Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Vlissingsestraat 239

OOST-SOUBURG
187 m²
kamers
€ 2.500.000,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Uniek, (multi)functioneel, comfortabel
Kijkend naar de luchtfoto ziet u al: dit is een zeer divers terrein met bijzondere gebouwen. Bij de bouw ervan is rekeningen gehouden met multifunctioneel gebruik. Er zijn voorzieningen aanwezig voor wonen, werken en het ontvangen van gasten. Functionaliteit, kwaliteit en comfort stonden bij de realisatie voorop.

Buitengewone gebouwen met eindeloze mogelijkheden
Op het IK-terrein staan 5 gebouwen. We geven u een korte beschrijving.

• Watertoren
Dit 35 meter hoge Rijksmonument, ontworpen door ing. J.H.J. Kording, is in 1939 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School: zakelijk en minimalistisch. De toren staat op een gecompartimenteerde kelder met zeeën aan opslagruimte en heeft oorspronkelijk 5 verdiepingen. Het glazen toppaviljoen is in 2008 geplaatst. De eerste en tweede verdieping bestaan uit grote, hoge en lichte werk-/ontvangstruimtes. De derde verdieping is lager en daardoor beter geschikt als werkruimte of opslag. Op de vierde verdieping bevindt zich het voormalige watervat. De ruimte is hoog en heeft geen ramen. Hierdoor is deze meest geschikt als opslag. Ook de vijfde verdieping is lager. Daar bevinden zich sanitair en een aantal kleinere ruimten, geschikt als werkruimten om het bovenliggende toppaviljoen te faciliteren, bijvoorbeeld voor ontvangsten. Vanaf de top heeft u 360 graden uitzicht over de monding van de Schelde en heel Walcheren. De ruimte bevat een volledig geoutilleerd keukenblok. Hierdoor is deze ruimte een unieke plek om te werken, te vergaderen of om gasten te ontvangen.

• Woonhuis
Het ronde woonhuis is praktisch en comfortabel ingericht. Overal vindt u artistieke details. Het geheel straalt kwaliteit uit. Glazen deuren, hoogwaardig bad- en keukenmeubilair, opvallende stalen elementen en grote raampartijen met uitzicht op de binnenplaats en het terras: het vormt een verrassend, modern en tegelijkertijd huiselijk geheel. Samen met de natuurlijke zwemvijver en buitendouche biedt het een uitzonderlijk fijne plek om te wonen.

• IK- en Hoek-paviljoens
Iedere ruimte van de multifunctionele IK-paviljoens en het Hoek-paviljoen geeft door grote glaswanden uitzicht op de tuin van het IK-terrein. Samen met de rechte lijnen en robuuste betonvloeren vormen de paviljoens een inspirerende werkplek, unieke ontvangstruimte of misschien wel gezellige B&B. Het kan hier allemaal. De voorzieningen zoals (vloer)verwarming, sanitair en keukenapparatuur zijn deels al aanwezig of aangelegd.

• Opslagloods met garageboxen
De ruime opslagloods biedt dankzij grote raampartijen, aanwezig sanitair en goede isolatie alle mogelijkheid voor eventueel andere bestemmingen.

Vlissingen in opmars
Van deze rustige plek schakelen we over naar het bruisende Vlissingen, een maritieme stad met 44.600 inwoners en veel bedrijvigheid. Een belangrijk deel van de bedrijvigheid speelt zich af rondom de havens van Vlissingen, die op steenworp afstand van het IK-terrein liggen. Ze maken deel uit van North Sea Port, de derde grootste haven van Europa en zijn dan ook van groot belang voor de Zeeuwse economie.
Wat de Vlissingse economie betreft: die staat er goed voor. Mede vanwege de compensatie voor het uitblijven van de marinierskazerne, heeft de stad een miljoenenbudget voor verdere ontwikkelingen. Een belangrijk deel van deze ontwikkelingen vindt plaats vlakbij het IK-terrein. Het IK-terrein ligt namelijk tegenover de zeer bedrijvige en nog volop in ontwikkeling zijnde gebieden Kenniswerf en Scheldeterrein. Een nieuwe studentencampus, herinrichting van het station tot vervoershub van Walcheren en vernieuwde aansluiting tot het centrum van Vlissingen liggen in het verschiet.

Rustige plek in bruisende omgeving
De ligging van het IK-terrein is bijzonder goed: direct aan de belangrijkste verkeersader van Vlissingen met aansluiting aan de A58, op wandelafstand van Station Souburg en vlakbij dit bedrijvige ontwikkelgebied. Toch geniet u in het woonhuis en de overige gebouwen op het IK-terrein van alle rust. Door de begroeide geluidswal ligt het huis volledig in de luwte, te midden van een groene oase. Bovendien zijn de gebouwen voorzien van een optimale geluidswering. Zo kunt u dus zelfs in deze bruisende omgeving genieten van een woon- en werkplek met veel privacy… wat bent u hier van plan? Laat het ons weten. We nemen graag de mogelijkheden met u door.

Bestemming:
Het geheel valt onder het thans vigerende bestemmingsplan Oost-Souburg dat is vastgesteld op 27 maart 2008. De gronden zijn bestemd als ‘Maatschappelijk’ en ‘Recreatie’ met de functieaanduidingen ‘Cultuurhistorische waardevol’, ‘Dienstwoning’ en ‘Dierenverblijf’.

De voor maatschappelijk aangewezen gronden zijn bestemd voor:
– maatschappelijke instellingen en voorzieningen;
– ondergeschikte detailhandel en horeca;
– evenementen;
– ter plaatse van de aanduiding (c): de bescherming en veiligstelling van de cultuurhistorische waarden;
– ter plaatse van de aanduiding (dw): uitsluitend een dienstwoning;

De voor recreatie aangewezen gronden ( zijn bestemd voor:
– dagrecreatie;
– verblijfsrecreatie;
– ter plaatse van de aanduiding (dv): uitsluitend voor een dierenverblijf.

Afmetingen:
Woonhuis : 187 m2 GO
: 708 m3
Watertoren : 966 m2 BVO
I-paviljoen : 52,8 m2 BVO
K-paviljoen : 93,4 m2 BVO
Hoek paviljoen : 117,6 m2 BVO
Langwerpige paviljoen : 200 m2 BVO

Perceel : 7.660 m2

Bouwjaar:
Woonhuis : 2007
Watertoren : 1939
IK-paviljoen : 2009
Hoek paviljoen : 2009
Langwerpige paviljoen : 2006

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Vlissingen
Sectie : R
Perceelnummer : 3838
Grootte : 5.170 m2
Rechten : Eigendom belast met Zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b,
van de Belemmeringenwet Privaatrecht op gedeelte van perceel

Gemeente : Vlissingen
Perceelnummer : 2840
Grootte : 830 m2
Rechten : Eigendom belast met Zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b,
van de Belemmeringenwet Privaatrecht op gedeelte van perceel en opstalrecht nutsvoorzieningen.
Aantekening: besluit op basis van Monumentenwet 1988

Gemeente : Vlissingen
Perceelnummer : 3839
Grootte : 1.050 m2
Aantekeningen : Ondergronds bouwwerk, betrokken rechtspersoon N.V. Nederlandse Gasunie

Gemeente : Vlissingen
Sectie : I
Perceelnummer : 306
Grootte : 640 m2
Rechten : Eigendom belast met Zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b,
van de Belemmeringenwet Privaatrecht op gedeelte van perceel

Overdrachtsbelasting en BTW:
Ter zake van de levering van de onroerende zaak is door koper geen omzetbelasting (BTW) maar wel overdrachtsbelasting verschuldigd.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris.

Staat van oplevering:
Het geheel wordt te zijner tijd in de staat waarin het zich dan bevindt (as is, where is) geleverd, exclusief roerende zaken.

Aanvaarding:
In overleg.

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het standaard NVM model.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail

Plattegronden:
De plattegronden van de verschillende gebouwen zijn beschikbaar in de dataroom.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Disclaimer:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 2.500.000,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1939
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  187 m²
 • Perceelsoppervlakte
  7690 m²
 • Inhoud
  708 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  2
Energie
Buitenruimte
 • Ligging
  Vrij uitzicht
 • Tuin
  Tuin rondom

Plattegronden

Media

Weergave:
Aangeboden door vestiging Middelburg
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Middelburg staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118-689000 middelburg@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.