Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Deal met een goed doel: nieuwe GGD-vaccinatielocatie in Zierikzee

Icon
4 juni 2021
Icon
Geschreven door: Rick Hengst

Maak kennis met de vierde en laatste GGD-vaccinatielocatie in Zeeland! In een week tijd is het leegstaande pand in Zierikzee omgebouwd tot een vaccinatielocatie waar 570 prikken per dag gezet kunnen worden. Het is de vierde locatie in Zeeland, naast Goes, Middelburg en Terneuzen. Sinke Komejan mocht het verhuurproces begeleiden.

Richard Harinck, inkoopadviseur GGD Zeeland, is verantwoordelijk voor de operationalisering van de Zeeuwse vaccinatielocaties. Via Funda in business vond hij het pand in Zierikzee, aan de Grevelingenstraat. “Er waren weinig panden van deze omvang beschikbaar, dus ik was blij dat ik het ontdekte”, aldus Harinck. “Het stond te koop en was eventueel beschikbaar voor langdurige huur. Sinke Komejan heeft snel geacteerd – ze hebben de verhuurders bereidwillig gevonden om het tijdelijk te verhuren aan ons. Zonder de bemiddeling van Sinke Komejan waren we er niet geweest. De samenwerking is uitermate prima verlopen.”

Pop-up

In het pand zat eerst drankgroothandel World of Drinks gevestigd, maar die is verhuisd naar de nieuwe Lidl in Zierikzee. Het pand blijkt een ideale bestemming om te vaccineren in hoog tempo. Dat zit ‘m vooral in de grootte en de beschikbare faciliteiten, stelt Harinck. “Binnen is voldoende ruimte en buiten zijn genoeg parkeermogelijkheden zonder de omgeving tot last te zijn. Voor zowel bezoekers als personeelsleden zijn er goede faciliteiten. Er zijn voldoende toiletten en er is een goede keukenruimte voor het personeel.”

Er zijn stands opgebouwd om iedereen te kunnen vaccineren, waarbij privacy en hygiëne worden gewaarborgd. Buiten staat een kleine tent voor opslag van rolstoelen en waar bezoekers overdekt kunnen staan als het regent. “Het is een beetje pop-up, hè.”

48 prikken per uur

Vanaf maandag 19 april is de GGD-locatie twaalf uur per dag, zeven dagen per week geopend. “We hebben hier ruimte om 48 mensen per uur te vaccineren, dat is 570 vaccinaties per dag.”

Harinck ziet dat de bereidwilligheid om zich te laten vaccineren heel hoog is. Hoeveel hier uiteindelijk geprikt gaat worden, is afhankelijk van de beschikbare vaccins. “We krijgen een bepaald aantal ‘tijdslots’ van het RIVM: honderd tijdsloten betekent honderd vaccins, en dus kunnen we dan honderd mensen uitnodigen. Minister De Jonge wil naar een miljoen prikken per week. Met de vierde en laatste locatie in Zierikzee zijn we klaar voor die opschaling.”

Goed doel

De locatie wordt tijdelijk gehuurd door GGD Zeeland: zodra de bevolking is gevaccineerd, worden de huurcontracten verbroken. “Laten we hopen dat we deze locatie niet lang meer nodig hebben, en snel weer wat kunnen drinken op het terras. We doen het voor een goed doel.”