Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Zwaaksedijk 2

KWADENDAMME
Icon
187 m²
Icon
kamers
€ 899.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

De Roode Hoeve

In de Zwaakse Weel, een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Zuid Beveland, staat de eeuwenoude, prachtig gerestaureerde boerderij ‘De Roode Hoeve’. Hier, op deze historische plek te midden van de natuur, in dit idyllische tafereel met eeuwenoude boeren gebouwen, waant u zich terug in de tijd. Dit is niet zomaar een plek of zomaar een boerderij; De Roode Hoeve ademt geschiedenis, prikkelt al uw zintuigen en geeft uw dromen vrij spel.

Liefde en vakmanschap
Een uniek boerenhof als De Roode Hoeve, met zijn kenmerkende combinatie van schuur, woonhuis, zomerhuis, bakkeet en wagenhuis, moet gekoesterd worden en bewaard blijven. Het is dan ook sinds 1967 een beschermd Rijksmonument. Dat ziet u direct terug in de vele authentieke details en de liefde en het vakmanschap waarmee de historische gebouwen zijn gerestaureerd.

Zeeuwse schuur
Het meest in het oog springt natuurlijk de grote schuur van maar liefst 40 meter lang en 525 m2 oppervlakte. Het betreft een zogenaamde dwarsdeelschuur, passend bij het Zeeuwse tijdsbeeld van begin 17e eeuw. Het exacte bouwjaar van de oorspronkelijke schuur is niet te achterhalen, maar kort nadat de oude schuur in 2006 tijdens een storm grotendeels instortte, is hij met oog voor historische details herbouwd. Hij verkeert dan ook in geweldige staat en is geschikt voor tal van bestemmingen.

In de schuur is de oorspronkelijke indeling van twee houten dorsvloeren in het verlengde van de grote dwarsdeeldeuren, de ‘tasruimte’ voor de opslag van de oogst en een stalling voor kleinvee (paarden voor werk en koeien voor de mest) terug te vinden. Dit alles onder een indrukwekkende houten kapconstructie. Mooie details zoals de rode kleur van de rabatdelen en de witte kaders rondom de deuren zijn te herleiden naar functionele vroegere eigenschappen: de rode kleurstof kwam oorspronkelijk uit de lokaal gewonnen meekrapwortel en de witte kaders markeerden de deuren in donkere maanden.

Woning
Vanuit de schuur is de aangrenzende, verrassend ruime, woning te bereiken. Deze dateert uit begin 19e eeuw en is in de loop der jaren regelmatig opgeknapt. Ook hier is te merken dat er met waardering voor de historie te werk is gegaan. U ziet het aan de bedsteden in de woonkamer, de houten schouw, het kastwerk en aan de vele authentieke details zoals oude tegeltjes en balkenplafonds.

Ook aan de indeling van de woning is niet getornd. De entree komt uit in een lange centrale gang met rechts de keuken en links de woonkamer. Achter de keuken bevindt zich de ‘opkamer’ die zich prima leent als kantoor, slaapkamer of hobbyruimte. Onder de opkamer zit een ruime kelder met grote opslagcapaciteit en verder bevinden zich op de begane grond ook nog een toilet, badkamer en de trap naar de eerste verdieping. In de grote open ruimte op die eerste verdieping kunnen met gemak drie slaapkamers en een zolderruimte gerealiseerd worden.

Zomerhuis & bakkeet
Rechts achter de woning staat het lieftallige zomerhuis met daaraan grenzend de bakkeet. Hier werden vroeger broden gebakken, wegens brandgevaar een eindje bij de rieten kap van de schuur vandaan. In het zomerhuis zelf werd vroeger in de warme zomermaanden gekookt zodat het in de woning lekker fris bleef. Het zomerhuis dateert waarschijnlijk uit begin 19e eeuw. Vandaag de dag leent het zich uitstekend om verder te worden ingericht tot comfortabele verblijfsruimte.

Wagenschuur en overige opstallen
De wagenschuur is oorspronkelijk in 1860 gebouwd, maar inmiddels vervangen door een nieuwe schuur. Ook de overige opstallen, zoals de duiventil, het kippenhok, de volière en het prieeltje zijn later, in de 21e eeuw toegevoegd.

Het erf
Het erf, 3.170 m2 groot, ziet eruit zoals een boerenerf er eeuwen geleden uit zou hebben gezien: omgeven door hagen, met een functionele agrarische verharding als rijpad en een schuur, woonhuis, zomerhuis en wagenschuur. Mede daardoor, en ook door de toepassing van oude materialen bij de restauratie, is de cultuurhistorische waarde van De Roode Hoeve hoog.

Maar wat wellicht nog waardevoller is, is het gevoel dat De Roode Hoeve u geeft. Daar, in de Zwaakse Weel, met alle historische gebouwen en natuur om u heen, een mooie bloemen- en moestuin binnen handbereik, een terras waar u de zon de hele dag van de zon kunt genieten en een prachtige waterpartij in de voortuin, voelt u zich de koning te rijk.
Welke bestemming geeft u De Roode Hoeve?

Stelt u zich voor wat u allemaal met De Roode Hoeve zou kunnen doen? De mogelijkheden zijn eindeloos, maar worden ook beschermd door de gemeente en de Vereniging Natuurmonumenten. Laatstgenoemde is eigenaar van het perceel en het omliggende natuurgebied. Met hart voor de historische waarde van De Roode Hoeve denken zij met u mee in de mogelijkheden die dit unieke object biedt en hoe u het samen voor de toekomst kunt behouden.

Als erfpachter bent u verzekerd van een lange toekomst op De Roode Hoeve, aangezien er een opstalrecht gevestigd wordt en de erfpachtperiode voor een periode van 30 jaar geldt, met in principe verlenging van het opstal- en erfpachtrecht voor weer 30 jaar. De bijbehorende canon is fiscaal aftrekbaar van het belastbaar inkomen in Box 1.

Wordt het uw toekomst? Neem contact met ons op. We nemen de mogelijkheden graag met u door.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 899.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar
  • Aanvaarding
    In overleg
Bouw
  • Soort woonhuis
    Vrijstaande woning
  • Type woonhuis
    Vrijstaande woning
  • Bouwjaar
    1846
Oppervlakten en inhoud
  • Woonoppervlakte
    187 m²
  • Perceelsoppervlakte
    3170 m²
  • Inhoud
    824 m³
Indeling
  • Aantal kamers
    4
Energie
  • Warm water
    Cv ketel
Buitenruimte
  • Ligging
    Vrij uitzicht
  • Tuin
    Tuin rondom Verzorgd

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Goes
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Goes staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0113 25 10 00 goes@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.