Wat is mijn woning waard?
Wat is mijn woning waard?
Vraag het kosteloos aan één van onze makelaars.
Direct Aanvragen
Plaats zoekopdracht
Terug naar overzicht

Poststraat 2a

ZIERIKZEE
165 m²
kamers
Benieuwd of je de woning kan betalen? Bereken direct

Omschrijving

In de Poststraat te Zierikzee mogen wij u namens onze opdrachtgever deze rijksmonumentale bovenwoning uit de 19e eeuw aanbieden.

De woning is gelegen in het kernwinkelgebied. Een prachtige locatie met uitzicht op de twee hoofdwinkelstraten van Zierikzee. Vanaf deze locatie zijn alle denkbare voorzieningen, welke van een stad verwacht mogen worden, op loopafstand.

Deze karaktervolle bovenwoning is verdeeld over 3 verdiepingen. De entree met een ruime bergruimte zijn gesitueerd op de begane grond. Het woon-leefgedeelte is verdeeld over de twee bovenliggende bouwlagen.

De 1e verdieping is voorzien van één ruime slaapkamer, één woonkamer met open keuken en buitenruimte van ca. 14 m2 GBO. Verder is er nog een extra kamer welke opgedeeld kan worden in bijv. een badkamer en een extra slaapkamer.
De tweede verdieping is onderverdeeld in een keuken, een douche, een toiletvoorziening en twee slaapkamers. Ook op deze verdieping is er een extra kamer van ca. 35 m2 GBO gesitueerd welke als opslagruimte of extra slaapkamer kan worden gebruikt.

De woning van maar liefst 166 m2 GBO kenmerkt zich door diverse historische en karakteristieke elementen waaronder; hoge plafonds met balkenlaag, grote raampartijen en prachtige constructieve houten dakspanten.
Door de aanwezigheid van de bovengenoemde details, is de rijke geschiedenis nog nadrukkelijk aanwezig. Om de woning weer in oude glorie te herstellen is echter wel de nodige modernisatie vereist.

De woning is juridisch nog niet gesplitst van de winkel aan Dam 1 te Zierikzee. Deze aanvraag is ingediend. De woning is echter wel al voorzien van eigen nutsvoorzieningen en een separate opgang.

In het kort;
– Poststraat 2a, 4301 AC te Zierikzee
– Gelegen in het kernwinkelgebied
– Het geheel dient verbeterd/gemoderniseerd te worden
– Vraagprijs: € 220.000,- k.k.
– Woonoppervlakte ca. 165 m2 GBO
– Overige inpandige ruimte 35 m2 GBO
– Rijksmonument geregistreerd onder nummer: 40489
– Er wordt een VVE opgericht met de eigenaar van Dam 1 te Zierikzee

Zierikzee:
Monumentenstad Zierikzee heeft een sterke regiofunctie en biedt dan ook vele voorzieningen zoals, diverse sportverenigingen, zwembad, scholen, bibliotheek en winkelvoorzieningen. Daarnaast heeft het centrum ook nog eens een heel monumentaal karakter met vele restaurantjes en terrasjes. Zowel met het openbaar vervoer als met de auto zijn de Randstad, Antwerpen en West-Brabant goed en eenvoudig te bereiken. Op korte afstand is de Oosterschelde met zijn vele stranden en het prachtige krekengebied van Ouwerkerk gelegen. Daarnaast, op 20 minuten autorijden, vindt u de langgerekte Noordzeestranden met duinen en bossen op de kop van Schouwen-Duiveland.

Oppervlaktes conform NEN-2580 meting:
Woning: 166,75 m2 GBO
Overige inpandige ruimte: 48,32 m2 GBO
Buitenruimte: 13,99 m2

Kadastrale gegevens:
Gemeente : Zierikzee
Sectie : L
Appartementsindex : in aanvraag

Bodeminformatie:
Bij Nazca4u is ten aanzien van deze locatie een onderzoek met nummer: EZ 861919_648306 bekend. Dit onderzoek is op 28-04-2005 uitgevoerd door SGS Nederland B.V. De conclusie van dit onderzoek toont aan dat er zover bekend geen ondergrondse of bovengrondse tanks aanwezig zijn. Ook hebben er geen bodembedreigende activiteiten plaatsgevonden waardoor een aanvullend bodemonderzoek op basis van de onderhavige onderzoeksresultaten niet noodzakelijk wordt geacht.

Echter, kan gezien de ligging in het historische centrum, sprake zijn van historische vervuiling. Tevens kan er in het pand sprake zijn van de aanwezigheid van asbesthoudende materialen.

Kenmerken overeenkomst:
Ingeval u verdere interesse heeft en er uiteindelijk een overeenkomst tot stand komt, gelden de volgende bepalingen:

Koopovereenkomst:
Op basis van NVM model.

Opschortende voorwaarde(n):
Voorbehoud goedkeuring splitsing. Het gekochte is juridisch nog niet afgesplitst van de winkel aan Dam 1 te Zierikzee. De splitsingsaanvraag wordt in de eerste week van januari ingediend bij de Gemeente Schouwen-Duiveland. De koop kan door de verkoper worden ontbonden indien er geen vergunning wordt verleend voor het juridisch afsplitsen van het gekochte.

Fiscaal:
Bij aankoop voor privé-woondoeleinden zal de koopsom worden belast met 2% overdrachtsbelasting mits geen gebruik kan worden gemaakt van de startersvrijstelling. Met startersvrijstelling is de overdrachtsbelasting 0%.
Indien het object voor zakelijke doeleinden wordt aangekocht, zal de koopsom v.a. 1 januari 2023 belast worden met 10,4% overdrachtsbelasting.

Staat van oplevering:
In afwijking van het standaard NVM model koopovereenkomst, verkoopt de verkoper op basis van het “as is, where is” principe. Hierbij zijn de garanties vanuit verkoper niet of beperkt afgegeven, zowel qua omvang als tijd. De koper aanvaardt het registergoed in alle opzichten op basis van het “as is, where is” principe, waaronder onder meer bedoeld de bouwkundige, juridische, milieukundige, technische en feitelijke toestand waarin het registergoed zich bevindt en de koper heeft ter zake van deze staat van het registergoed geen enkele aanspraak, hoe ook genaamd, jegens verkoper. In aanvulling op het vorenstaande geeft de verkoper geen garantie en aanvaardt geen aansprakelijkheid omtrent datgene wat zij ter zake juistheid van het registergoed mededeelt, of waarvan mededeling achterwege blijft.

Bezichtigingen:
Uitsluitend op afspraak is het mogelijk om de woning te bezichtigen, voor het plannen van een afspraak kan contact opgenomen worden met ons kantoor.

Algemeen:
Deze informatie is met zorg samengesteld. Voor de juistheid daarvan kan echter geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de vermelde gegevens enig recht worden ontleend. Alle opgegeven afmetingen zijn indicatief. Deze informatie dient slechts als uitnodiging om in onderhandeling te treden en kan derhalve niet kan worden beschouwd als een aanbod of offerte.

Lees de volledige omschrijving Verberg de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht
 • Status
  Verkocht onder voorbehoud
 • Aanvaarding
  In overleg
Bouw
 • Bouwjaar
  1800
Oppervlakten en inhoud
 • Woonoppervlakte
  165 m²
 • Perceelsoppervlakte
  136 m²
 • Inhoud
  600 m³
Indeling
 • Aantal kamers
  8
Energie
Buitenruimte
 • Tuin
  Patio atrium Normaal

Plattegronden

Media

Weergave:

Het verloop van de zonnestand

Aangeboden door vestiging Zierikzee
Waar kunnen we je mee helpen?
Onze specialisten van vestiging Zierikzee staan graag voor je klaar! Liever direct contact? Bel of mail ons dan via: 0111 45 15 00 zierikzee@sinke.nl
Kan ik deze woning betalen?


Bereken direct

Maak direct een afspraak

Deze vragen worden vaak gesteld bij het kopen van een woning.
Bekijk alle veelgestelde vragen
Wat is een optie?

Het begrip ‘optie’ wordt op twee manieren gebruikt:
a) In juridische zin geeft een optie een partij (in dit geval de koper) de keuze om door een eenzijdige verklaring een koopovereenkomst met een

andere partij (de verkoper) te sluiten. Beide partijen zijn het dan eens over de voorwaarden van de koop, maar de koper krijgt bijvoorbeeld nog een week bedenktijd. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is zo’n optie gebruikelijk. Bij de aankoop van een bestaande woning niet.

b) Bij de aankoop van bestaande woningen wordt het begrip ‘optie’ eigenlijk ten onrechte gebruikt. ‘Optie’ heeft dan de betekenis van bepaalde afspraken die een verkopende NVM-makelaar maakt met een geïnteresseerde koper tijdens het onderhandelingsproces. Bijvoorbeeld de toezegging dat de koper een paar dagen
bedenktijd krijgt voor het uitbrengen van een
bod. De koper kan deze tijd gebruiken om beter inzicht te krijgen in zijn financiering of de gebruiksmogelijkheden van de woning. De NVM-makelaar zal in deze periode bij andere geïnteresseerde partijen aangeven, dat op de woning een optie rust. Een optie kun je niet eisen. De verkoper beslist in overleg met de NVMmakelaar of dergelijke opties worden gegeven.

Wanneer ik de vraagprijs bied, moet de verkoper de woning dan aan mij verkopen?

Nee, de verkoper is niet verplicht de woning dan aan jou te verkopen. De Hoge Raad heeft bepaald dat de vraagprijs gezien moet worden als een uitnodiging tot het doen van een bod. Ook als je de vraagprijs biedt, kan de verkoper dus beslissen of hij je bod wel of niet aanvaardt, of (via zijn makelaar) een tegenbod doet.

Moet de makelaar met mij als eerste in onder- handeling als ik de eerste ben die een afspraak maakt voor een bezichtiging?

Of als ik als eerste een bod uitbreng? Nee, dit hoeft niet. De verkoper bepaalt samen met de verkopende makelaar met wie hij in onderhandeling gaat. Vraag als koper de verkopende makelaar van te voren naar de verkoopprocedure die gehanteerd wordt om teleurstelling te voorkomen.

Wat houdt de drie dagen bedenktijd voor de koper precies in?

De wettelijk vastgestelde drie dagen bedenktijd houdt in dat je als koper zonder opgaaf
van redenen de koop kunt ontbinden. De bedenktijd van drie dagen gaat in zodra een kopie van de getekende koopovereenkomst aan de koper ter hand is gesteld. De bedenktijd kan langer duren dan drie dagen als deze eindigt op een zaterdag, zondag of algemeen erkende feestdag. Hiervoor zijn regels opgesteld. De NVM-makelaar kan precies aangeven tot wanneer de bedenktijd loopt.