Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Oosterenbanweg 44

RENESSE
172 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

Op een toplocatie mogen wij u namens onze opdrachtgever deze prachtige bungalow aanbieden. De woning is gesitueerd op loopafstand van twee strandovergangen: aan de Jan van Renesseweg met twee strandpaviljoens en aan de rustige strandovergang aan de Scholderlaan. De Oosterenbanweg ligt in een zeer rustig deel van Renesse met alleen bestemmingsverkeer en heeft een opvallend groen karakter. De wijk is gelegen tussen de dorpskern en het strand. Zowel de voorzieningen in de kern als de langgerekte stranden zijn op korte loopafstand gesitueerd. We kunnen hier met recht spreken van één van de betere woon- of recreatielocaties van Zeeland.

Deze schitterende bungalow is in de loop der jaren vakkundig verbouwd tot een heerlijk gelijkvloerse woning met een riant woonoppervlak van 172 m2 met daarnaast een veranda en buitenkeuken met een gezamenlijk oppervlak van ca. 35 m2. Daarnaast is er nog een riante garage met een diepte van maar liefst 12,8 meter. Het totaal aan oppervlakte bedraagt dus bijna 250 m2!! De zeer ruime woon-/eetkamer is een zeer prettige ruimte met veel licht en zicht op de tuin en zodanig ontworpen dat zowel binnen als buiten nagenoeg perfect in elkaar overgaan. In combinatie met de openslaande tuindeuren en een openhaard vormen deze ruimtes het sfeervolle hart van de woning met aan alle zijden zicht op de tuin. De separate (luxe) keuken, gesitueerd aan de voorzijde heeft veel natuurlijke lichtinval en biedt een mooi zicht op de weg door de vijf ramen.

Verder beschikt de woning over vier slaapkamers, twee badkamers, twee bergingen en drie toiletten. De garage is zowel via binnen als buiten te bereiken en biedt plek voor twee auto’s. Daarnaast is deze ruimte voorzien van elektra, water en verwarming.

Het perceel meet een oppervlakte van 688 m2 erfpachtgrond van de Stichting Renesse.
Het contract loopt tot 31 december 2044.

Als locatie een belangrijk criterium voor u is en u een instapklare woning zoekt, nodigen wij u graag uit voor een bezichtiging op deze top stek in Renesse. U bent van harte welkom!

Kort samengevat:
– Echt gelijkvloers wonen met sfeervolle en praktische indeling;
– Mooie kamer met badkamer voor gasten;
– Op loopafstand van de strandovergangen aan de Jan van Renesseweg en Scholderlaan;
– Nabij het centrum van Renesse met al haar voorzieningen;
– Woonoppervlakte ca. 172 m2;
– Inhoud ca. 635 m3;
– Zowel permanent als recreatief (uitsluitend eigen gebruik) te bewonen;
– Buitenkeuken aanwezig en een heerlijke veranda;
– Enkel bestemmingsverkeer in deze autoluwe lus;
– Garage interne afmeting: 12,8 x 2.8 meter;
– Vier slaapkamers en twee badkamer;
– Oplevering in onderling overleg.

Erfpacht
De woning wordt aangeboden op erfpachtgrond en valt in complex B. Dit erfpachtcontract kan als meest voordelige erfpachtcontract gezien worden. De huidige erfpachtprijs is € 667,37. De herziening van de canon vindt slechts om de 12 jaar plaats. Deze erfpachtgrond is niet afkoopbaar en momenteel is er een optionele herziening gaande.

Eigenaren / kopers kunnen twee keuzes maken.
Let wel; de belangenvereniging erfpachters is in onderhandeling met de erfverpachter Stichting Renesse over het eventueel nieuwe contract. Het nieuwe contact kan mogelijk ten gunste van de erfpachters worden aangepast. Er is vanuit de erfverpachter een schriftelijke toezegging dat wanneer dit van toepassing is, dit ook geldt voor de opvolgende eigenaren van de Oosterenbanweg 44.

Keuze één:
U koopt het geheel en aanvaardt het huidige contract met een looptijd tot 1 januari 2045 tegen een erfpachtcanon van € 667,37 voor het jaar 2022. De eerste herziening van de erfpachtcanon is per 1 januari 2032. Standaard wordt dit contract om de 12 jaar herzien. De koper heeft de keuze om het huidige contract aan te houden met daarbij behorende voorwaarden en wel eindigt per 2045.

of keuze twee:

U koopt aan met het herziende erfpachtcontract complex A van Stichting Renesse. De erfpachtcanon bedraagt
€ 4.411,07 (prijspeil 2022) en wordt jaarlijks geïndexeerd op basis Consumenten Prijs Index met een maxium van 3,5 % per jaar. Dit contract kent een duur van 40 jaar en loopt tot het jaar 2063 en is nogmaals met 30 jaar te verlengen.

Voor nadere informatie verwijzen wij naar Stichting Renesse (tel. 0111-461252 of info@stichtingrenesse.nl) en behandelend makelaar Erik de Bruine.

Renesse
Renesse kenmerkt zich door toerisme en de ligging direct aan duingebied en het Noordzeestrand. De ligging ten opzichte van steden als Rotterdam en Breda is prima. Deze steden zijn in minder dan 60 minuten autorijden te bereiken. Het voorzieningenniveau van Renesse is vanzelfsprekend hoog en tevens beschikt het over vele leuke restaurantjes en terrassen. Het dorp heeft de laatste jaren veel allure gekregen en is een aantrekkelijke badplaats geworden voor senioren, gezinnen en recreanten. Het is hier het gehele jaar bijzonder goed toeven. Het gemeentelijk beleid is er op gericht om Renesse de hotspot van Schouwen-Duiveland te maken. Veel goede aanbevelingen en aanpassingen komen in het Masterplan Renesse naar voren. Veel van deze aanpassingen zijn reeds uitgevoerd en er volgen er nog meer. Voor meer informatie hierover kunt u via Google zoeken op Masterplan Renesse (vanwege regelgeving mogen wij geen internetadres in onze teksten verwerken).

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1969
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  172 m²
 • Perceelsoppervlakte
  688 m²
 • Inhoud
  635 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  5
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Aan rustige weg
 • Tuin
  Tuin rondom Verzorgd

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.