Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Schoutwei 2

DREISCHOR
152 m²
kamers
€ 489.500,- k.k.
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

** Bezichtigingen in te plannen op maandag 20 maart a.s. en woensdag 22 maart a.s. **

Wat een geweldige stek! Wij mogen u aanbieden Schoutwei 2, een woning met een bijzonder mooie ligging met zicht over de landerijen, de vaart en de dijk van het Grevelingenmeer. Vanuit meerdere vertrekken kunt u zelfs de masten van de zeilboten waarnemen.

De Schoutwei is een autoluwe straat met slechts bestemmingsverkeer. Dus alle rust in de straat en het gewas van de landerijen maakt ook al geen lawaai….De woning is een goed onderhouden vrijstaande woning met een stevige schuur en veranda aan de noordwestzijde. Aan de zuidoostzijde is ook nog een heerlijk terras gesitueerd.

De woning is erg licht door de diverse raampartijen. Zeker met het fantastische uitzicht over het polderlandschap maakt deze woning zo bijzonder. Daarnaast kent de woning een praktische indeling met een open keuken en aansluitend de bijkeuken. Tegenover de keuken is de open eethoek te vinden. De woonkamer is aan de zuidoostzijde gelegen. Op de verdieping bevinden zich twee zeer ruime slaapkamers die desgewenst op te delen zijn. De badkamer is enigszins gedateerd te noemen en modernisatie is wenselijk. Via de overloop is de bergzolder toegankelijk door middel van een vlizotrap.

Als locatie ertoe doet, dan is deze woning momenteel één van de meest interessante woningen op Schouwen-Duiveland in deze prijsklasse. Wij nodigen serieuze kandidaat-kopers uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars.
U bent van harte welkom.

Algemeen:
– Gelegen op een perceel van 682 m2 eigen grond;
– Lichte woonkamer met schitterend uitzicht;
– Open kwaliteitskeuken met aansluitend een praktische bijkeuken;
– Schuur met veranda;
– Zeer goed onderhoud;
– Rustig gelegen;
– Uiteraard is parkeren op eigen terrein mogelijk;
– Oplevering: in onderling overleg. Korte termijn bespreekbaar.

Indeling:
Begane grond: via de voordeur betreedt u de woning en staat u in de ruime hal/entree. Hier treft u het toilet, voldoende garderoberuimte en de trapopgang naar de eerste verdieping, vervolgens de meterkast en toegang tot de woonkamer en open keuken. Tegenover de keuken is de open eetkamer gesitueerd. De kwaliteitskeuken is strak en degelijk uitgevoerd. De keuken is o.a. voorzien van een vijfpits gasfornuis met wokbrander. Al kokend geniet u van het schitterende uitzicht. De woonkamer is rechts van de woning gelegen en voorzien van zowel openslaande deuren met grote raampartijen die het geheel erg licht maken.

Eerste verdieping: overloop, twee zeer ruime slaapkamers, een badkamer welke is voorzien van toilet, wastafel en douche. De badkamer is dusdanig ruim dat er ook een bad te realiseren is. Tegenover de badkamer is er een ruimte met de opstelplaats van de cv-ketel.

Tweede verdieping: bergzolder, te bereiken door middel van een vlizotrap.

Tuin
Het totale perceel heeft een oppervlakte van 682 m2 eigen grond. De woning ligt midden op het perceel. Hierdoor ligt de tuin rondom de woning. Aan de voorzijde is er een oprit, waar u kunt parkeren op eigen grond.

Schuur en veranda
In 2021 is er een stevige schuur met aansluitende veranda geplaatst. Het totaal heeft een interne afmeting van circa 7,65 x 3,65 meter. Leuk feitje: deze schuur is voorzien van een Sedumdak bedekking.

Dreischor
Wonen in één van de twee leukste dorpen van Schouwen-Duiveland; Dreischor is een geliefd dorp en heeft een beschermde dorpsring met vele monumenten. Het dorp heeft bijna 1.000 inwoners en beschikt over een basisschool en het landbouwmuseum “Goemanszorg”. Voor de voorzieningen concentreren de meeste inwoners zich op het naburige Nieuwerkerk (3 km) of Zierikzee (5 km). Opvallend is de sfeer in het dorp; gemoedelijk en rustig. Het kent dan ook een hoge mate van saamhorigheid. Feesten zoals Koningsdag en de regionaal bekende Vlasdag worden altijd druk bezocht. De afstand tot het Randstedelijk gebied is circa 45 minuten autorijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel inwoners werken in het Randstedelijk gebied en wonen in het rustige Zeeuwse dorp Dreischor.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Vraagprijs
  € 489.500,- k.k.
 • Status
  Beschikbaar
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1998
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  152 m²
 • Perceelsoppervlakte
  682 m²
 • Inhoud
  546 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  3
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Vrij uitzicht
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.