Wat is mijn woning waard? Home
Plus
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Dorpsstraat 1

BIGGEKERKE
Icon
270 m²
Icon
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? IconBereken direct

Omschrijving

Uniek object op een fraaie locatie in hartje Biggekerke. Het voormalige café Juliana biedt zeer veel mogelijkheden. Met een woonoppervlakte van circa 270m² is er volop ruimte voor ontwikkeling. Te denken valt, bijvoorbeeld, aan een combinatie van wonen en horeca. De locatie op de hoek van het kerkplein en de Dorpsstraat is wat dat betreft één van de beste van Biggekerke. Kom binnenkijken om ideeën op te doen en de handschoen op te pakken.

OBJECT
Het object beschikt over de bestemming ‘Gemengd’ met de functieaanduiding ‘horeca tot en met categorie 2‘ waardoor o.a. wonen (permanent), detailhandel, horeca tot cat. 2, kantoren en bedrijvigheid uit cat. A tot de mogelijkheden behoren. Het object is gelegen op een perceel van 346m² eigen grond. Het pand is toe aan een modernisatie, maar zowel de locatie als de fysieke eigenschappen van het object lenen zich uitstekend voor een transformatie.

De ruimte op de begane grond is zeer ruim bemeten en momenteel verdeeld in drie, van elkaar te scheiden, ruimtes. Tevens is er een uitbouw aan de noordzijde met daarin diverse toiletgroepen een uitgang en separate ruimtes. Tevens is er nog een riante kelderruimte.

Op de eerste verdieping zijn er momenteel vier slaapkamers aanwezig. Tevens is er een ruime zolderruimte boven een groot deel van de voormalige feestzaal.

Via een deur aan de achterzijde is de achtertuin te bereiken. Deze is bestraat en voorzien van een stenen berging.

BESTEMMING:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan Biggekerke dat onherroepelijk in werking is. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 15 december 2011. De voor ‘Gemengd’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
a. ateliers;
b. bedrijven uit ten hoogste categorie B1 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten “functiemenging”;
c. cultuur en ontspanning;
d. detailhandel;
e. dienstverlening,
f. horecabedrijven uit ten hoogste categorie 1b van de Staat van Horeca-activiteiten;
g. ter plaatse van de aanduiding ‘horeca tot en met horecacategorie 2’: horecabedrijven uit ten hoogste categorie 2 van de Staat van Horeca-activiteiten;
h. kantoren;
i. maatschappelijk in de vorm van bibliotheken, gezondheidszorg, jeugd- en kinderopvang, onderwijs, openbare dienstverlening, verenigingsleven en religie;
j. wonen;
k. bedrijfswoningen, daaronder begrepen de uitoefening van aan-huis-gebonden beroepen en kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten;
l. bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals parkeervoorzieningen, groen, water, erven, tuinen, sport-, speel- en nutsvoorzieningen.

Tevens geldt er een voorbereidingsbesluit ‘Verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel’:
Het verblijfsrecreatie boven horeca en detailhandel voorbereidingsbesluit is vastgesteld 17-12-2020 en stelt dat het gebruik van verdiepingen boven horeca- en detailhandelspanden niet mag worden gewijzigd in verblijfsrecreatie. Hierop is een uitzondering: het college kan afwijken van deze regel als het plan bijdraagt niet strijdig is met de afwijkingsregel van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan. Dit kan alleen als er van het volgende sprake is:

1. geen verblijfsrecreatie op de begane grond;
2. op eigen terrein of aantoonbaar elders voorzien in minimaal 1 parkeerplaats per verblijfsrecreatieve eenheid;
3. exploitatie van de verblijfsrecreatie is gekoppeld aan de bedrijfsvoering van de horeca- en of detailhandelsfunctie en daarmee een economische eenheid vormen;
4. de gebruiksmogelijkheden van aangrenzende gronden en bouwwerken mogen niet onevenredig worden aangelast.

Tot slot wordt binnen afzienbare tijd een nieuw ontwerp- bestemmingsplan ter inzage gelegd. De regels daarvan kunnen afwijken in verhouding tot wat in de voorbesluiten is aangegeven.
Er geldt een verbodsbepaling voor het gebruik als tweede woning, conform Huisvestingsverordening.

OMGEVING
Biggekerke is een typisch Walchers dorp en is gunstig gelegen ten opzichte van grote plaatsen als Middelburg en Vlissingen. Plaatsen als Breda en Antwerpen zijn binnen iets meer dan één uur bereikbaar. Bovendien ligt het op korte afstand van het strand en het Biggekerkse Bos. Onderaan de duinen ligt een prachtige strook natuur met duinen en bossen die als het ware een natuurlijk decor voor het achterland vormt. Uitermate geschikt voor een heerlijke kustwandeling of fietstocht. Onthaasten gaat daar vanzelf. Biggekerke heeft een eigen basisschool, voor overige voorzieningen kunt u richting Meliskerke of Koudekerke. Deze buurtplaatsen zijn binnen vijf minuten bereikbaar.

Interesse?
Een van onze makelaars leidt u graag rond.

Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Van toepassing zijn de NVM voorwaarden.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Type woonhuis
  Halfvrijstaande woning
 • Bouwjaar
  1946
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  270 m²
 • Perceelsoppervlakte
  692 m²
 • Inhoud
  1100 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  5
Energie
 • Warm water
  Geiser eigendom
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door Makelaarskantoor Zwaan
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Makelaarskantoor zwaan staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: +31 (0) 118 553 288 info@zwaanmakelaars.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.