Sinke Komejan
Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Sint Domusstraat 49

ZIERIKZEE
78 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

In hartje Zierikzee mogen wij deze zeer interessante woning aanbieden.

Dit Rijksmonument beschikt over opvallend veel leefruimte op de begane grond met de aanbouw van de keuken én bijkeuken. Daarnaast beschikt het ook nog eens over een vrije achterom, riante schuur en een redelijke ruime tuin. De tuin heeft een diepte van bijna 9 meter en een breedte van circa 4 meter. Mede door de iets lagere bebouwing aan de oostzijde en de diepte van de tuin is er sprake van een tuin met een prima zonligging. Vanuit de keuken en bijkeuken is een fraai zicht op groen van de achterliggende tuinen en de ruime schuur van Sint Domusstraat 49. Deze schuur heeft een oppervlakte van 11 m2!

Deze woning beschikt over een woonoppervlakte van circa 78 m2 en is een sfeervol geheel met een knusse woonkamer met haard en zijraam. In het aangebouwde deel zijn de badkamer (wastafel en inloopdouche), het aparte toilet, keuken en de bijkeuken gesitueerd. In de bijkeuken bevinden zich de witgoedaansluitingen. Op de verdieping zijn twee slaapkamers aanwezig. Opvallend is de ruime overloop met een vaste schuifwandkast en wastafel. De overloop is mede ruim doordat er aan de rechterzijde van het dak een brede dakkapel is geplaatst.

De woning is gelegen op een ideale plek, want zowel het Havenplein, de Oude Haven, als de Nieuwe Haven met vele winkels en terrasjes zijn op korte afstand gelegen. Doordat in de Sint Domusstraat (anders dan vroeger) eenrichtingsverkeer geldt, is deze straat veel rustiger geworden. Kortom, een rustige woonlocatie middenin het sfeervolle hart van Zierikzee. Parkeren voor de deur is mogelijk. De Gemeente verstrekt één parkeervergunning per adres tegen een kleine vergoeding van slechts € 30,- op jaarbasis.

De algemene onderhoudsstaat is redelijk tot goed te noemen en de woning kan naar wens op sommige punten verder gemoderniseerd worden.

Graag nodigen wij geïnteresseerden uit voor een bezichtiging met één van onze makelaars. U bent van harte welkom!

Algemeen:
– Rijksmonument
– Vrije achterom
– Eén van de meest geliefde straten van Zierikzee
– Woonoppervlakte ca. 78 m2 en schuur van 11 m2
– Perceel 108 m2 eigen grond
– Grotendeels voorzien van dubbelglas en dakisolatie
– Twee slaapkamers en een ruime overloop
– De woning wordt verwarmd door een huurketel met contract t/m 2024
– Oplevering in onderling overleg, korte termijn wenselijk.

Indeling;
Begane grond: entree/hal met meterkast, ruime woonkamer met houten vloerdelen, woonkeuken met inbouwapparatuur en vloerverwarming, eenvoudige badkamer met wastafel en inloopdouche, apart toilet, bijkeuken en toegang naar de tuin en schuur.
Op de verdieping: overloop met schuifwandkast en wastafel en twee slaapkamers waarvan één toegang geeft tot het dak boven de keuken.

Zierikzee:
Zierikzee is een monumentenstad met een bruisende binnenstad waar deze woning ook onderdeel van is. Het voorzieningenniveau is uiteraard goed, alle voorzieningen zijn op loopafstand of per fiets goed te bereiken. De sfeervolle haven, diverse restaurantjes en terrasjes zijn onlosmakelijk verbonden met de Zierikzeese binnenstad. Met name in de zomer zijn de terrassen gevuld en is het gezellig druk in de binnenstad van Zierikzee. Ook qua sportvoorzieningen heeft Zierikzee genoeg te bieden met o.a. een multifunctioneel sportcentrum, een atletiekbaan en diverse sportverenigingen aan de Korte Blokweg.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Soort woonhuis
  Eindwoning
 • Type woonhuis
  Eindwoning
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  78 m²
 • Perceelsoppervlakte
  108 m²
 • Inhoud
  255 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  4
Energie
 • Warm water
  Cv ketel
Buitenruimte
 • Ligging
  In centrum
 • Tuin
  Achtertuin Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.