Whatsapp
Plaats zoekopdracht
IconTerug naar overzicht

Kraanplein 2

Zierikzee
Icon
Icon
kamers
Heeft u interesse? Maak een Iconvrijblijvende afspraak

Omschrijving

Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag u namens haar opdrachtgever een monumentaal woon-winkelpand in het centrum van Zierikzee te koop aanbieden.

Het object is gelegen aan het Kraanplein 2. Een goed bereikbare locatie gesitueerd aan het Havenplein en de Oude Haven. Menig Zierikzeeënaar kent het object niet anders dan het pand waarin de Gall & Gall is gevestigd. Om reden dat Gall & Gall de huurovereenkomst heeft opgezegd, heeft de eigenaar besloten het object te koop aan te bieden.

Het pand is verdeeld in drie bouwlagen. De begane grond is ca. 53 m2 VVO en wordt in de huidige situatie gebruikt als winkelruimte en opslag. Vanaf de achtergelegen opslagruimte zijn de kelder (ca. 36 m2 VVO) en de 1e verdieping te bereiken. De kelder wordt eveneens gebruikt als opslag. De 1e verdieping doet de dienst als personeelsruimte en opslag. De 1e verdieping zou ook uitstekend gebruikt kunnen worden als woonhuis. Vanaf deze verdieping is er namelijk een prachtig uitzicht op de Oude haven. Deze verdieping is exclusief de vliering ca. 85 m2 VVO groot.

Conform het bestemmingsplan kan het object gebruikt worden voor het uitoefenen van maatschappelijke activiteiten, detailhandel, dienstverlening of volledig wonen. Om het geheel als woonhuis te gebruiken zijn wel de nodige aanpassingen en modernisatiewerkzaamheden vereist.

KENMERKEN:
– Kraanplein 2, 4301 CH te Zierikzee
– Winkel met kelder en bovenwoning
– Vraagprijs € 295.000,- k.k.
– Oppervlakte winkel en opslag op de begane grond: ca. 53,2 m2 VVO
– Oppervlakte bovenwoning: ca. 96,7 m2 VVO
– Oppervlakte kelder: ca. 36,5 m2 VVO
– Perceel grootte: 70 m2
– Bouwjaar 1900
– Monumentaal geregistreerd onder nummer: 40672

BEZICHTIGINGEN:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om het pand te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars, email bedrijfsmakelaars@sinke.nl of telefoon 0118-620062.

VRAAGPRIJS:
€ 295.000,- k.k.

LOCATIE:
Het pand is gelegen in de binnenstad van Zierikzee nabij het druk bezochte Havenplein. Het Havenplein is één van de toeristische trekpleisters van Zierikzee met tal van gezellige terrassen. Een locatie met veel exposure en omringd door groot scala aan winkels, restaurants en afhaallocaties. Het Havenplein is elk jaar het middelpunt van gezelligheid. Op het Havenplein worden o.a. een weekmarkt, jaarlijkse kerstmarkt en de kermis georganiseerd. Daarnaast gebruiken diverse restauranthouders het plein voor de uitbreiding van hun terras.

Monumentenstad Zierikzee heeft een sterke regiofunctie en biedt dan ook vele voorzieningen zoals, diverse sportverenigingen, zwembad, scholen, bibliotheek en winkelvoorzieningen. Daarnaast heeft het centrum ook nog eens een heel monumentaal karakter met vele restaurantjes en terrasjes. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn de Randstad, Antwerpen en West-Brabant goed en eenvoudig te bereiken. Op korte afstand is de Oosterschelde met zijn vele stranden en het prachtige krekengebied van Ouwerkerk gelegen. Daarnaast, op 20 minuten autorijden, vindt u de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen-Duiveland.

AFMETINGEN:
Begane grond:
Winkel + opslag : ca. 53,2 m2 VVO

1e verdieping:
Overloop met toilet en keuken : ca. 16,9 m2 VVO
Woonkamer + Kamer : ca. 68,2 m2 VVO
Vliering : ca. 11,6 m2 VVO

Souterrain:
Kelder : ca. 36,5 m2 VVO

ENERGIELABEL:
Het object heeft een monumentale status waardoor het vrijgesteld is van de energielabelplicht.

MILIEU-INFORMATIE:
Bij zowel bodemloket als Nazca4u zijn geen bijzonderheden aangetroffen ten aanzien van de kwaliteit van de bodem.
Echter, kan gezien de ligging in het historische centrum, sprake zijn van historische vervuiling. Tevens kan er in het pand sprake zijn van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.

DATAROOM:
Ten behoeve van het due dilligence van het object kunt u inloggegevens van de digitale dataroom opvragen. Toegang tot de dataroom wordt uitsluitend verstrekt na contact met ons kantoor op telefoonnummer 0118-620062 of per e-mail.

BESTEMMING:
Het object valt onder het bestemmingsplan ‘Bebouwde kom Zierikzee’. De bestemming is ‘Centrum’.

De voor ‘Centrum’ aangewezen gronden zijn bestemd voor:
• Detailhandel;
• Dienstverlening;
• Maatschappelijke voorzieningen;
• Wonen;
• Kleinschalige bedrijfsactiviteiten welke voorkomen in cat. 1;
• Ondersteunende horeca bij detailhandel.

Met ingang van 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. De verstrekte informatie is gebaseerd op Ruimtelijkeplannen.nl, maar deze website bevat mogelijk niet alle relevante gegevens en kan verouderd zijn.
Wij raden u aan gebruik te maken van het Omgevingsloket. Daar kunt u alle digitale informatie vinden met betrekking tot de fysieke leefomgeving, inclusief alle actuele regelgeving.

KADASTRALE INFORMATIE:
Kadastrale gegevens
Gemeente : Zierikzee
Sectie : L
Nummer : 1903
Groot : 70 m2
Publiekrechtelijke beperking Basisregistratie kadaster: Het object is geregistreerd in het monumentenregister onder nummer: 40672

KENMERKEN OVEREENKOMST:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

GOEDKEURING EIGENAREN:
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring eigenaar.

STAAT VAN OPLEVERING:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe is verwerkt en waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed meedeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

KOOPOVEREENKOMST:
Koopovereenkomst op basis van het NVM-model.

FISCAAL
Er is geen sprake van omzetbelasting. De koopsom zal worden belast met 10,4% overdrachtsbelasting.

ZEKERHEIDSTELLING:
Ter garantie dient een waarborgsom ter hoogte van 10% van de koopsom gestort te worden op de rekening van de notaris of afgegeven te worden als bankgarantie, uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.

DISCLAIMER:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
  • Status
    Verkocht

Plattegronden

Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond Plattegrond

Media

Weergave:
Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media Media
Aangeboden door vestiging Bedrijfsmakelaars
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Bedrijfsmakelaars staan graag voor u klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0118 620 062 bedrijfsmakelaars@sinke.nl

Actuele aanbod

Bekijk alle objecten Bekijk alles Icon