Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Vogel Verhuizingen verhuist

9 januari 2023

 

Vogel Verhuizingen is op 1 maart 1928 opgericht door de overgrootvader van Geert Haverkort. “Hij startte een bodedienst waarbij hij met paard en wagen tussen Middelburg en Vlissingen reed”, vertelt Geert. “Veel erkende verhuisbedrijven in Nederland zijn zo ontstaan.”

Een zekerheidje was het niet, dat Geert het bedrijf van zijn vader zou gaan overnemen. “Ik vond het altijd wel leuk en interessant en ik werk al tien jaar in het bedrijf, maar pas twee jaar geleden heb ik er echt voor gekozen om de zaak te gaan overnemen. Die keuze was de juiste. We hebben een mooi bedrijf met leuke, tevreden medewerkers en veel trouwe, vaste opdrachtgevers.”

 

Naar overal en nergens

 

Die medewerkers komen echt overal en nergens. “Ze rijden door heel Nederland en ook van en naar het buitenland. Zo zijn we bijvoorbeeld al in Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Ierland en Hongarije geweest. En ook in Zeeland zelf kom je op veel verschillende plekken. Dat kan een particuliere woning zijn, maar ook een kasteel of een luxe superjacht.”

Een superjacht?! “Ja, in de werf van Damen/Amels lag een superjacht van wel 100 meter die volledig gestript en verbouwd moest worden. Wij hebben toen het volledige interieur verhuisd, opgeslagen en later weer teruggebracht. Het ging om de meest prachtige en zware meubelstukken. Terwijl je daar met je sokjes over het houten dek loopt, waan je je echt even in een andere wereld.”

 

Integer

 

Geert zal niet gauw iets vertellen over wat hij zoal aan bijzondere spullen tegenkomt tijdens een verhuizing. “Je moet als verhuizer integer zijn, dat is een tweede natuur. We kijken ook niet op zo’n manier naar spullen. We kijken vooral ‘hoe kunnen we het efficiënt in de wagen laden’. Aan de andere kant moeten we ervoor zorgen dat we niet vergeten dat verhuizen voor onze klanten wel bijzonder spannend kan zijn.”

Verhuizen is dan ook veel meer dan dozen sjouwen, legt Geert uit. “Er komt veel meer bij kijken. Dat begint al bij de manier waarop je ’s ochtends bij iemand binnenkomt. In plaats van meteen aan de slag te gaan, leggen we even uit wat we doen en tijdens de verhuizing proberen we een stukje van de stress weg te nemen door met de mensen in gesprek te blijven. Aan de reviews, met een gemiddeld cijfer van 9,4, zien we dat dit enorm gewaardeerd wordt.”

Eigen verhuizing

Nu staat Vogel Verhuizingen voor een eigen verhuizing. “We hadden een winkeltje in Goes, waar we verhuisdozen en inpakpapier verkochten en informatie verstrekten, maar onlangs hebben we ons pand via Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars verkocht. Zij hebben heel snel een koper gevonden; de deal was korte tijd later al rond. Nu moeten we dus inderdaad onze eigen spullen gaan verhuizen.”

Ach, wat dozen en inpakpapier… Vogel Verhuizingen heeft wel al voor hetere vuren gestaan. “Zeker! Laatst mochten we een groot terracotta beeld van Michiel de Ruijter uit het Arsenaal verhuizen. Het gevaarte moest door een raam naar buiten. Dat was een hele operatie, maar wel leuk voor de afwisseling. Dat is ook het leuke aan ons vak, de afwisseling.