Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Zwaardweg 1

KERKWERVE
Icon
410 m²
Icon
kamers
€ 1.495.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

Wij mogen u aanbieden: woonboerderij Buitenleven met landerijen aan de westzijde van Schouwen-Duiveland, vlakbij de bekende (bad)plaatsen Renesse, Scharendijke en de Brouwersdam. Deze fantastische grote woonboerderij Buitenleven biedt u de mogelijkheid om uw paarden aan huis te houden, een eigen mini-camping met thee-tuin op te zetten of een luxe B&B te creëren. Ook de mogelijkheid om een meer-familiehuis of mantelzorg woning te realiseren behoort tot de mogelijkheden.

Woonboerderij Buitenleven beschikt momenteel over ruime opstallen die nu voornamelijk toegespitst zijn op een paardenhoudenrij. Uiteraard kunnen deze ook goed benut worden voor een zeer breed scala aan (andere) gebruiksmogelijkheden, aangezien het bestemmingsplan maar liefst 82 mogelijke bestemmingsplanmogelijkheden (!) onder de noemer Nieuw Economische Drager (NED’s) voorziet. Enkele voorbeelden hiervan zijn een installatiebedrijf, bouwonderneming, hoveniersbedrijf, viskwekerij, hotelaccommodatie of cursuscentrum. Recent is er een vergunning verkregen voor het houden van een minicamping met 25 plaatsen (5 permanente en 20 seizoen-plaatsen), het opzetten van een theetuin en het houden van een paardenpension.

De woonboerderij heeft een groot woonoppervlakte doordat de woning en aangebouwde schuur tot één geheel zijn gevormd tot woonboerderij van maar liefst ca. 410 m². Dit geeft ook bijvoorbeeld de mogelijkheid voor een interne mantelzorg woning. Of kan één van uw kinderen geen woning bemachtigen? Creëer dan een separate woongelegenheid. Aan ruimte geen gebrek. Kortom, een object met zeer veel mogelijkheden.

OPSTALLEN
– Woonboerderij: oorspronkelijk bouwjaar 1956. Verbouwd in 1987. Woonoppervlakte van 410 m².
– Grote schuur met binnenbak: bouwjaar 1995, uitbreiding 2001, afmeting ca. 26 x 40 m met vijf luxe paardenboxen en binnenbak voorzien van polyvlokken (ca. 20 x 40 m). De grote schuur is voorzien van zonnecollectoren die voorzien in het jaar-rond energieverbruik.
– Schuur: Oorspronkelijk bouwjaar 1956, afmeting ca. 17 x 8,5 met negen paardenboxen. Deze ruimte zou gebruikt kunnen worden voor het opzetten van de thee-tuin.
– Twee containers met vier boxen van ca. 3 x 3m, voorzien van voer- en waterbakken.
– Twee houten garages annex hooi/stroschuren, bouwjaar 1987,met afmeting gezamenlijk ca. 9 x 8 m.
– Een geitenweide met riet-gedekt nachtverblijf voor kleinvee
– Totaal aan externe bergruimten: ca. 1.250 m²

TERREIN
Het totale perceel heeft een oppervlakte van ruim 5 hectare en 75 are en ligt op de hoek van de Zwaardweg en Florisweg. Het perceel heeft een indicatieve diepte van ca. 382 meter en een breedte van ca. 153 meter. Tevens kan er gemeld worden dat een groot deel van het perceel omheind is met Heras-hekwerk.
Er zijn vier toegang mogelijkheden tot de woonboerderij, waarvan één met elektrische poort (tevens huidige hoofdingang). Mocht er een mini-camping opgezet worden, dan heeft deze een reeds bestaande separate ingang aan de Zwaardweg, voorzien van een oude poort. Een eventuele mantelzorgoptie in één van de schuren is desgewenst apart toegankelijk vanaf de weg.
Tevens zijn er een buitenrijbaan (ca. 40 x 60 m), een paddock (ca. 20 x 60 m) met schuilstal en een longeercirkel aanwezig. De aaneengesloten weilanden hebben een oppervlakte van circa 4,5 hectare en zijn verdeeld in verschillende weides, waarvan meerder voorzien zijn van schuilstallen met verharding. Alle weides zijn goed toegankelijk en voorzien van drinkbakken. De weides zijn gesitueerd langs een rustige landweg met een sloot ertussen, waardoor paarden ’s zomers dag en nacht buiten kunnen blijven.

Overig:
– Een buitenrijbaan met afmeting ca. 20 x 60 m.
– Paddock met een afmeting van ca. 20 x 60 m met schuilstal.
– Longeercirkel met houten omheining diameter 15 m.
– Mogelijkheid tot het realiseren van een mini-camping met maximaal 25 plaatsen (20 seizoen plaatsen, 5 permanente plaatsen)
– Ruime aangelegde parkeerplaats voor een tiental auto’s en/of trailers.
– Mestopslag.

WOONHUIS
De woonboerderij is o.a. voorzien van twee ruime woonkamers, een keuken, twee bijkeukens, twee kantoorruimtes, een bibliotheek, vijf slaapkamers, twee badkamers en een ruime vliering en heeft totaal een vloeroppervlakte van ca. 410 m².
De gehele woonboerderij is voorzien van spouwmuurisolatie, isolerend glas deels in kunststof (draai-kiep) welke zijn vernieuwd in 2015 en deels in hardhouten kozijnen. De benedenverdieping heeft een Italiaanse tegelvoer, is grotendeels voorzien van vloerverwarming en is aan de zonkant geheel voorzien van markiezen, vernieuwd in 2009. In de keuken bevindt zich het bedieningspaneel van de verlichte elektrische poort, welke u kunt observeren middels een camerasysteem.

Globale indeling begane grond: vanuit de uitbouw komt u in de eerste woonkamer met een oppervlakte van 85 m², met in het midden van de kamer aan het plafond hangend een grote ronde Agorafocus houtkachel, het centrum van de woonkamer. De tweede woonkamer van ruim 56 m² heeft een gashaard met CV. De woonkeuken heeft een globale oppervlakte van 30 m² en een deur naar het terras. De keuken (2006) is o.a. voorzien van veel opbergruimte, een granieten werkblad en uiteraard benodigde inbouwapparatuur. Verder bevinden zich op de begane grond twee kantoor ruimtes (van 20 m² en 11 m²), welke ook omgebouwd kunnen worden tot slaapkamer. Dan zijn er nog twee bijkeukens (van 11m2 en 3,5 m²) met aansluitingen voor wasmachines en drogers, een ruime hal met garderobe (14 m²), meterkast, toilet met fontein en een tweede trapopgang naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: te bereiken via twee trapopgangen; vijf volwaardige slaapkamers; (27,5 m² met inloopkast / ruim 14 m²/ ca. 19 m² met inloopkast van 4,3 m² / 15 m² met balkon/ 26,1 m². Daarnaast twee badkamers waarvan één met een oppervlakte van 21 m² welk is voorzien van een inloopdouche, een bad-meubel met dubbele wastafels, een hoek-bad met bubbel-functie, een toilet, urinoir, bidet, designerradiatoren en vloerverwarming. De tweede badkamer, ca 10 m², is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel, douche en toilet. Daarnaast vindt u nog een apart gastentoilet, een grote inloopkast (8 m²) en de stook- annex bergruimte (8,5 m²) met opstelling CV-installatie en bergruimte achter de knieschotten en tot slot nog een overloop met vide en een lange gang.

Tweede verdieping: bergzolder, bereikbaar door middel van een vlizotrap. De geheel afgewerkte zolder heeft een oppervlakte van ca. 50 m² en is voorzien van vijf Velux dakramen. Hier bevindt zich tevens de unit van de mechanische ventilatie.

Gezien de ruime opzet van de woonboerderij kan ook overwogen worden om de woonboerderij te splitsen in een meer-familie boerderij.

PAARDENHOUDERIJ
De paardenfaciliteiten bestaan uit 15 boxen verdeeld over twee stallen en twee containers, een binnenbak, een buitenbak, een paddock, een longeercirkel, twee hooischuren annex garages, ca. 4,5 ha. aaneengesloten weiland, een mestopslag, een voersilo en een ruime parkeerplaats t.b.v. auto’s en trailers. Er zijn twee gescheiden ingangen zodat men rond kan rijden met trailers.

GROTE SCHUUR
De grote schuur is voorzien van een ruime binnen rijbaan (ca. 20 x 40m) welke in 2022 volledig voorzien is met polyvlokken. De binnenbak heeft twee grote overheaddeuren waarvan één elektrisch, een wateraansluiting, verlichting en middels een ruime schuifdeur toegang tot het in 2001 aangebouwde gedeelte met verwarming, bestaande uit 5 ruime boxen van 4 x3 m vloeistofdicht en voorzien van drink- en voerbakken en een was-/poetsplaats met solarium en afvoerput.
Middels een deur bereikt u de kastenkamer c.q. voer-hok met buitendeur en veel opbergruimte d.m.v. vaste magazijnrekken. Via een tweede deur komt u in de dubbele garage voorzien van twee overheaddeuren en een buitendeur, eveneens met veel opbergruimte d.m.v. vaste magazijnrekken en voorzien van een wateraansluiting. Achter de binnen-rijbaan is plaats voor het opslaan van kuil of hooi en staat een voersilo voor ca.2000 kg. Tevens is daar een wagenloods geplaatst voor de tractoren en landbouwmachines. Zowel de binnenbak als het aangebouwde gedeelte zijn voorzien van lichtstraten, deels in LED-verlichting. Beide stallen zijn voorzien van een circulerend watersysteem met boiler.

SCHUUR
De schuur heeft zes vloeistofdichte boxen waarvan er 5 een buitendeur/luik hebben. De afmetingen van deze boxen variëren tussen 3 x 3 m en 3 x 3.5 m en zijn voorzien van drink- en voerbakken. De stal is voorzien van warm en koud water en een was/poetsplaats met afvoerput.
Deze schuur is voorzien van een dak van riet plus pannen. Door de rustieke uitstraling van de balken en het riet, en de ideale ligging naar de tuin op het zuiden, zou deze ruimte gebruikt kunnen worden om een thee-tuin op te zetten.

ALGEMEEN
– De elektrische installatie heeft een input van 3 keer 35 ampère.
– 24 groepen, alle achter aardlekschakelaars en voor binnen en buiten krachtstroomaansluitingen.
– Er zijn 36 zonnepanelen gesitueerd met 3 omvormers, welke een groot deel van het stroomverbruik voor hun rekening nemen.
– Woonhuis: energielabel C
– De locatie is aangesloten op aardgas. Elektriciteit: (220/380 (3x80A).
– Er is een septic tank aanwezig.
– Oplevering in onderling overleg.
– Zeer veel gebruiksmogelijkheden binnen het bestemmingsplan. 82 gebruiksmogelijkheden! (na goedkeuring van het bevoegde gezag). Voor vragen over bestemming en gebruiksmogelijkheden kunt u zich het beste rechtstreeks richten tot de behandelend makelaar Erik de Bruine van ons kantoor Zierikzee.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • In_verkoop_genomen
  € 1.495.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1956
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  410 m²
 • Perceelsoppervlakte
  57590 m²
 • Inhoud
  1450 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  10
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Vrij uitzicht
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.