Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het succes van splitsen: van één loods naar vier bedrijfsunits 

Icon
28 januari 2021

Wat als niemand zich meldt voor de gigantische loods die je in de verkoop hebt? Dan moet je creatief zijn. Het overkwam ondernemer Mark Lemsom. Hij besloot zijn voormalig Formidopand in Burgh-Haamstede te splitsen in vier kleinere units – en die waren al verkocht voordat de verbouwing rond was. 

 

Vijfentwintig jaar lang was het pand aan de Roterij 6 in Burgh-Haamstede een bouwmarkt. De loods groeide door de jaren heen van 800 naar 3500 m2. Toen de bouwmarkt in 2019 verhuisde naar Renesse, zette Lemsom het oude pand in de verkoop. Een deel van 300 m2 splitste hij af, wat hij verkocht met het woonhuis ernaast. Maar de twee loodsen van 1100 en 1500 m2 leverden het eerste jaar geen geïnteresseerden op. “Dan moet je keuzes maken”, vertelt Lemsom. “Een van de mogelijkheden was om het te splitsen, want daar was wél behoefte aan. Er zijn veel zzp’ers en kleinere aannemers die een loodsje zoeken.” Zodoende splitste hij in 2020 de loods van 1100 m2 in vier units.

En die kleinere varianten gingen snel weg. “Normaal gesproken is de volgorde: je maakt iets verkoopklaar, daarna ga je het verkopen. In dit geval liep het andersom: de units waren al vergeven voordat de verbouwing was afgerond.”

De kopers zijn allemaal ondernemers uit de buurt: BHVK Leisure, EcoParks, Dirk den Boer Stacaravanservice en Installatiebedrijf Noldus. “Ik ken ze allemaal persoonlijk, het zijn klanten van de bouwmarkt en bouwmaterialenhandel. Mensen rijden langs het pand, zien een nieuwe roldeur en vragen me wat mijn plannen zijn. Kom een keer langs, zeg ik dan. De eerste unit werd ‘verkocht’ bij het koffiezetapparaat, de andere kopers volgden een paar maanden later. Soms zit het niet heel moeilijk in elkaar.”

“Door de business waarin ik zit, weet ik hoe belangrijk marketing en reclame is. Als je googelt op ‘bedrijfsunits’ en ‘bedrijfspanden’ – wat potentiële klanten ook doen – springt Sinke Komejan boven de andere Zeeuwse makelaars uit wat mij betreft. De uitstraling en portefeuille tonen professionaliteit, je hebt het gevoel dat je bij een goede partij zit. Het is het hele pakket: het contact, de uitstraling van de website, het glossymagazine dat ze uitgeven. Als een andere makelaar weinig onroerend goed aanbiedt op zijn website, ben je snel uitgekeken.”

“De eerste contactlegging met de kopers en de rondleiding door de loods deed ik zelf, omdat het bekenden van me zijn. Maar het vastleggen van de volgende stappen, de afspraken en de uiteindelijke onderhandeling laat ik bij de makelaar. Dat is keurig en netjes verlopen. Het contact met Sinke Komejan verliep snel en direct. Ze zijn altijd bereikbaar.”

“Twee jaar geleden zijn we zakelijk met elkaar in zee gegaan, ik denk dat we ook komend jaar nog aan elkaar vastzitten. We zijn nu bezig om de andere 1500 m2 te splitsen in vijf units. Als we de vergunning krijgen, bieden we de units aan in de loop van 2021. De eerste koper heeft zich al gemeld.”

Lemsom heeft een goed gevoel overgehouden aan de splitsing. “De klanten zijn tevreden, ik ben tevreden en de splitsing was niet voor niets, gezien het verkocht is. Dan is het mooi toch?”