Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht
Terug naar overzicht

Bedrijfspanden verkopen is een vak apart!

Icon
10 februari 2021

Dat zegt dhr. Wim de Bruijn, die in december 2020 twee verhuurde winkelpanden aan de Ganzepoortstraat in hartje centrum Goes verkocht. De verkoop is begeleid door Sinke Komejan.

De Bruijn: “We kozen voor Sinke Komejan vooral door hun naamsbekendheid. Dit bedrijf viel ons gewoon op. En we zochten specifiek naar een makelaar-taxateur die ook bemiddelt bij bedrijfspanden. Ervaring met Sinke Komejan hadden we zelf nog niet, en het is goed bevallen. Wij vonden de eerlijkheid en actieve houding prettig; het zijn geen gladde verkopers maar vakmensen. Een bedrijfspand verkopen is een vak apart. Ik was verrast door de deskundigheid, hun netwerk en marktkennis.”

 

Winkelpanden in de Ganzepoortstraat

De winkelpanden in de Ganzepoortstraat zijn in 1943 gebouwd door de familie van zijn vrouw en in 1990 grootschalig gerenoveerd. “Het was tijd om ze te verkopen, we worden ouder’, aldus De Bruijn. “We hadden meer objecten in bezit, en al met al kostte het onderhouden van de objecten en van alle contacten met huurders erg veel tijd. Dat wilden we niet meer. Kleinere objecten heb ik zelf verkocht. Daar ben ik goed in geslaagd, vind ik. Maar bij deze twee grote panden zag ik dat niet zitten. Aan de verkoop in deze categorie gaat een heel traject vooraf, dat is echt wat anders dan de verkoop van een garagebox of zoiets.

Verkoopbegeleiding door Sinke Komejan

We werden begeleid door Rick Hengst van Sinke Komejan. Bij het eerste contact dacht ik, wat een jongeman. Maar dat zegt misschien meer iets over mijn leeftijd, haha. Er was meteen een klik en mijn vrouw en ik voelden ons begrepen. Voor ons is het belangrijk wie de koper is. Het zijn toch onze familiepanden, die wil je in goede handen overdragen. Wij hadden geen haast met de verkoop, dus we konden kritisch zijn en tijd nemen. De situatie is nu niet eenvoudig voor verkoop van winkelpanden. Op dit moment is er een overschot in Nederland, je ziet ook veel leegstand. Daarbovenop kregen we nog te maken met corona en de enorme druk die dit legt op de detailhandel. Veel huurders kunnen maar met moeite het hoofd boven water houden.

Vanaf het begin werden we actief benaderd door Rick. Er lag een goed plan en hij kwam regelmatig met voorstellen en met geïnteresseerden. We konden ook altijd terecht met onze vragen, het was nooit te veel. Erg prettig. Zeker in de laatste fase, van onderhandelen en afwegen van alle factoren, had de deskundigheid van Sinke Komejan grote meerwaarde. Zo zijn we in december tot een akkoord gekomen met de koper.

Of ik Sinke Komejan zou aanbevelen? Nee, nooit! Haha, nee hoor, grapje. Laat ik het zo zeggen: als ik mijn eigen huis wil verkopen, dan ga ik zeker naar hen toe. Daar zijn ze ook goed in, daar ben ik van overtuigd.”