Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Vitrite Middelburg verkocht

Icon
1 december 2022

Middels een “sale & lease back” constructie, verkoopt Vitrite Middelburg BV haar 26.000 m2 grote bedrijfspand met 57.920 m2 grond aan de Elektraweg 1 te Middelburg aan AVV Beheer BV en huurt vervolgens het voor haar nuttige gedeelte terug om door Vitrite te blijven gebruiken.

Vitrite is een hightech, voormalig Lumileds en daarvoor Philips, bedrijf met 129 jaar ervaring in massaproductie van met name hoogwaardige Automotive Lighting componenten. Vitrite is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van zeer betrouwbare, precisie onderdelen voor toepassing onder zeer veeleisende omstandigheden. Zowel het innovatiecentrum als de fabricage zijn gevestigd in Middelburg. Middels deze sale & lease back constructie heeft het bedrijf zich attractiever geherfinancierd en kan daarmee extra investeringen doen in verdere innovatie en hightech ontwikkelingen om zo een vooraanstaand speler te blijven in haar huidige en nieuwe marktgebied van energie transitie componenten.

Tevens is het voor Vitrite van belang dat hiermee het overige vastgoed op de Elektraweg 1, effectiever her ontwikkeld wordt, voor aanvullende nieuwe bedrijfsactiviteiten, waaronder de ontwikkeling van een Open Manufacturing Campus voor een nieuwe Zeeuwse maakindustrie.

De basis van het bedrijf is de in 1889 opgerichte gloeilampenfabriek die ooit een van de grootste en belangrijkste werkgevers in Zeeland was en zich vanaf 1973 verplaatste naar het bedrijfspand aan de Elektraweg 1. “Mooi is dat de locatie in Middelburgse handen blijft”, aldus partijen.

AVV Beheer BV is immers ook in de Zeeuwse hoofdstad gevestigd en heeft meer dan 55 jaar ervaring in aankoop, verkoop, verhuur en beheer van woningen, winkelruimtes en een verscheidenheid aan overige bedrijfsruimtes. Ook acteert AVV al vele jaren succesvol op het gebied van de ontwikkeling en verkoop van een divers aanbod aan vastgoedprojecten voor recreëren, wonen en ondernemen in met name Zuidwest Nederland. Partijen kijken uit naar de minimaal 15-jarige huurrelatie en zien hierin een wederzijdse meerwaarde.

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars heeft in opdracht van Vitrite Middelburg B.V. deze sale & lease back transactie gerealiseerd.