Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Markt 23

Terneuzen
Icon
Icon
kamers
€ 475.000,- k.k.
Heeft u interesse? Maak een Iconvrijblijvende afspraak

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag namens haar opdrachtgever dit drielaagse pand op de markt van Terneuzen te koop aanbieden.

Het pand is opgesplitst in drie bouwlagen. De begane grond betreft een winkelruimte welke momenteel tijdelijk is verhuurd. De 1e verdieping biedt ruimte voor een kantoor en de 2e verdieping betreft een appartement in verhuurde staat.
De oppervlaktes zijn als volgt; begane grond ca. 183 m2 GBO , 1e verdieping ca. 127 m2 GBO en 2e verdieping ca. 90 m2 GBO met dakterras van 38 m2. In totaal groot 400 m2 GBO en gelegen op een perceel van 204 m2. De verdiepingen beschikken elk over een eigen huisnummer en eigen nutsmeters (gas, elektriciteit en water). Het bouwjaar is 1922. In de jaren ’90 heeft een grondige verbouwing plaatsgevonden.

Het pand bevindt zich op de markt van Terneuzen, centraal gelegen in het hart van de stad. Deze levendige markt, omringd door terrassen en winkels, biedt een ruime variëteit aan zowel food als non-food producten. Elke woensdag bruist het centrum van activiteit dankzij de wekelijkse plaatselijke markt, wat zorgt voor een constante stroom van bezoekers.

IN HET KORT:
– Markt 23, 23a en 23b, 4531 EP te Terneuzen
– Drielaags object bestaande uit winkelruimte, kantoor en appartement.
– Vraagprijs € 475.000,- k.k.
– Totale oppervlakte ca. 400 m2 GBO + dakterras 38 m2
– Deels in verhuurde staat
– Perceel 204 m2
– Bouwjaar 1922
– Energielabel A, D en E

VRAAGPRIJS:
€ 475.000,- k.k.
De kosten die gemoeid gaan met de verwerving van het pand zijn voor rekening van de koper. Hieronder vallen onder andere de overdrachtsbelasting, notariskosten en evt. hypotheekkosten.

LOCATIE:
Het pand is gelegen in het centrum van Terneuzen met alle denkbare voorzieningen in de directe omgeving. Terneuzen maakt onderdeel uit van Zeeuws Vlaanderen en telt ruim 105.000 inwoners. Daarvan wonen er ruim 54.000 in de gemeente Terneuzen. Het merendeel van die inwoners woont in de stad zelf. De stad Terneuzen vervult een regiofunctie binnen Zeeuws Vlaanderen, getuige ook de vestiging van het streekziekenhuis.
Bovendien is Terneuzen, onderdeel van Zeeland Seaports, de 3e havenstad van Nederland en kent het een rijke historie in de chemiesector (o.a. DOW Chemical). De bereikbaarheid is goed te noemen doordat de Westerscheldetunnel, die de verbinding vormt tussen Zeeuws Vlaanderen en de rijksweg A-58 (Vlissingen-Breda), direct nabij gelegen is. Ook is het wegennetwerk naar België makkelijk bereikbaar. De locatie is hierdoor als zeer aantrekkelijk aan te merken voor bedrijven die economisch verbonden zijn aan Zeeland en/of Zeeuws-Vlaanderen.

ONTWIKKELING BINNENSTAD:
Binnen de gemeente Terneuzen zijn plannen om de binnenstad te transformeren. De binnenstad is hiervoor ingedeeld in vier ontwikkelzones. Met de transformatie van de ABC-locatie komt de focus van het winkelen op het zuidelijke deel van de Noordstraat en de Havenstraat te liggen. De ontwikkelzone Noordstraat en Havenstraat zal worden getransformeerd naar een toekomstbestendige en levendige binnenstadstraat. In deze winkelstraat van de toekomst draait het om service, beleven, proeven, ruiken en proberen. Een plek voor de lokale ondernemer, die de mensen en de stad kent en inspeelt op excellente service of onderscheidende streekproducten. De winkels worden afgewisseld met andere kleinschalige stedelijke functies, zoals werkruimtes, maakbedrijven met verkooppunten, atelierruimtes en werkplaatsen. Deze ontwikkelzone heeft een meer divers straatbeeld, afgewisseld met wonen en wat horeca en cultuur. Gericht op kwaliteit, niet op kwantiteit.
Recreanten en toeristen vormen naast de bewoners een belangrijke doelgroep. De binnenstad van Terneuzen wordt daarmee ook steeds meer een dagje uit. Beleving en levendigheid staan centraal, dus er zal veel worden geïnvesteerd in het behouden en herstellen van de historische kwaliteiten van de gebouwen, de uitstraling van de panden en de verblijfskwaliteit van de openbare ruimte. De herinrichting van de openbare ruimte is daarbij een interessant vliegwielproject, waar eigenaren en ondernemers bij aan kunnen haken.

OPPERVLAKTES:
Begane grond : ca. 183 m2 GBO (incl. entree verdiepingen, zijnde 15 m2)
1e verdieping : ca. 126 m2 GBO (incl. trap en entree, zijnde 10 m2)
2e verdieping : ca. 90 m2 GBO (incl. trap en entree, zijnde 10 m2)
Dakterras : ca. 38 m2

De vierkante meters zijn bepaald aan de hand van meting ter plaatse. Er is geen meetcertificaat aanwezig. De vierkante meters zijn indicatief en hieraan kunnen geen rechten ontleend worden.

HUURGEGEVENS:
De bovenwoning is voor onbepaalde tijd verhuurd sinds juli 2021. De actuele huur bedraagt € 860,28 per maand.
De winkelruimte is verhuurd op basis van een tijdelijke aard aan een kunst atelier/winkel.

HET OMGEVINGSPLAN:
Het geheel valt onder het vigerende bestemmingsplan Terneuzen Centrum (vastgesteld 25 juni 2013). Conform dit bestemmingsplan is het geheel aangewezen met de bestemming ‘Centrum – 2’. Deze gronden zijn op de begane grond bestemd voor:
– detailhandel, met uitzondering van supermarkten;
– dienstverlening;
– kantoren;
– bedrijven voor zover die voorkomen in categorie 1 of 2 van de Staat van Bedrijfsactiviteiten, niet zijnde Bevi-inrichtingen;
– horeca voor zover deze voorkomt in categorie 1 of 2 van de Staat van Horeca-activiteiten, met een maximale bedrijfsvloeroppervlakte van 400 m2 per vestiging;
– maatschappelijke voorzieningen, met een maximale bedrijfsvloeroppervlakte van 1.000 m2 per vestiging;
– cultuur en ontspanning, met een maximale bedrijfsvloeroppervlakte van 1.000 m2 per vestiging;.

En op de verdiepingslagen voor:
– wonen.

BODEMINFORMATIE:
Bij het Bodemloket of Nazca4u zijn geen bijzonderheden voor deze locatie beschikbaar over bodemverontreiniging/of sanering. De grond kan door de historie licht tot matig verontreinigd zijn. Gezien de ligging in het historische centrum kan er sprake zijn van historische vervuiling.

ENERGIELABEL:
Markt 23 : A, index 0.81, geldig tot 16-09-2030
Markt 23a : D, index 1.44, geldig tot 16-09-2030
Markt 23b : E, geldig tot 12-06-2023

DATAROOM:
Voor geïnteresseerden zijn de relevante documenten beschikbaar in onze dataroom. U kunt de inloggegevens aanvragen via ons kantoor.

KADASTRALE INFORMATIE:
Gemeente : Terneuzen
Sectie : L
Nummer : 3612
Grootte : 204 m2
Publiekrechtelijke beperking Basisregistratie kadaster: Er zijn geen beperkingen bekend in de Basisregistratie kadaster.

ZAKELIJKE LASTEN:
Markt 23
Onroerend zaak belasting : € 758, 68
Rioolheffing : € 189,84
Markt 23a
Onroerend zaak belasting : € 382,70
Rioolheffing : € 95,76
Markt 23b
Onroerend zaak belasting : € 206.39
Rioolheffing : € 136,08

KENMERKEN OVEREENKOMST:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen.

KOOPOVEREENKOMST:
Op basis van NVM model.

FISCAAL:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal tevens belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.

ZEKERHEIDSTELLING:
Een waarborgsom, ter grootte van 10% van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 10 dagen na het ondertekenen van de koopovereenkomst.

STAAT VAN OPLEVERING:
De koop en verkoop van het object geschiedt op basis van het principe “as is, where is”, in verband waarmee de huidige fiscale, bouwkundige, juridische, huurrechtelijke, publiekrechtelijke, milieukundige, technische en feitelijke toestand van het object in alle opzichten door koper wordt aanvaard, evenals alle zichtbare en onzichtbare gebreken, en wordt vastgelegd in een koopovereenkomst overeenkomstig het NVM model.

ALGEMEEN:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Vraagprijs
    € 475.000,- k.k.
  • Status
    Beschikbaar

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles Icon