Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Sint Domusstraat 73

ZIERIKZEE
85 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

In één van de meest geliefde straatjes van de Zierikzeese binnenstad, de Sint Domusstraat, mogen wij u dit knusse Rijksmonument met lijstgevel aanbieden. De woning is gelegen op een ideale plek, want zowel het Havenplein, de Oude Haven, als de Nieuwe Haven met vele winkels en terrasjes zijn op loopafstand gelegen. Doordat in de Sint Domusstraat (anders dan vroeger) eenrichtingsverkeer geldt, is deze straat veel rustiger geworden. Kortom, een rustige woonlocatie middenin het sfeervolle hart van Zierikzee.

De woning dateert uit de eerste helft van de 19e eeuw en beschikt over een woonoppervlakte van circa 85 m2. Op de verdieping zijn twee slaapkamers aanwezig en een ruime badkamer. Vanuit de slaapkamer aan de voorzijde is de ruime zolder toegankelijk. Indien gewenst kan er op de overloop een trap naar zolder gecreëerd worden zodat de zolder vanaf de overloop bereikbaar wordt.

De algemene onderhoudsstaat is redelijk te noemen en de woning kan naar wens op sommige punten verder gemoderniseerd worden. Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Indeling:
Eerste verdieping; Overloop met toegang tot slaapkamers, badkamer en een ruimte met witgoedaansluiting.

Tweede verdieping; flinke ruimte met mogelijkheid om er kantoor-/slaapkamer, bereikbaar via een vaste trap in de ruime slaapkamer aan de voorzijde.

Algemeen:
– Rijksmonument uit de eerste helft van de 19e eeuw
– Eén van de meest geliefde straten van Zierikzee
– Woonoppervlakte ca. 85 m2, inhoud 290 m3
– Grotendeels voorzien van dubbelglas
– Twee slaapkamers en een ruime zolder
– Fraaie zolderruimte ideaal als thuiswerkplek of als slaapkamer
– Oplevering in onderling overleg

Zierikzee:
Zierikzee is een monumentenstad met een bruisende binnenstad waar deze woning ook onderdeel van is. Het voorzieningenniveau is goed, alle voorzieningen zijn op loopafstand of per fiets te bereiken. Op loopafstand is de sfeervolle haven met diverse restaurantjes, winkels en gezellige drukte gelegen. Met name in de zomer zijn de terrassen gevuld en is het gezellig druk in de binnenstad van Zierikzee. Ook qua sportvoorzieningen heeft Zierikzee genoeg te bieden met o.a. een multifunctioneel sportcentrum, een atletiekbaan en diverse sportverenigingen aan de Korte Blokweg.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Tussenwoning
 • Type woonhuis
  Tussenwoning
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  85 m²
 • Perceelsoppervlakte
  48 m²
 • Inhoud
  290 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Patio atrium Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.