Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Stationsplein 9- 11

Goes
Icon
Icon
kamers
€ 1.250.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een Iconvrijblijvende afspraak

Omschrijving

Investment memorandum: Businesscentrum Statie Goes is een modern en representatief businesscentrum gelegen aan het Stationsplein in Goes. Dit businesscentrum biedt diverse kantoorruimtes te huur aan waarvan het grotendeel in verhuurde staat verkeert. Het geheel wordt nu te koop aangeboden.

De eigenaren hebben recentelijk diverse grote investeringen gedaan waaronder het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp, renoveren van de lift, de vernieuwing van de isolatie/dakbedekking en de installatie van een intercomsysteem.

Naast bovengenoemde ingrepen zijn ook diverse cosmetische ingegrepen verricht, waaronder het schilderwerk en het vervangen van alle lichtarmaturen door LED.

Het verkochte bestaat uit 3 appartementsrechten welke tezamen het volledige eigendom verschaffen van de 1e en 2e verdieping van Stationsplein 9-11.

Het totaal oppervlak is ca. 1.202 m2 VVO onderverdeeld in ca. 772 m2 VVO op de 1e verdieping en 430 m2 VVO op de 2e verdieping.

Op de 1e verdieping zijn diverse kleine ondernemers gevestigd. Deze kleinere ondernemers hebben veelal een huurovereenkomst van 1 jaar opeenvolgend. De 2e verdieping is langdurig verhuurd aan één partij.

In het kort:
– Stationsplein 9-11, 4461 HP Goes
– Bestaande uit 3 appartementsrechten
– Grotendeels verhuurde staat
– Oppervlakte bouwlaag 1: 772 m2 VVO
– Oppervlakte bouwlaag 2: 430 m2 VVO
– Oppervlakte totaal: 1.202 m2 VVO
– Actuele huurinkomsten: € 101.127,04 per jaar
– Latente huurinkomsten: € 116.562,04 per jaar
– Vraagprijs: € 1.250.000,- k.k.

Locatie:
Goes is een gezellige en compacte stad met 38.000 inwoners, centraal gelegen en heeft een enorm voorzieningenniveau. Nergens in Zeeland is beter te zien dat de economie op volle toeren draait, dan in Goes. In Goes wemelt het momenteel van nieuwe ontwikkelingen. Met volop bouwactiviteiten en bedrijvigheid langs de A58 op bedrijventerrein De Poel tot megaprojecten zoals Westerschans bij de Ringbrug en de bouw van de verkeerstunnel onder de spoorlijn. Door de bouw van de verkeerstunnel is de bereikbaarheid en toegankelijkheid naar en rondom het station aanzienlijk verbeterd.

Naast de verbetering van de bereikbaarheid is het zuidelijke deel van het station in Goes heringericht. Er is een plein ontstaan welke plaatselijk bekend staat als het Terwelleplein. De toegang tot het station heeft een grote NS- luifel als blikvanger gekregen en er zijn diverse plaatsen gecreëerd welke o.a. worden gebruikt voor fietsenstalling en een ‘kiss & ride-zone’. Het zuidelijke deel van het station heeft hierdoor een aangename uitstraling gekregen.

Aantal lopende huurovereenkomsten:
Het object wordt verkocht met 7 lopende huurovereenkomsten. De huurovereenkomsten zijn opgenomen in onze dataroom.

Huurgegevens:
De eerste verdieping is verhuurd aan diverse ondernemers.
De gehele tweede verdieping is langdurig verhuurd aan een zorg gerelateerde partij.

Huurinkomsten 1e verdieping: € 43.348,24 excl. BTW en € 17.012.40 vrij van BTW = € 60.360,64
Huurinkomsten 2e verdieping: € 40.766,40 vrij van BTW

Naast bovengenoemde huurinkomsten betalen de huurders ieder een aandeel aan servicekosten. Deze servicekosten omvatten de navolgende diensten:

• Reservering nutsvoorziening;
• Onderhoud (verwarmingsinstallatie);
• Onderhoud airconditioning;
• Onderhoud bel- intercominstallatie;
• Onderhoud brandmeldinstallatie;
• Datavoorziening + wifi gebruik;
• Afvalverwerking (enkel voor regulier afval);
• Schoonmaak algemene ruimtes;
• Glasbewassing gevelruiten;
• Algemeen onderhoud;
• Verbruik toiletpapier;
• Onderhoud lift;
• Administratiekosten over de levering en diensten.

Totaal: € 29.199,48 excl. BTW per jaar
Indien 100% verhuurd: € 34.169,51 excl. BTW per jaar

Voorzieningen in het gebouw:
• Lift;
• 3x Pantry;
• Systeemplafond met TL armaturen + LED verlichting;
• Airconditioning;
• Intercominstallatie met camera;
• Brandmeldinstallatie;
• Dubbele beglazing;
• Verwarming middels radiatoren;
• Diverse gescheiden toiletvoorzieningen en één invalide toilet;
• Hybride warmtepomp;
• Zonnepanelen;
• CV- installatie;
• Aanduiding noodverlichting.

Zakelijke lasten 2023:
Rioolheffing: € 627,73
Onroerende zakenbelasting: € 2.996,20
Waterschap: € 572,13,-

WOZ-waarde:
€ 1.055.000,-

Energielabel:
Het object is voorzien van energielabel A++.

Bestemming:
Het businesscentrum valt onder het ontwerpbestemmingsplan ‘Binnenstad’. Conform dit bestemmingsplan kunnen de gronden gebruikt worden voor dienstverlening, kantoren en maatschappelijke activiteiten.

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Goes
Sectie : C
Nummer : 4541
Appartementsrechten: A1,A2,A3

Vereniging van Eigenaren (VvE):
Het geheel behoort tot een slapende VVE.

Bodeminformatie:
Volgens Naca4u zijn er rondom het Stationsplein diverse bodemonderzoeken verricht. De conclusies van deze onderzoeken geven geen informatie weer over verontreiniging in de bodem.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Koopovereenkomst:
Op basis van NVM model.

Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.

Zekerheidstelling:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het tekenen van de koopovereenkomst.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het complex te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Dataroom:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Interesse in een bezichtiging? Neem contact op met ons kantoor voor het maken van een afspraak met een van onze bedrijfsmakelaars!

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 1.250.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles Icon