Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Stagiair Ewout vertelt

Icon
31 mei 2023

Mijn studie als bedrijfskundige

Voor mijn opleiding studeer ik HBO bedrijfskunde aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Hiervoor ben ik sinds maart bezig aan mij meewerkstage bij Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars in Middelburg. Als derde/vierde jaarstudent is mijn studieloopbaan helaas niet gelopen zoals ik deze van tevoren had bedacht. Aan het einde van mijn tweede jaar – van mijn vier jarige studie – kwam COVID-19 om de hoek kijken. De lessen welke wij kregen verplaatsten opeens van het klaslokaal naar online lessen vanuit thuis. Hierdoor stond mijn studie op zijn kop.

Leren vanaf mijn laptop was niets voor mij, waardoor ik mijn tweede jaar niet volledig heb kunnen afronden. Ik liep studievertraging op en zag mijn medestudenten beginnen aan hun stages en MINORS. Ik besloot een semi-tussenjaar te nemen en mij te focussen op het behalen van de achterstand die ik had opgelopen en hiernaast te werken.

Opnieuw beginnen met leren.

Nadat ik mijn achterstand had ingehaald kon ook ik beginnen met mijn stages en mijn MINOR. Doordat de MINOR welke ik wilde volgen al vol zat heb ik in overleg met mijn studieloopbaancoach er voor gekozen om in het eerste semester van mijn vierde studiejaar te starten. Een nieuwe start maken met leren was zwaar. Maar ik was vastberaden dit semester voldoende af te ronden. Dit is daarom ook op één tentamen na gelukt.

Waarom een stage als makelaar bij mij past

Voor mijn stage heb ik besloten om mee te lopen bij een makelaarskantoor. Vanaf jonge leeftijd wist ik al dat ik later een baan wilde binnen de vastgoedmarkt. Zo hield bijvoorbeeld de ontwikkeling van de huizenprijzen bij van de wijk waar ik woonde. Ook heb ik op dertien jarige leeftijd een aantal dagen mogen meelopen met mijn oom die ook werkt als makelaar. Nu ik daadwerkelijk kan meekijken met de werkzaamheden die worden uitgevoerd is mij duidelijk dat ik de juiste keuze heb gemaakt.

Stage bij Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars.

Via mijn schoonvader ben ik bij Sinke Komejan terecht gekomen. Nadat ik een mail had gestuurd mocht ik op gesprek komen bij Rick Hengst. Op het gesprek werd mij de mogelijkheid geboden om stage te lopen bij de bedrijfsmakelaars afdeling. Die uitdaging ging ik graag aan.

Tijdens deze stage kijk ik mee en voer ik de taken uit welke overeenkomen met de taken van de makelaars en de binnendienst medewerkers. Dit houdt in dat ik mij bezig houd met prijsadviezen maken, huurovereenkomsten opstellen, meelopen bij bezichtigingen, het hebben van klantcontact en nog veel meer.

Stage lopen bij Sinke Komejan is zeer uitdagend. Doordat ik geen ervaring heb met het werken binnen de vastgoedmarkt had ik aan het begin veel moeite met de vaktermen. Gelukkig is het team van de bedrijfsmakelaars afdeling heel behulpzaam (en ook gezellig). Ik krijg de ruimte om nieuwe dingen te proberen en er is altijd tijd om vragen te stellen. Hierdoor heb ik al veel geleerd en hoop ik nog veel te mogen leren.