Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Goed op weg, nu vasthouden

20 februari 2023

Vorig jaar kende de binnenstad van Vlissingen een leegstand van 16%. Dat is 10% hoger dan het landelijke gemiddelde. Tijd voor actie dus, en die kwam er, onder leiding van Niels van Rijswijk. Zijn remedie: communicatie!

“Gemeente, vastgoedpartijen en ondernemers, ze spreken allemaal een andere taal”, begint Niels. Hij werd dit jaar gevraagd om de economische groei van de binnenstad te bevorderen. “Het is in het belang van alle partijen dat je in gesprek gaat met elkaar. Je hebt elkaar nodig om leegstand tegen te gaan.”

In gesprek

Het eerste wat Niels dus deed, was dan ook in gesprek gaan. Dat deed hij tijdens een presentatie in Cine City, een inloopmiddag voor ondernemers en een rondje Vlissingen in bijzijn van vastgoedpartijen en wethouders. Met succes. “Uit de presentatie is het project ‘Gouden Driehoek’ voortgekomen, waarbij vastgoed, gemeente en ondernemers samen optrekken. De inloopdag was ook een succes. Er zijn meteen twee huurders voor een pand gevonden.”

Ook het rondje Vlissingen was voor herhaling vatbaar. “In plaats van bijeen te komen in een vergaderzaal, wandelden vastgoedpartijen samen met de wethouder door de stad en bespraken ze direct wat opviel en waar ze verbetermogelijkheden zagen. Het is zo goed bevallen, dat het komend jaar zeker een vervolg krijgt.”

Geven en nemen

Tussen de activiteiten door was Niels de spin in het web tussen alle betrokkenen. “Het belangrijkste is dat je elkaar weet te vinden, dat je goed communiceert en bereid bent om wat te geven en te nemen. Dat heb ik proberen te bevorderen. Bij de ene partij gaat dat wat makkelijker dan bij de andere. Met Rick Hengst van Sinke Komejan had ik heel goed contact.”

Rick was voor Niels geen vreemde. “Ik had hem al eens leren kennen toen mijn vrouw een aantal jaren terug winkelruimte zocht. Rick was ontzettend betrokken. Hij is laagdrempelig, gaat echt tussen de huurder en verhuurder staan en probeert een passende oplossing voor beiden te vinden. Dat vond ik toen al heel onderscheidend.”