Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Niet per se meer, maar slimmer bouwen is de oplossing voor de krapte op de woningmarkt

Icon
15 maart 2022

De verkiezingsprogramma’s van de partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen staan bol van de woorden over de krappe woningmarkt. Om de huizenprijzen omlaag te krijgen, moet er meer gebouwd worden, vinden veel partijen. Maar wat er niet in staat, en wat er volgens makelaars Casper Scholten en Hendrik van Hoeve wel in zou moeten staan: regel meer woningen voor ouderen en er komen vanzelf veel meer huizen vrij.

Hendrik van Hoeve, makelaar en voorzitter van de Zeeuwse NVM-makelaars, en Casper Scholten schoven vandaag aan in het radioprogramma de Zeeuwse Kamer om te praten over de huizenmarkt.

Blijven wonen in grote huizen

Scholten legt de vinger meteen op de zere plek. “Empty nesters (mensen van wie de kinderen het huis uit zijn, red.) willen een levensloopbestendige woning, maar kunnen die niet vinden”, verwoordt hij de ervaring van zijn klanten, “niet in de bestaande woningen en ook niet in de nieuwbouw.” Gevolg is dat deze groep in hun huidige, te grote huizen blijft wonen. Huizen die perfect zouden zijn voor een gezin dat een groter huis zoekt. “Hier schiet je veel meer mee op dan met het bouwen van goedkope huurwoningen.”
Dit effect wordt versterkt doordat ouderen op latere leeftijd naar een verzorgingshuis gaan, vult Hendrik van Hoeve aan. “Ging je vroeger op je zeventigste naar een bejaardenhuis, denk je nu op je 85ste: als mijn kinderen eens in het jaar de tuin doen, dan blijf ik hier lekker in mijn vrijstaande huis wonen.”

 

👉 Lees het complete artikel of beluister de uitzending hier: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/14501078/niet-per-se-meer-maar-slimmer-bouwen-is-de-oplossing-voor-de-krapte-op-de-woningmarkt