Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Heinkenszandseweg 51

HEINKENSZAND
Icon
252 m²
Icon
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

‘Hofstede Claarensteyn’

Geniet van het buitenleven met alles onder handbereik. Op een heerlijke locatie gelegen, biedt deze traditionele Zeeuwse woonboerderij met bakhuisje, wagenschuur en hoogstamboomgaard u een ideale combi van wonen versus wonen-werken. Ideaal voor de paardenliefhebber met 5 stallen en all-weather buitenbak.

Algemeen
Aan de weg van Heinkenszand naar ’s-Heerenhoek, op nog geen 5 minuten fietsafstand van de dorpskern van Heinkenszand, ligt deze karakteristieke monumentale woonboerderij.
Deze unieke 18-de eeuwse woonboerderij biedt u alle woon– en werkruimte, die u zich wensen kunt met onder andere een sfeervol woonhuis met originele kenmerken, gewelfde kelder en opkamer, hoge plafonds een modern kantoor aan huis en een inpandig bereikbare schuur, die u kunt gebruiken als garage, opslag- en/of hobbyruimte.

De bijbehorende opstallen achter de woonboerderij zijn een wagenschuur met circa 108 m² gebruiksoppervlak en een traditioneel bakhuis met circa 65 m² gebruiksoppervlak.

De weilanden achter en rechts naast de woonboerderij bieden u de ruimte voor het houden van paarden en/of kleinvee. Het weiland achter de woonboerderij is bijna 1 hectare groot en omvat tevens een professionele, gedraineerde all weather paardenbak met eb-en-vloed-bodem en fibremix toplaag, de afmetingen zijn 40 meter bij 20 meter. In het weiland rechts van de woonboerderij (circa 5.600 m² groot) staan hoogstam fruitbomen.

Indeling is als volgt:
Het erf van de woonboerderij is aan de voorzijde geheel beschut door een grote beukenhaag. Er zijn twee ingangen, waarvan één met een stalen hekwerk. De oprit en parkeerruimte is voor het grootste deel bestraat.

Het woonhuis heeft in oorsprong een traditionele indeling met voordeur centraal in het midden van de voorgevel en de lange gang erachter, die doorloopt tot aan de achtergevel.
Links van de gang treft u de eetkamer aan, die in halfopen verbinding staat met de keuken (2008) en een deur heeft naar de gang. De compleet uitgevoerde keuken dateert uit 2008 en is modern en praktisch ingericht. De vloer en aanrecht zijn voorzien van blauwe hardsteen.
Rechts van de gang is de zitkamer gesitueerd met een mooie schouw, sierplafond (gips), originele houten luiken en een kleine trap naar de opkamer, die thans in gebruik is als slaapkamer. Onder de opkamer bevindt zich de gewelfde kelder.

Verdieping
Via de keuken kunt u met de trap naar de 1e verdieping. Daar treft u de overloop, drie slaapkamers, twee badkamers en de berging /cv-ruimte aan.
De twee grootste slaapkamers hebben een gecombineerde, moderne luxe badkamer, die is voorzien van een wastafelmeubel met twee wastafels, inloopdouche en ligbad. De kleinste slaapkamer ligt onder de schuine kap aan de voorzijde van het woonhuis. De tweede, iets kleinere badkamer is voorzien van een wastafelmeubel, wandcloset en douchecabine.

Kantoor aan huis
Via een eigen hoofdingang met schuifdeur aan de voorzijde van de grote schuur en een ingang aan de achterzijde is voor externe relaties/gasten/bezoekers het kantoor van circa 60 m ² bereikbaar. Het is een smaakvol afgewerkt en licht kantoor. Het kantoor is toegerust met kastruimte voor ordners, een pantry, een toiletruimte en berging.

Kijk voor meer informatie en de uitgebreide, luxe virtuele tour op onze website.

Bijzonderheden:
• Vraagprijs is € 1.150.000,– k.k. Levering in overleg.
• Woonboerderij dateert uit periode rond 1800.
Inhoud woonboerderij: circa 4.390 m³, exclusief de bijgebouwen.
Woonoppervlak woonhuis circa 188 m². Gebruiksoppervlak schuur: circa 380 m².
Gebruiksoppervlak wagenschuur circa 108 m², gebruiksoppervlak bakhuis circa 65 m².
• De woning met kantoor aan huis is (gedeeltelijk) verbouwd in 2008 en 2012. De woning is
opgetrokken in steen, steensverband en afgewerkt met een traditionele blokbepleistering. Het
zadeldak is beschoten met hout en gedekt met pannen.
• De zwarthouten gepotdekselde landbouwschuur is een traditionele Zuid-Bevelandse
landbouwschuur met 3 mendeuren, die tegen en gelijktijdig met het huis is aangebouwd.
De schuur is voorzien van een houten bintconstructie. De gevels zijn opgetrokken in houten
gepotdekselde delen op een gemetselde voet. De kap is gedekt met pannen
en met riet onderlaten. De vloer is deels verhard met klinkers en deels met beton.
De wagenschuur is voorzien van een pannendak. De bakkeet is voorzien van een pannendak en aan
de achterzijde deels van asbest golfplaten.
• Centrale verwarming d.m.v. HR ketel: Nefit Ecomline HR uit 2000. Warmwater via een 120 lt. boiler.
• Meterkast woonhuis: aangepast en uitgebreid in 2012 met 11 groepen, 2 aardlekschakelaars
• Oplaadpaal voor elektrische auto’s
• De vloeren van de zitkamer en keuken zijn van beton en geïsoleerd en voorzien van
vloerverwarming. Ook het kantoor is voorzien van vloerverwarming.
• De raamkozijnen van het woonhuis zijn van hout en voorzien van enkel glas en luiken
De raamkozijnen van het kantoor en portaal van berging/wasruimte zijn van aluminium en
voorzien van dubbel glas.
• Kadastrale aanduiding: Gemeente Borsele, sectie AH, nr. 4880, groot 19.130 m²
• Er wordt gebruik gemaakt van een ouderdomsclausule.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht onder voorbehoud
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Type woonhuis
  Vrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1800
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  252 m²
 • Perceelsoppervlakte
  19130 m²
 • Inhoud
  4390 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  7
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  Vrij uitzicht
 • Tuin
  Tuin rondom Verzorgd

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Goes
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Goes staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0113 25 10 00 goes@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.