal bezoekers aantrekt, zoals een discotheek, dancing, nachtclub.
Ten aanzien van de dubbelbestemmingen wordt opgemerkt dat de voor “Waarde – Archeologie” aangewezen gronden, behalve de andere door voorkomende bestemmingen, mede bestemd zijn voor het behoud van en de bescherming van de ter plaatse aanwezige archeologische waarden.
Ter plaatse van de dubbelbestemming ‘Waarde – Beschermd Stadsgezicht’ geldt dat, behalve de andere daar geldende bestemmingen, het mede bestemd is voor het behoud, het herstel en de ontwikkeling van de met het beschermd stadsgezicht verbonden cultuurhistorische waarden. De maximale bouwhoogte is bepaald op 16 meter.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente: Dordrecht
Sectie: F
Nummer: 2015
Oppervlakte: 189 m²
Publiekrechtelijke beperking: Erfgoedwet: Afschrift inschrijving monument of archeologisch monument in rijksmonumentenregister door minister OCW
Gemeente: Dordrecht
Sectie: F
Nummer: 2491
Oppervlakte: 70 m²
Publiekrechtelijke beperking: Er zijn geen beperkingen bekend
Gemeente: Dordrecht
Sectie: F
Nummer: 3028
Oppervlakte: 90 m²
Publiekrechtelijke beperking: Er zijn geen beperkingen bekend.

VRAAGPRIJS
De vraagprijs voor zowel de onroerende zaken als de bedrijfsexploitatie is: op aanvraag.

DISCLAIMER
Deze informatie is door Forvalue Vastgoedspecialisten met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle eventueel opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

INTERESSE IN DIT OBJECT?
Neem contact met ons op om een afspraak te plannen. U kunt ons bereiken op T: 06 82 09 01 77 E: mhesselink@forvalue.nl of stuur ons een bericht via het contactformulier.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verkocht

Plattegronden

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles Icon