Sinke Komejan Bedrijfsmakelaars mag u namens haar opdrachtgever een prachtige locatie met brede gebruiks-ontwikkelingsmogelijkheden in Heinkenszand te koop aanbieden.
De locatie is gelegen aan de Westdijk. Dit is een locatie welke de buitenring van het dorp scheidt met het buitengebied. In de huidige situatie wordt deze locatie gebruikt voor het beoefenen van een oer-Hollands ambacht. Namelijk, het maken alsmede het verkopen van klompen.
In de huidige situatie zijn er diverse gebouwen gesitueerd. Ieder gebouw kent een eigen gebruiksfunctie. Op het terrein zijn zowel een kantoor, winkel, opslag, werkplaats (bouwjaar 1950 en 2000) en (verhuurde) bedrijfswoning gesitueerd. De verhuurde bedrijfswoning (bouwjaar 1920) is verhuurd aan de oud-eigenaar van de klompenmakerij. Het geheel is gelegen op twee percelen van tezamen 5.310 m².
Conform het bestemmingsplan is het geheel bestemd met de bestemming ‘bedrijventerrein’ en zijn bedrijven tot en met categorie 2 toegestaan.
Na oriënterende gesprekken met de gemeente zijn er, in afwijking tot het huidige bestemmingsplan, mogelijkheden om deze locatie te her-ontwikkelen c.q. herbestemmen. De gemeente is o.a. welwillend tegenover een plan om de bedrijfsloodsen te slopen en te vervangen door één woning conform aangeleverde kenmerken (zie dataroom).
Bovendien ziet de gemeente mogelijkheden voor een plan waarbij het ambacht van de klompenmakerij wordt behouden. Hierbij kan worden gedacht aan een klompenmuseum, houtbewerkingslocatie voor een scholengemeenschap, recreatieve eenheden, een horecagelegenheid, winkel en/of een combinatie hiervan. Mits het behoud van het ambacht centraal blijft staan. Een dergelijk plan dient te allen tijde beoordeeld te worden door de wethouder van ruimte en milieu (Wro).
Deze locatie, gebruiken ten behoeve van woningbouw voor meer dan één wooneenheid, is door de gemeente bij voorbaat uitgesloten.
Al met al komen wij graag in contact met eenieder die voornemens om de klompenmakerij voort te zetten dan wel deze locatie te herontwikkelen. Ons kantoor is te bereiken op: 0118-620062.
In het kort:
– Westdijk 3, 4451 RD Heinkenszand.
– Uitstekende locatie op de scheidingslijn tussen de dorpsrand en het buitengebied.
– Prijs: € 649.000,- k.k. voor het onroerend goed.
– Prijs inventaris: € 150.000,- voor het inventaris en de machines.
– Perceel totaal 5.310 m²
– Bestemming: bedrijven t/m categorie 2.
– Wonen: één woning bouwen ter vervanging van de bedrijfspanden is toegestaan.
Locatie:
Het dorp Heinkenszand is een gezellig, maar rustig dorp tussen Middelburg en Goes in.
Heinkenszand telt ca. 5.500 inwoners en is ontstaan in de 14e eeuw. Heinkenszand ligt direct gelegen aan de A58 waardoor er een goede verbinding is met steden als Antwerpen, Breda en Rotterdam.
Er zijn diverse nieuwbouwprojecten/ plannen afgerond en/of in ontwikkeling. Hierdoor ziet men het inwoneraantal ieder jaar toenemen. Vele grote winkel ketens hebben zich de afgelopen jaren in Heinkenszand gevestigd. Zo zijn o.a. een Jumbo, Lidl, Kruidvat en Etos in Heinkenszand terug te vinden. Vandaag de dag kan worden gesteld dat Heinkenszand zich flink ontwikkeld.
Bouwkundige gegevens en voorzieningen (winkel, fabriek, werkplaats en opslag):
– Betonnen beganegrondvloer
– Opgetrokken middels een stalenconstructie
– Houten kozijnen met gedeeltelijk dubbele beglazing
– Geïsoleerde dakplaten
– Geïsoleerde sandwich gevelpanelen
– Bakstenen buitenmuur
– Gipsplafond (winkel)
– Houten verdiepingsvloer
– TL- verlichting
– Krachtstroom (3×63 ampère)
Bouwkundige gegevens en voorzieningen bedrijfswoning:
– Betonnen beganegrondvloer
– Bakstenen buitenmuur
– Zadeldak met keramische dakpannen
– Houten kozijnen
– Gedeeltelijk dubbele beglazing
– Houten verdiepingsvloer
– Boiler
– TL- verlichting (keuken en bijkeuken)
– Verwarming middels een gaskachel
– Asbestgolfplaten ca. 31 m² (keuken)
– Diverse elektrische rolluiken
Bodeminformatie:
Conform het bodemloket alsmede Nazca4u is er in het verleden bodemverontreiniging aangetroffen. Hierop volgend is er een aantekening geweest van de provincie Zeeland op het kadastrale perceel; gemeente Borsele, sectie Z, nummer: 938.
In navolging op het contact met de gemeente alsmede ’’RUD Zeeland’ is de aantekening in het kadaster verwijderd. De grond bleek al gesaneerd te zijn. Verder zijn er geen bijzonderheden aantroffen. Zie voorts het bodemonderzoek alsmede de correspondentie met ‘RUD Zeeland’ welke zijn opgenomen in de dataroom.
Energielabel bedrijfswoning:
De bedrijfswoning is voorzien van energielabel G, welke geldig is tot 10-06-2032.
Afmetingen:
Bedrijfswoning:
Begane grond: ca. 83 m²
1e verdieping ca. 24 m² VVO
Kantoor:
Begane grond: ca. 57 m² VVO
1e verdieping: ca. 93 m² VVO
Loods met overheaddeur:
Begane grond: ca. 36 m² VVO
Entresolvloer: ca. 25 m² VVO
Winkel, werkplaats en opslag:
Begane grond: ca. 376 m² VVO
1e verdieping: ca. 54 m² VVO
Werkplaats bij bedrijfswoning:
Begane grond: ca. 69 m² VVO
1e verdieping: ca. 20 m² VVO
Opslag:
Begane grond: ca. 16 m² VVO
Kadastrale gegevens:
Gemeente : Borsele
Sectie : Z
Nummers : 938 + 939
Groot : 4.870 m² + 400 m² = 5.310 m²
Bestemmingsplan:
Het geheel valt onder het bestemmingsplan ‘Kern Heinkenszand 2014’ welke onherroepelijk is vastgesteld op 02-10-2014. Deze locatie beschikt over enkelbestemming: ‘bedrijf’ met functieaanduiding specifieke vorm van bedrijf: houtbewerkingsbedrijf. Deze gronden zijn bestemd voor:
– Het uitoefenen van bedrijfsmatige activiteiten voor zover deze voorkomen in de categorieën 1 en 2 van de bij dit bestemmingsplan behorende Staat van Bedrijfsactiviteiten;
– Houtbewerkingsbedrijf
– Maximum bebouwingspercentage: 60% van het bouwvlak.
– Maximum bouwhoogte: 10 meter
– Maximum goothoogte: 6 meter
Dataroom:
Voor belangstellenden zijn relevante documenten beschikbaar via onze dataroom. De inloggegevens kunt u opvragen via ons kantoor.
Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:
Definitieve goedkeuring
Verkoop geschiedt onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de eigenaren.
Zekerheidsstelling:
Een waarborgsom, 10% ter grootte van de koopsom te storten op rekening van of af te geven als bankgarantie bij de notaris uiterlijk 14 dagen na volledige ondertekening van de koopovereenkomst.
Notaris:
Te kiezen door koper.
Fiscaal:
Er is geen omzetbelasting over de koopsom van toepassing. De koopsom zal belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.
Koopovereenkomst:
Koopovereenkomst op basis van het NVM-model.
Staat van oplevering:
Verkoper verkoopt op basis van het “as is, where is” principe, waarbij garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven worden, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed meedeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.
Disclaimer:
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.
Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een
andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.
b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.
Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.
Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.
De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.