Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Voorgestelde wetswijzigingen en toekomstige plannen huurrecht

Icon
24 augustus 2023

Wetsvoorstel

Dit wetsvoorstel heeft als doel om te zorgen voor meer betaalbare huurwoningen, betere bescherming van huurders, verduurzaming van woningen en voortdurende investeringsbereidheid in nieuwbouw. Een belangrijke verandering is de uitbreiding van de huurprijsbescherming naar het middensegment van 149 tot 186 WWS-punten. Dit betekent dat woningen in dit segment ook onder het gereguleerde segment vallen en de huurprijs wordt bepaald door het Woningwaarderingssysteem (WWS).

Bovendien zal de jaarlijkse huurprijsverhoging voor het middensegment gemaximeerd worden op de gemiddelde CAO-loonontwikkeling + 0,5%. Verder introduceert het wetsvoorstel een landelijke en dwingende norm die huurprijzen maximaliseert, waarbij verhuurders van gereguleerde woningen zich aan deze norm moeten houden.

De Wet betaalbare huur voorziet ook in modernisering van het Woningwaarderingssysteem (WWS), met onder andere waardering van buitenruimtes en duurzaamheid. Het streven is om meer evenwicht en transparantie te brengen in de huurmarkt. Hoewel de wet waarschijnlijk pas van kracht wordt na politieke goedkeuring, willen we u nu al op de hoogte stellen van deze aanstaande veranderingen. Ons team staat klaar om u te begeleiden en te adviseren over alle aspecten van de Wet betaalbare huur en andere huur gerelateerde zaken.

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Bron: NVM