Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Felsbourg Badcultuur & Installatietechniek overgedragen

Icon
22 december 2021
Icon
Geschreven door: Rick Hengst

Cor Felsbourg is samen met zijn vrouw Anita eigenaar van Felsbourg Badcultuur & Installatietechniek aan de Stationsweg 4 in Oude Tonge. In de showroom kunnen mensen terecht voor badkamers, sanitair, tegels en verwarming. In het prille begin was het nog een start-up in de garage van Cor, maar het bedrijf is later uitgegroeid tot een volwaardige onderneming.

 

Drive-in woning

Als we kijken naar de geschiedenis van het bedrijf moeten we 25 jaar terug in de tijd. Het ondernemersavontuur voor Cor startte dus in een garage. “We hadden in de drive-in woning een bedrijf gestart. Daar hielden we ons voornamelijk bezig met installatie en loodgieterswerk. Nadien is sanitair wel de hoofdmoot geworden. Ik kwam zelf niet uit een ondernemersgezin, maar het werk als installateur interesseerde me enorm en ik had daarvoor ook de nodigediploma’s behaald. Daarom ben ik ook aan de slag gegaan als ondernemer.”

Badkamers

Zoals gezegd specialiseerde het bedrijf van Cor en Anita zich later in badkamers. “We kregen door dat er meer vraag was naar de installatie van complete badkamers. Daarom hebben we ons, samen met onze medewerkers, ontwikkeld tot een onderneming waarbij we altijd genoeg werk om handen hadden.” Wat veel klanten van Felsbourg kunnen waarderen is de gemoedelijkheid. “Uiteraard is het prettig om een aanspreekpunt te zijn voor klanten. Het was belangrijk om de mensen te voorzien van goed advies. Maar ik sta vooral voor mijn woord. Voor mij is het evident om mensen zo goed mogelijk te helpen.”

Overdracht van het bedrijf

Met zijn pensioen in het vooruitzicht heeft Cor inmiddels een nieuwe eigenaar gevonden: Mhr. Y. Su. Hij gaat duurzame materialen aanbieden. “Toch ben ik van plan om nog een paar jaar door te werken. Maar gezien mijn leeftijd is het wel zo dat ik langzaamaan wil afbouwen. Het pand is inmiddels verkocht en de werkzaamheden zijn uitbesteed. Dat is allemaal goed geregeld met de koper. En wij zijn uitstekend bijgestaan door Rick Hengst van Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars.”