Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Ring 14

DREISCHOR
Icon
150 m²
Icon
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

Wij mogen aan de mooie monumentale ring van Dreischor een bijzonder object te koop aanbieden! Dit Rijksmonument uit omstreeks 1800 is gelegen aan de prachtige Ring in Dreischor. Het geheel is gelegen op een ruime kavel van maar liefst 577 m² eigen grond met een achtertuin van ruim 38(!) meter diep. Wat ook niet onbenoemd mag worden is de enorme schuur met veel mogelijkheden.

Het object heeft de bestemming ‘Wonen’ wat inhoudt dat er naast het wonen ook nog vele andere gebruiksmogelijkheden zijn. Naast wonen vallen de functies kantoren, dienstverlening, het aanbieden van een bed & breakfast in een woning en dergelijke onder deze bestemming. Een ideale mogelijkheid om wonen en werken te combineren. Uiteraard wel binnen de kaders van het bestemmingsplan.

Het geheel heeft een monumentale status wat inhoudt dat het mogelijk is om een bepaald percentage subsidie te ontvangen op het gebied van renovatie. De woonoppervlakte bedraagt ca. 150 m² en daarnaast is er, zoals reeds benoemd, ook een ruime overige inpandige ruimte aanwezig van ca. 141 m².

Algemeen kunnen we stellen dat de woning in een redelijke staat van onderhoud verkeert, waarbij wel opgemerkt wordt dat de woning op enkele punten naar wens gemoderniseerd zou kunnen worden.

Het unieke van dit object is de diepe tuin welke aan de zijkant op het noordwesten gericht is. Als buitenmens kunt u hier uw hart ophalen. Vanuit de achtertuin bereikt u de ruime schuur waar tevens toegang is tot een separate hobbyruimte/atelier. Direct achter de schuur is er zelfs ruimte om een auto te parkeren, daarnaast is er via de poort ook toegang tot het achtergelegen parkeerterrein.

Kortom, als u een uniek en vrijstaand rijksmonument zoekt aan de historische Ring van Dreischor, dan nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen:
– Unieke ligging aan de karakteristieke Ring van Dreischor;
– Rijksmonument uit omstreeks 1800;
– Mooi perceel van 577 m² eigen grond;
– Achtertuin op het noord westen van ca. 38 x 9 meter;
– Woonoppervlakte ca. 150 m², overige inpandige ruimte ca. 140 m²;
– Inhoud ca. 1.081 m³ incl. overige inpandige ruimte;
– Voorzien van een ruime schuur ca. 12 x 7 meter;
– Drie slaapkamers waarvan één op de begane grond;
– Oplevering in onderling overleg.

Indeling
Begane grond: binnenkomst in de hal met rechts de meterkast. In de hal treft u ook nog een garderobe. Vanuit de hal is er toegang tot de woon/eetkamer met een inbouwkast. Vanuit de woonkamer komt u in de hal met links de toegang tot een slaapkamer/kantoor op de begane grond. Vanuit deze hal is er toegang tot de woonkeuken. De keuken is voorzien van een gasfornuis met afzuigkap, oven en vaatwasser. Achterin de keuken treft u een inbouwkast waar de witgoedaansluiting te vinden is. Terug in de hal naar rechts volgt de toegang tot het toilet en treft u de trapopgang naar de eerste verdieping. Vanuit de keuken is er toegang tot de tuin. Vanuit de tuin bereikt u de grote schuur met vliering. In de schuur bevindt zich tevens een atelier/hobbyruimte.

Indeling etage: Vanaf de overloop heeft u toegang tot twee slaapkamers aan weerszijden van de woning. Tussen de twee slaapkamers treft u diverse inbouwkasten en een eenvoudige badkamer welke voorzien is van een wastafel en ligbad. Op de overloop is links een apart toilet gesitueerd waar ook de cv-opstelling is gevestigd.

Dreischor:
Dreischor is een geliefd dorp en heeft een beschermde dorpsring met vele monumenten. Het dorp heeft bijna 1.000 inwoners en beschikt over een basisschool en het landbouwmuseum “Goemanszorg”. Voor de voorzieningen concentreren de meeste inwoners zich op het naburige Nieuwerkerk (3 km) of Zierikzee (6 km). Opvallend is de sfeer in het dorp; gemoedelijk en rustig. Het kent dan ook een hoge mate van saamhorigheid. Feesten als Koningsdag en de regionaal bekende Vlasdag worden altijd druk bezocht. De afstand tot het Randstedelijk gebied is ca. 45 minuten autorijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel inwoners werken in het Randstedelijk gebied en wonen in het rustige Zeeuwse dorp Dreischor.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht onder voorbehoud
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1800
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  150 m²
 • Perceelsoppervlakte
  577 m²
 • Inhoud
  1081 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.