Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Noordstraat 89

Terneuzen
Icon
Icon
kamers
Heeft u interesse? Maak een Iconvrijblijvende afspraak

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag namens haar opdrachtgever een winkelpand met twee te ontwikkelen appartementen op de verdiepingen te koop aanbieden.

Het object is gelegen in de hoofdwinkelstraat van Terneuzen. De gemeente Terneuzen heeft dit gedeelte van de Noordstraat aangemerkt als ontwikkelzone. De ontwikkelzone Noordstraat en Havenstraat zal op termijn worden getransformeerd naar een toekomstbestendige en levendige Binnenstadstraat. Momenteel is de gemeente bezig met het opstellen de spelregels voor de bebouwing en de openbare ruimte in het gebied.

Het pand bestaat uit in totaal 475 m2 VVO, verdeeld over begane grond, 1e verdieping en 2e verdieping. Voor de verdieping is een vergunning afgegeven voor de verbouwing van twee appartementen. De appartementen worden 140 m2 en 88 m2 GBO groot. De ontsluiting van de appartementen is beoogd aan de achterzijde van het pand (Smidswal 12 en 14).
Splitsing en herontwikkeling van deze eenheden dienen nog plaats te vinden. Hierdoor kunt u naar eigen inzicht het object nader herontwikkelen.

In het kort:
– Noordstraat 89 – 91, 4531 GD en Smidswal 12-14, 4531 EL Terneuzen
– Omvangrijk winkelpand met vergunning voor twee appartementen
– Vraagprijs € 315.000,- k.k.
– Oppervlakte totaal 475 m2 VVO
– Perceel 242 m2
– Bouwjaar: 1979
– Energielabel D

Locatie:
De winkelruimte is gelegen in één van de betere winkelstraten van Terneuzen met o.a. horecagelegenheden, winkels (o.a. Jeans Centre, De Splenter Schoenen, ANWB-winkel, VERO Moda) en maatschappelijke instellingen zoals banken in de directe omgeving.
Terneuzen is de grootste plaats gelegen in Zeeuws-Vlaanderen en telt ruim 54.000 inwoners. Het merendeel van de inwoners woont in de stad zelf. De stad Terneuzen vervult een regiofunctie binnen Zeeuws-Vlaanderen en beschikt over een vestiging van het streekziekenhuis, een skihal, detailhandel en cultureel aanbod. Bovendien is Terneuzen, de derde havenstad van Nederland en kent een rijke historie in chemiesector (o.a. DOW chemical).

Ontwikkeling binnenstad:
Binnen de gemeente Terneuzen zijn plannen om de binnenstad te transformeren. De binnenstad is hiervoor ingedeeld in vier ontwikkelzones. Met de transformatie van de ABC-locatie komt de focus van het winkelen op het zuidelijke deel van de Noordstraat en de Havenstraat te liggen. De ontwikkelzone Noordstraat en Havenstraat zal worden getransformeerd naar een toekomstbestendige en levendige binnenstadstraat. In deze winkelstraat van de toekomst draait het om service, beleven, proeven, ruiken en proberen. Een plek voor de lokale ondernemer, die de mensen en de stad kent en inspeelt op excellente service of onderscheidende streekproducten. De winkels worden afgewisseld met andere kleinschalige stedelijke functies, zoals werkruimtes, maakbedrijven met verkooppunten, atelierruimtes en werkplaatsen. Deze ontwikkelzone heeft een meer divers straatbeeld, afgewisseld met wonen en wat horeca en cultuur. Gericht op kwaliteit, niet op kwantiteit.
Recreanten en toeristen vormen naast de bewoners een belangrijke doelgroep. De binnenstad van Terneuzen wordt daarmee ook steeds meer een dagje uit. Beleving en levendigheid staan centraal, dus er zal veel worden geïnvesteerd in het behouden en herstellen van de historische kwaliteiten van de gebouwen, de uitstraling van de panden en de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte. De herinrichting van de openbare ruimte is daarbij een interessant vliegwielproject, waar eigenaren en ondernemers bij aan kunnen haken.

Bereikbaarheid:
De bereikbaarheid is goed te noemen doordat de Westerscheldetunnel, die de verbinding vormt tussen Zeeuws-Vlaanderen en de rijksweg A-58 (Vlissingen-Breda), direct nabij gelegen is. Ook is het wegennetwerk naar België makkelijk bereikbaar.

Vraagprijs:
€ 315.000,- k.k.
De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van het pand zijn voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten en evt. hypotheekkosten.

Oppervlaktes:
Begane grond: ca. 212 m2 VVO
1e verdieping: ca. 188 m2 VVO
2e verdieping: ca. 75 m2 VVO
Totaal: ca: 475 m2 VVO

De oppervlaktes zijn ingemeten conform de NEN2580. Koper wordt uitgenodigd de opgegeven oppervlakte(s) van het gekochte op juistheid te controleren en heeft inzage in het meetrapport.

Voorzieningen:
– Gedeeltelijk kunststof en aluminium kozijnen met dubbele beglazing;
– CV ketel Intergas 2021;
– Warmtegordijnen;
– Airco cassettes.

Kadastrale gegevens:
Kadastraal bekend: Terneuzen
Sectie: L
Perceel: 3597
Grootte: 242 m2
Publiekrechtelijke beperking Basisregistratie kadaster: Er zijn geen beperkingen bekend in de Basisregistratie kadaster.

Het bestemmingsplan:
Het object ligt binnen het bestemmingsplan ‘Terneuzen Centrum’. Het bestemmingsplan is vastgesteld op 25-06-2013 en heeft de enkel bestemming ‘Centrum-1’.
De voor ‘Centrum-1’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
Op de begane grond:
a. Detailhandel, met uitzondering van supermarkt
b. Dienstverlening
c. Kantoren
d. Bedrijven die voorkomen in cat. 1 of 2 van de staat van bedrijfsactiviteiten
e. Horeca welke voorkomt in cat. 1 van de staat van horeca-activiteiten
f. Maatschappelijke voorzieningen
g. Ontspanning

Op de verdiepingen:
a. Wonen

Bodeminformatie:
Bij het Bodemloket of Nazca4u zijn geen bijzonderheden voor deze locatie beschikbaar over bodemverontreiniging/of sanering. De grond kan door de historie licht tot matig verontreinigd zijn. Gezien de ligging in het historische centrum kan er sprake zijn van historische vervuiling.

Energielabel:
Energielabel D, index 1,38 geldig tot en met 5 augustus 2029.

Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor. Per mail bedrijfsmakelaars@sinke.nl en via telefoon 0118-620062.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

Fiscaal:
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting. Het tarief voor de overdrachtsbelasting bedraagt 2% indien koper er zélf voor langere tijd gaat wonen (met uitzondering van de startersvrijstelling).

Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van NVM model.

Opleveringsniveau:
In afwijking van het standaard NVM model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verkocht

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles Icon